sunnuntai 8. toukokuuta 2016

Miko 7 vuotta

Mikolla on tänään (muoks. tai siis eilen, sillä päivä ehti juuri vaihtua, postauksen julkaisuaika klo 0.00) 7-vuotis syntymäpäivä. Kovin nopeasti aika menee ja vuoden päästä Miko on jo veteraani-ikäinen :) Kooikerit tosin eivät vielä silloin ole yhtään vanhoja, ne pysyvät pitkään nuorekkaina. Paljon onnea myös sisaruksille Nikille, Rikolle, Saskialle, Stellalle, Millalle ja Daralle sekä Rodille pilvenreunalle!


Miko vietti syntymäpäiväänsä kooikereiden rallytokokoulutuksessa Lahdessa. Kouluttajana oli rallytokotuomari Taru Leskinen. Ensimmäisessä ryhmässä oli mukana Rion veli Into, jonka tapaamista innolla odotin, sillä viimeksi olen nähnyt Inton 11-viikkoisena. Komea poika siitä oli tullut. Hyvin samantyylisiä kaikki sisarukset ovat, vaikka tavallaan ovat aika erilaisia :) Niissä on siis samoja piirteitä, vaikka ainakin ulkonäöllisesti esim. Rio, Oiva ja Muru ovat aika erilaisia. Intolla oli hieno puhdas väri ja kivasti runkoa, ei ollut sellainen rimpula kuin Rio.

Into
Edistyneempien ryhmä teki ensin lämmittelynä ALO-luokan radan. Radalla oli hyvin paljon käännöksiä. Meillä rata lähti vähän kankeasti liikkeelle. Miko tuli perässä eikä ollut yhtään innokas. Kouluttaja sanoi, että seuraaminen ei ole sille kannattavaa, joten ei Mikolla ole mitään syytä seurata kunnolla. Hän neuvoi palkkaamaan Mikon parin askeleen seuraamisen jälkeen joka kyltin jälkeen. Seuraaminenhan on meillä isoin ongelma, sillä hyvällä seuraamisella kaikki liikkeetkin sujuisivat hyvin. Minun piti myös käyttää enemmän ääntäni eli kehua iloisesti. Seuraamisesta palkkaamisen ja kehujen lisäämisen jälkeen rata alkoi sujua paremmin ja Mikolla häntä heilua.

Toisessa osassa harjoittelimme voittajaluokan käännöksiä sekä pyörähdyksiä. Harjoiteltavat käännökset olivat "molemmat oikeaan täyskäännös" ja "molemmat vasempaan täyskäännös". Pyörähdys tehtiin sekä vasemmalla että oikealla, riippuen siitä kummalla puolella koira seurasi, sillä täyskäännöksissä koiralla vaihtuu puoli. Kunhan itse sisäistin täyskäännökset, niin lähdimme tekemään "käännössuoraa", jolla käännöskyltit olivat peräkkäin ja jota kuljettiin edestakaisin. Koiralle tämä treeni oli kivaa, koska namia tuli usein ja käännökset nostivat virettä. Ihan kivasti meilläkin sujui ja Miko tuli koko ajan reippaasti mukana. Pyörähdykset molemmin puolin onnistuivat hyvin, mutta kisatilanteessa ei ole vielä kertaakaan onnistunut.

Viimeisessä osassa tehtiin lyhyt radan pätkä, jossa oli kyltteinä "istu-seiso, kierrä koiran ympäri", "2 x vasen täyskäännös", "puolenvaihto takana" ja "2 x oikea täyskäännös". Tämänkin meni ihan kivasti ja Miko teki tehtäviä häntä heiluen. Enpä muista koska olisin viimeksi saanut Mikon tekemän töitä noin kivasti. Tosi hyviä neuvoja tuli kouluttajalta, joten kannatti osallistua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti