perjantai 20. toukokuuta 2016

Rio 11 kk

Olen nyt päivän myöhässä, mutta ei voi mitään, kun illat menee koirien treeneissä. Eilen Riolla siis tuli 11 kk täyteen. Se olisi siis enää kuukausi, että Rio täyttää vuoden! Painoa oli eilen 8,1 kg ja korkeutta 39,5 cm.


Tällä viikolla on taas ollut kaikenlaista ohjelmaa. Maanantaina kävimme Rion kanssa näyttelytreeneissä ja keskiviikkona molempien kanssa mätsärissä. Niistä enemmän vaikka huomenna näyttelyn jälkeen. Tässä viikon muita harrastuksia.

Tiistaina oli Mikon rallytokotreenit. Tällä kertaa meillä oli rata, jossa oli myös ylempien luokkien liikkeitä. Osa vaikeammista kylteistä oli yhdessä ALO/AVO-kyltin kanssa, jolloin sai valita kumman tekee. Tein Mikon kanssa aina helpomman. Ainoat meille uudet liikkeet olivat ”liikkeestä maahan, kierrä koiran ympäri” sekä ”liikkeestä seiso, kierrä koiran ympäri”, joissa ohjaaja ei pysähdy missään vaiheessa. Olin iloisesti yllättynyt, kun meillä onnistui molemmat hienosti. Mikolla vire oli pääasiassa ihan hyvä. Pyörähdys ei onnistunut, kuten aina käy kisatilanteessa. Siihen kouluttaja sanoi, että tein yhtäkkiä pienen pyörähdysliikkeen kädelläni, joten Miko ei ehtinyt siihen mukaan. Hän ehdotti, että ilmoittaisin jotenkin etukäteen, että seuraavaksi tulee pyörähdys. Hän kehotti myös treenaamaan käännöksiä kotona.

Kotona oli taas koiran vaihto eli heti perään Rion kanssa Häirikköluokka-kurssille. Olimme tällä kertaa ulkona ja kolme koirakkoa paikalla. Aiheena oli ohittavan koiran katsominen eli ”Look At That!” –harjoitusta. Harjoituksen aikana muut koirakot olivat piilossa, jotta heistä ei olisi häiriötä. Koirahäiriönä oli ensin iso musta pehmolelukoira ja myöhemmin kouluttajan russeli. Riolta sujui lelukoiran katsominen hyvin, vaikka etäisyyttäkin vähitellen pienennettiin. Rio tosi nopeasti alkoi vain vilkaista koiraa ja käänsi sitten heti katseensa minuun. Voi kun lenkeilläkin onnistuisi yhtä hyvin :) Kouluttajan russelia Rio katsoi vielä vähemmän, välillä tuntui ettei se minun tuijottamiselta edes huomannut koko koiraa. Ensi kerralla on luvassa ihmishäiriöitä.Torstaina pääsimme vihdoin Rion tokoalkeisiin. Meillä oli tuuraava kouluttaja ja vain kaksi koirakkoa paikalla. Riolle tämä oli ensimmäinen kerta meidän hallissa. Ensin se kävi varovaisesti tukimassa paikkoja. Kouluttaja kyseli missä vaiheessa olemme ja sitten kävimme vuorotellen kentällä, sillä aikaa oli runsaasti. Aloitimme perusasennosta. Se ei ole oikein edennyt, mutta jos kävelen Rion vierelle, niin se istuu. Kouluttaja ehdotti, että astun askeleen eteenpäin ja palkkaan sivulle istumisesta. Jos asento on vino, niin voin astua sivulle. Näytin myös millaista meidän seuraaminen on. Siihen kouluttaja ehdotti, että naksautan aina, kun paikka ja asento on hyvä, sillä Rio lähtee hieman sivulle vasemmalla seuratessaan. Jos asento menee vinoksi, niin voin loivasti kaartaa jompaankumpaan suuntaan, en nyt muista kumpaan. Kokeilemalla se selviää :) Kouluttaja sanoi, että Rio hakee erittäin hyvin kontaktia. Hän teki sellaisen huomion, että treenitaskuni pullottaa aika paljon vasemmalta puolelta. Kouluttaja sanoi, että noin pienelle koiralle se voi haitata katsekontaktin hakemista, joten siksi koira voi ottaa etäisyyttä. Ensimmäisen pätkän loppupuolella Rio näki jotain pelottavaa hallin päädyssä. Kävimme siellä katsomassa, mutta silti hermostuminen jäi päällä ja Rio yhdisti pelottavan asian kouluttajaan. Rio alkoi haukkua kouluttajalle ja se oli sellaista haukkua, etten halunnut päästää Rioa lähelle toteamaan kouluttaja vaarattomaksi, sillä Rio olisi varmaan tarrannut hänen lahkeeseen kiinni... Kävimme tauolla rauhoittumassa ja teimme lopuksi luoksetuloa. Sitten kouluttaja ei enää ollut pelottava ja Rio pariin kertaa hyppäsi häntä vasten. Koska Rio ei vielä pysy paikallaan, niin kouluttaja piti hihnasta kiinni ja vapautti minun kutsusta. Lopuksi kouluttaja vielä kertoi, että hänellä on paikkamakuuseen eri jättökäsky kuin muihin liikkeisiin (muissa ”odota”, paikkamakuussa ”pysy”). Paikkamakuun jättökäsky on sellainen, jota ei käytetä missään muussa tilanteessa ja sen kanssa pitää olla ehdoton. Kuulosti hyvältä vaihtoehdolta eli taidan itsekin ottaa käyttöön. Mikollahan paikkamakuu ei ole varma ja odota-käskyä, jolla sen jätän, on käytetty sellaisissakin yhteyksissä, joista on päässyt lähtemään ilman lupaa.

Mikokin pääsi/joutui poseeraamaan

Mikon parempi puoli

2 kommenttia:

  1. Varsinkin Rion kahdessa ylimässä kuvassa näkee miten hyvin se seisoo. Oletko asetellut takajalan taaemmaksi? Jos, niin tee niin aina (; Rion luisu lantio häviää melkein kokonaan tällä tavalla ja näyttää todella ryhdikkäältä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En ole asetellut, ihan itse seisoo :) Olen myös huomannut, että kun takajalat on kunnolla, niin lantio näyttää paremmalta. Täytyy siis panostaa hyvään seisomiseen :)

      Poista