sunnuntai 29. toukokuuta 2016

Hyväksytty tulos ja treenailua

Sunnuntaina osallistuin Mikon kanssa meidän seuran järjestämään rallytokokokeeseen. Takana oli aika vähän treenejä, mutta pitihän omiin kisoihin osallistua. Oli aika lämmin päivä, mutta onneksi aurinko meni välillä pilveen ja välillä tuuli, joten ei ollut liian kuuma. Miko ei oikein tahdo kulkea, jos on kovin lämmin. Radalla oli paljon käännöksiä ja niistä tuomari Tiia Hämäläinen sanoi olevansa tarkka. Olimme Mikon kanssa luokan toisena lähtövuorossa. Hyvä, ettei ehtinyt kauheasti jännittää. Muistuttelin itselleni, että Mikoa pitää kehua paljon ja reippaalla äänellä, kuten edellisessä rallytokokoulutuksessa oli kehotettu. Rata lähti liikkeelle oikein kivasti, vaikka paineistuminen jonkin verran näkyi heti alusta lähtien. Loppua kohden paine kasvoi ja istumisista tuli kovin vaikeita. Selvisimme kuitenkin ihan hyvin maaliin ja Miko oli Cesarinsa ansainnut. Edellisessä palkintojenjaossa tuomari antoi palautetta jokaiselle tuloslappunsa hakeneelle, mutta harmittavasti aikataulun hieman viivästyttyä hän ei jakanut meidän luokassa kisakirjoja muille kuin sijoittuneille. Olin hyvin iloisesti yllättänyt meidän ensimmäisestä avoimen luokan hyväksytystä tuloksesta AVO 76 p.! Ja tuomarin kommenttina vielä oli "Iloinen koirakko". Reipas kehuminen kannatti :)


1. kyltti "liikkeestä maahan" vino -1, puutteellinen yhteistyö -1
5. kyltti "käännös vasempaan" kontrollin puute -1
9. kyltti "pujottelu edestakaisin" epätarkasti suoritettu liike -1
12. kyltti "istu, käännös vasempaan, istu" väärin suoritettu tehtävä (koira tekee uuden sivulletulon) -10
14. kyltti "istu, täyskäännös vasempaan" väärin suoritettu tehtävä (koira yli 90 astetta vino) -10

Tiistaina jatkoimme rallytokoa treenien merkeissä. Aiheena oli pyörähdykset ja "kukkaset". Teimme valkovuokkoa ja tulppaania sekä pyörähdyksiä molemmin puolin ja molempien vasempaan ja oikeaan täyskäännöksiä. Meiltä käännökset sujuivat aika hyvin ja niitä harjoittelemalla saa kivasti nostettua virettä. Kouluttaja vinkkasi, että pyörähdysten vihjesanoja kannattaa käyttää myös harjoittelemissamme käännöksissä. Luvassa olisi ollut myös kaksi suoraa radanpätkää, mutta meidän piti taas kiirehtiä kotiin, että ehdin Rion kanssa treeneihin.Toiseksi viimeisellä Häirikköluokka-kurssin tunnilla harjoittelimme ihmishäiriötä. Oli yllättävän hankalaa ohjata koira vierelle tai hieman taakse, kun häiriönä toiminut ihminen käveli luokse tai me kävelimme hänen luokse. Jotenkin oli vaikeaa keskittyä moneen asiaan. Meidän täytyy vielä harjoitella istumista käsikohdennuksen avulla. Näin koiralla on muuta tekemistä ihmisen tullessa lähelle. Myös häiriöihminen tarjosi kättään Riolle ja Rio kävi sitä tökkäämässä nenällään. Kouluttaja vielä muistutti, ettei Rioa pitäisi päästää hihna kireällä ihmisten lähelle, sillä kireä hihna lisää jännitystä ja näykkäämisen mahdollisuutta.

Rion hassu istuma-asento
Keskiviikkona oli jälleen Rion agilitytreenit. Aiheena oli keinu ja erilaiset ohjaukset putkilla. Palattuani Rion luokse se kaivoi hiekkaa aidan alla. Meidän oli tarkoituksena mennä ensin toiselle pisteelle, sillä treeneissä oli myös juoksuinen narttu, mutta sitten huomasin Rion olevan hermostunut. Se yritti päästä pakoon kaivautumalla aidan ali. Me lähdimmekin kävelemään ja mietin, oliko Rio hermostunut koirien haukusta vai mistä. Rio rentoutui hieman kävellessämme, mutta kentällä se oli taas lähdössä pakoon. Sitten tajusin, mikä Rioa hermostuttaa. Viereisellä kentällä rataan kuului keinu ja se oli vielä ihan lähellä meitä. Kävimme uudestaan kävelemässä ja palattuamme oli viereisellä kentällä ryhmänvaihto meneillään, joten keinua ei hetkeen tehty. Epäilin, ettei Rio välttämättä kykene tekemään mitään. Onneksi olin väärässä. Aloitimme keinupisteeltä, jossa oli tarkoituksena, että koira itse pamauttelee keinua. Keinun toisen pään alla oli siiveke, joten maassa ollut pää liikkui vain vähän. Ensin naksuttelin ja palkkasin, kun Rio meni keinun lähelle, sitten kuonokosketuksesta ja sitten keinun läimäyttämisestä tassulla. Välillä piti vähän helpottaa, kun Rio alkoi huomioida häiriöitä. Tosi hienosti keinun pamauttelu sujui. Teimme myös vähän siivekkeen kiertämistä. Tauon jälkeen menimme putkipisteelle. Siellä oli ollut juoksuinen narttu aikaisemmin ja hyvät hajut selkeästi veivät Rioa. Se meni ensin ympäriinsä kentällä ja kurkki putkiin, vähän kuin se ei oikein olisi tiennyt mistä on kyse. Kaksi mutkaputkea oli vastakkain ja tarkoituksena oli lähettää koira putkeen ja ohjata sitä putken eri päihin. Rion kanssa putkesta suoraan toiseen putkeen ei onnistunut, mutta ei sitä koska ole vielä tehtykään. Keskityimme sitten lähetysetäisyyden kasvattamiseen. Pari toistoa meni ok, mutta sitten Riosta alkoi selkeästi näkyä, että sillä oli kuuma ja väsy. Lopetimme onnistuneeseen toistoon ja leikimme vielä kunnolla lopuksi, jotta Riolle jäisi mahdollisimman hyvä fiilis. Helsingin näyttelystä ostamani melko arvokas lelu osoittautui onnistuneeksi ostokseksi. Kouluttaja ehdotti, että ensi kerralla tehdään naksuttelemalla lyhyttä putkea, sillä Riolla on fokus minussa eikä putkessa.


Loppuviikko on menty lepäillessä, sillä torstain tokotreenit siirtyivät juhannusviikolle. Meillä olisi lauantaina ollut näyttely Järvenpäässä, mutta minua ei yhtään huvittanut lähteä. Perjantaina Rio oksensi ja kakkasi löysähköt jätökset kotiin, joten oli helppo jättää näyttely välistä. Meillä on koko toukokuun ajan ollut kauheasti menoja, neljät treenit (kolmena päivänä) viikossa ja muut menot päälle. Nyt ei vaan enää jaksa. Treeneissä on aina ollut kivaa, mutta ei aina jaksa olla menossa. Myös kesäkuun Kooikerhondje-lehdelle ja erkkarin valmisteluille täytyy varata aikaa. Meillä oli muuten maanantaina näyttelytoimikunnan kokous Vääksyssä ja nyt on näyttelypaikka nähty ja suunniteltu kehien ym. paikat :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti