sunnuntai 26. kesäkuuta 2016

Kesätauolle

Treenit on jäänyt kesätauolle ja täytyy myöntää, ettei se yhtään haittaa. Treeneissä on aina ollut kivaa ja joka kerta olen lähtenyt treeneistä hyvin mielin. Kolmet treenit viikossa plus muut menot päälle on ollut ihan liikaa ja sen lisäksi olen viime aikoina tehnyt töissä vähän pidempää päivää. Tuntuu, ettei enää jaksa, joten tauko tuli tarpeeseen. Loma on onneksi edessä. Sen oli tarkoitus alkaa jo nyt, mutta töitä on vielä sen verran, että maanantaina käyn vielä töissä. Kotona en ole jaksanut avata läppäriä hetkeen aikaan, joten täytyy muistella viimeisimpiä treenejä.

Erkkariviikon alussa tuntui, että flunssa on tulossa, joten peruin tiistain rallytokot ja keskiviikon agilityt. Yhden päivän lepo auttoi ja keskiviikkona menimmekin Jackin ja Hetjan luo Espooseen. Pidimme ensin näyttelytreenit ja sitten tehtiin piha-agilitya. Helin poika toimi hampaiden katsojana ja se meni hyvin. Yhdessä Jackin kanssa liikkuminen meni myös ihan hyvin, ainakin välillä. Treenien jälkeen teimme Rion kanssa vähän putkea ja takaakiertoja. Rima oli ehkä vähän korkealla Riolle, sillä Riolla ei ole vielä juurikaan ollut rimoja ja ehkä siksi pariin otteeseen Rion jalka kopsahti rimaan.

Erkkariviikon torstaina oli Rion tokotreenit. Aiheena oli kosketusalustan alkeet tai edistyneemmille ruututreeniä ja kaukot. Rion kanssa teimme ensin muutaman kerran kosketusalustaa ja lisäsin etäisyyttä. Se sujui niin hyvin, että alusta vietiin ruutuun ja teimme ruudun alkeita. Muitakin oli samaan aikaan kentällä, joten Rio oli hihnassa ja etäisyydet sen mukaiset. Lopuksi teimme istu-maahan vaihtoja, jotka sujuivat Riolta erinomaisesti.

Rio matkalla erkkariin

Rio ilahtui minun näkemisestä :) © Heli Lagus

Miko kotimatkalla erkkarista

Ennennäkemätöntä läheisyyttä

Viime viikolla oli kevätkesäkauden viimeinen treeniviikko. Tiistaina oli Mikon rallytokotreenit. Teimme rataa, jossa oli pieni pätkä oikealla seuraamista. Puolenvaihto tapahtui takaa ja paluu vasemmalle edestä. Miko oli tosi hyvässä vireessä ja koko rata meni hienosti. Myös oikealla seuraaminen, sisältäen pujottelun oikealla seuraten, meni hyvin. En tiedä, mistä hyvä vire johtui, ehkä palkkana olleista broilerpyöryköistä, mutta oli ihanaa treenata hyvässä vireessä olevan Mikon kanssa :) Keskiviikkona töissä meni sen verran pidempään, että emme ehtineet agilitytreeneihin. Torstaina matka tokotreeneihin tyssäsi isoon vesilammikkoon, jonka kiertäminen olisi vienyt niin paljon aikaa, ettemme olisi ehtinyt olla treeneissä kuin alle puoli tuntia. Käännyimme siis kotiin.

Vesieste...

Tämän viikon tiistaina oli vielä Rion tokotreenit, jotka siirtyivät aikaisemmalta kerralta, jolloin kouluttaja ei päässyt paikalle. Treenasimme toivomiamme asioita. Rion kanssa katsoimme perusasentoa ja seuraamista. Tällä kertaa Riolla oli vaikeuksia keskittyä, sillä sitä hermostutti niin paljon muiden koirien läsnäolo. Halli on muutenkin Riolle haastava treenipaikka. Meillä oli treeneissä viisi koirakkoa paikalla, joista kolme isoja koiria. Niistä kaksi vielä tummia ja toinen aika kierroksilla käyvä. Siinä oli siis monta Rioa hermostuttavaa asiaa ja se oli kovin rähjäherkkänä. Tämä treenikerta pisti miettimään, ilmoitanko Rioa sittenkään talvikaudeksi agilityyn. Treenit ovat pienessä hallissamme ja agilityssa koirat voivat olla äänekkäämpiä ja käydä enemmän kierroksilla kuin tokossa. Rio ei taida vielä olla valmis treenaamaan sellaisissa olosuhteissa.

Rion kasvua ja kehitystä (10 kk kuva © Taina Lempiäinen)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti