tiistai 7. kesäkuuta 2016

Häirikköluokan päätös, rallytokoa, agia ja tokoa

Väsynyt Rio näyttelypäivän jälkeen
Viime viikon tiistaina oli viimeinen kerta Rion Häirikköluokka -kurssista. Teimme ensin ohitusharjoituksia ryhmässä olleen parsonin kanssa. Ohitukset sujuivat hienosti. Sen jälkeen teimme ihmisten kohtaamisharjoituksia ensin kouluttajan miehen ollessa vieras ihminen ja sitten parsonin emäntä. Vaikka toukokuussa harjoitusten tekeminen kotona jäi hyvin vähäiseksi muiden kiireiden vuoksi, niin sain hyvät eväät kurssilta jatkoa varten.

Mikon kanssa rallytokotreeneissä teimme rataa, jossa oli pääasiassa ALO- ja AVO-kylttejä, mutta myös muuta VOI-kyltti. Muuten sujui ihan hyvin, mutta seuraamisissa Miko jätätti.

Keskiviikkona Rion agilitytreeneissä jatkettiin keinun paukuttelua, harjoiteltiin rengasta sekä takaakiertoja ja putkea. Renkaan harjoittelun aloitimme "vauvarenkaalla", jossa on pelkkä rengas eikä kehikkoa ollenkaan. Aika nopeasti Rio alkoi tulla renkaasta läpi, kun naksuttelin sille. Keinun pamauttelukin meni paremmin kuin viimeksi, vaikka kerran Rio pamautti sen niin kovaa, että vähän hätkähti. Toisella pisteellä teimme ensin mutkaputkea. Se alkoi onnistua hyvin, kun käytin palkkana uutta kivaa lelua ja jätin ohjaamisen minimiin. Kouluttajan mukaan käsieni liike on vielä liian iso häiriö Riolle, liike myös, joten sain vain kävellä kohti putkea tai ottaa askeleen sitä kohti.

Uudella kierroksella ensimmäisellä pisteellä teimme ensin oikeanlaista rengasta, joka sekin sujui ihan hyvin, mutta välillä piti helpottaa estämällä kulku renkaan sivusta. Keinun pamauttelu jatkui samaan malliin, mutta vähän Rion keskittyminen alkoi herpaantua. Putkipisteellä naksuttelin ensin takaakiertoa oikealta ja kun se onnistui muutamaan kertaan, otin Rion lähdettyä takaakiertoon askelia kohti putkea, jonne Rio syöksyi kovaa vauhtia. Jo aikaisemmilla kerroilla oli tullut todettua, että toiseen suuntaan eli vasempaan kääntyminen on Riolle vaikeampaa, joten takaakierrot vasemmalta eivät onnistuneet yhtä hyvin. Jälleen kerran agitreenien jälkeen jäi tosi fiilis, vaikka joka kerta on tullut tehtyä hieman liikaa, sillä Rio on alkanut väsyä, joka näkyy sen keskittymisessä. Rion into on niin ihanaa ja se kuinka se raivolla syöksyy leluun kiinni ja repii sitä. Kotona vain hiekkapöly pölysi vaatteista, kun Rio oli pölisyttänyt kentän hiekkapohjaa. Rion kanssa on vaan niin tosi kiva treenata.

Torstaina oli Rion tokotreenien vuoro. Harjoittelimme seuraamisen alkeita ja perusasentoa sekä maahanmenoa. Olimme paikalla vain puoli tuntia, sillä minun piti päästä kotiin vähän aikaisemmin, jotta ehdin valmistautua perjantain valmistujaisjuhlaan ja entisen esimieheni läksiäisiin. Työn puolesta valmistujaisia on kaksi kertaa vuodessa, ei siis ollut omat juhlat :) Seuraamisessa Rion asento on vino, joten kouluttaja ehdotti, että lähdemme suorasta perusasennosta ja naksautan jo heti ensimmäisestä askeleesta, jolloin asento ei ole vielä mennyt vinoon. Rion maahanmenot olivat hienoja ja täpäköitä eli nopeita, mutta välillä Rio menee istumisen kautta maahan, joten siihen pitää kiinnittää huomiota.

Miko ja katoava turkki
Viime keskiviikkona pistin vihdoin pojille punkkilitkut niskaan. Jo oli aikakin, sillä kevään/kesän aikana molemmista on saanut irrottaa punkin jos toisenkin. Onneksi kuitenkin suurin osa on vasta kävellyt turkissa etsimässä sopivaa paikkaa. Pistin molemmille Expotia, kun en raaskinut ostaa kahta eri kokoa Bayvanticia. Hyvin on tuntunut toimivan, sillä vain pari kuollutta punkkia on löytynyt.

Viikonloppuna on kooikereiden erkkari, jota on jo kovasti odotettu. Miko tiputtaa turkkiaan kovaa vauhtia eikä sen turkki todellakaan näytä enää hyvältä. Kehään mennään silti. Yritin ensin välttää Mikon harjaamista, mutta pakko sitten oli, kun alkoi näyttää niin pahalta. Pestäkin sen haluaisin, mutta ehkä jätän sen tekemättä. Minulle meinasi flunssaa tulla, mutta onneksi nyt näyttää siltä, että selvisin parissa päivän ohimenneellä kurkkukivulla ja lämmön hetkellisellä nousulla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti