lauantai 14. toukokuuta 2016

Kesätreenien toinen viikko

Tiistaina oli Mikon rallytokotreenit. Meillä oli kolme pistettä, joissa oli muutamia kylttejä. Ensimmäisessä oli sivuaskelia ja 360 käännöksiä, toisessa eri tempoja, spiraali ja merkille lähetys, viimeisessä harjoiteltiin rallattelua häiriössä, jota kouluttaja aiheutti (mm. leluja, liikkumista, puhumista). Rakennukseen ja pisteiden läpikäymiseen meni sen verran aikaa, ettei meille Mikon kanssa jäänyt kuin hetki treeniaikaa, sillä jouduin taas Rion Häirikköluokka -kurssin takia lähteä aikaisemmin. Sivuaskeleet ovat haastavia, koska Mikolla ei ole tiivistä seuraamista. Vasemmassa täyskäännöksessä Miko käytti tosi hienosti takapäätä. Kouluttaja sanoi pisteitä läpikäydessä, että vasemman täyskäännöksen voi tehdä joko niin, että ohjaaja pyörii paikallaan, jolloin koira peruuttaa tai niin, että koira pyörii paikallaan ja ohjaaja tekee vähän isomman kaaren. Meille on tulossa jälkimmäinen versio eli koira pyörii paikallaan.

Rion Häirikköluokka -kurssilla aiheena oli rauhassa katsominen eli alkeet Control Unleashed -kirjasta tuttuun Look At That! -harjoitukseen. Olin jo kotona aloittanut lelun katsomisesta naksuttelun. Tarkoituksena on, että koira vihjesanasta katsoo esim. koiraa ja saa siitä palkan. Se on siis vastaehdollistamista, mutta niin, että mukana on vihjesana. Kurssilla katsottavana oli ohi kulkeva lelukoira. Sama lelukoira oli myös pentukurssilla käytössä. Rio malttoi hienosti istua ja katsoa lelukoiraa. Palkkailin sitä tiheään tahtiin. Sermin toisella puolella ollut parson ei suhtautunut lelukoiraan yhtä rauhallisesti vaan aloitti kauhean kiljumisen. Rioa ääni kummastutti ja vähän pelottikin, mutta se kykeni syömään nameja ja koskemaan peukaloa. Meni tovi ennen kuin parson hiljeni. Sen jälkeen kävimme Rion kanssa huoneen vastapuolella katsomassa, ettei siellä ollut mitään jännittävää. Kouluttaja myös heitteli Riolle nameja ollessaan Rion lähellä ja teki käsikohdennusta, jotta Rio ei yhdistäisi häneen jännittävää ääntä. Rion rentouduttua kouluttaja meni parsonin luo lelukoiran kanssa, jotta se pääsisi näkemään lelun lähempää. Parson aloitti huutamisen uudestaan ja tällä kertaa Rioa jo pelotti sen verran, ettei se syönyt tai tehnyt muuta kuin yritti päästä pakoon. Parsonin hiljennyttyä Rio onneksi palautui nopeasti ja sekin pääsi tutustumaan lelukoiraan.


Keskiviikkona oli Rion agilitytreenit. Aiheena oli jälleen hypyn tarjoaminen ja putki. Rio aloitti suorasta putkesta. Se sujui niin hyvin, että putki käännettiin mutkalle. Luulin, että Rio ei menisi mutkaputkeen, mutta niin se vaan sinne syöksähti. Ihanalla innolla Rio teki putkea ja tarrasi sen jälkeen pupunkarvaleluun. Tauolla huomasin, että yksi sormi oli veressä. Rio oli ilmeisesti raivolla leluun tarttuessaan osunut myös sormeeni. Hypyn tarjoamista tehtiin samalla tavalla kuin viimeksi, mutta nyt Rio kiinnitti enemmän huomiota häiriöihin, joten sillä oli epävarmuutta siitä, mitä pitäisi tehdä. Teimme myös leikkiharjoitusta, jossa kouluttaja piti Rion hihnasta kiinni ja minä lähdin juoksemaan lelun kanssa. Lopuksi kävimme vielä putki-pisteellä. Olisi pitänyt jättää menemättä, sillä Riolla jo väsy painoi. Se näkyi siinä, että se hyppi ja tarrasi hihaan kiinni eikä Rio enää pystynyt kunnolla keskittyä. Teimme suoran putken, jotta pystyimme lopettamaan onnistuneeseen suoritukseen. Putki-pisteellä sain hyviä vinkkejä apukouluttajalta. Täytyy muistaa ohjata kunnolla eli "keilata" koira putkeen ja lähettää koira putkeen vasta, kun se katsoo putkea. Estefokusta pitää treenata.

Tokoalkeet meiltä jäi taas välistä. Harmitti kovasti, sillä molemmat kerrat on nyt jäänyt välistä. Vatsatautia on nyt ollut liikkeellä, yksi kollegakin oli juuri sairaana, joten en uskaltanut lähteä, kun vatsassa alkoi kiertää. Väärä hälytys se sitten oli, joten harmittaa vieläkin enemmän, että kivalta kuulostaneet treenit jäivät välistä.


Meillä alkoi tällä viikolla parvekkeiden ja julkisivun korjausremontti. Mikään iso julkisivuremppa ei onneksi ole kyseessä. Loppukesästä/syksystä vaihdetaan myös ikkunat ja parvekkeen ovi (toivottavasti eivät ajoitu kiireisimpään aikaan töissä eli elokuusta syyskuun alkupuolelle...). Tällä viikolla on alkanut telineiden pystytys ja sitten alkaa kunnostustyöt, joihin kuuluu poraamista ja piikkaamista. Rion osalta olen huolestunut, sillä se voi hyvinkin mennä paniikkiin kovan porausäänen kuuluessa. Telineiden pystytys kahteen ensimmäiseen parvekelinjaan alkoi tällä viikolla. Ensimmäinen parvekelinja on naapureiden ja se sijaitsee meidän keittiön ikkunan vieressä. Äänitallenteen perusteella pojat eivät reagoineet ikkunan takaa kuuluviin ääniin. Eilen telineitä pystytettiin meidän parvekelinjalle. Meidän parveke on makuuhuoneen ikkunan takana, vaikka sinne mennäänkin olohuoneesta. Meidänkään parvekkeen kohdalla pojat eivät olleet haukkunut (verhot makkarissa ja keittiössä ovat kiinni), mutta porausääni kuului sisälle todella hyvin. Onneksi meidän kohdalla tapahtunut poraus kesti vain hetken, mutta Rio oli sen jälkeen mennyt sängyn alle. Se joutuu ihan tosissaan tunkemaan itseään sängyn alle, sillä Rio on jo sinne liian iso, siksi tallenteella kuuluu ääntä. Sängyn alla Rio oli silloinkin, kun tulin kotiin, joten varmaan raukka on ollut siellä 2,5 h... Pojat on tällä viikolla saanut olla yhdessä päivät kotona, jotta Rion ei tarvitse yksin keittiössä pelätä. Yritän saada pidettyä etäpäivän sitten, kun parvekkeiden poraukset/piikkaukset alkavat, jotta näen miten Rio reagoi. Tarvittaessa ainakin Riolle täytyy saada päivähoitopaikka. Asumme 12 kerroksisen talon 7. kerroksessa, joten melko keskellä, joka meinaa sitä, että aika monen kerroksen korjaustöiden äänet kuuluvat meille... Kiva, että kunnostetaan, mutta koirien kanssa ikävä, kun ne joutuvat olemaan kotona. Betonin porauksesta kuuluva ääni on varmasti paljon kovempi kuin telineiden pystytyksestä tuleva, joten pakko Rio ainakin jossain vaiheessa on saada pois kotoa.

Kuvissa Gimman ja Ilon lähes 6-viikkoiset pennut, joita kävin eilen katsomassa. Oli ne tosi söpöjä ja pieniä :) Enimmät energiat ne olivat jo kuluttaneet, mutta vaalealla tytöllä riitti energiaa muidenkin edestä. Kauhean hyviä kuvia en saanut, sillä asetukset eivät olleetkaan hyvät. Muutama lisää täällä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti