sunnuntai 22. toukokuuta 2016

Näyttelytreenejä ja Helsinki KV

Maanantaina kävimme Rion kanssa Vinttikoirakeskuksessa kennelpiirin järjestämässä näyttelytreenissä. Hintaa treenillä oli 1 € / koira, joten varsin kohtuullista. Isoille koirille oli oma vetäjä ja pienille kaksi. Liikuimme ensin koko porukka isossa ympyrässä. Sitten oli mahdollisuus käydä kahden eri vetäjän tutkittavana. Katselimme ensin hetken sivusta ja päätin sitten mennä ensin perusteellisemman ja oikein kivalta vaikuttavan vetäjän jonoon. Saimmekin jonottaa aika pitkään. Harmittavasti yksi edellä jo kommentoi (ei mitenkään pahalla tosin), että voisi vähän ripeämminkin mennä, mutta vetäjä halusi käyttää aikaa yhteen koiraan, mikä mielestäni on jonottamisen arvoista. Jonottaessa katselin myös toisen vetäjän suuntaan ja totesin, etten vie Rioa hänelle ollenkaan, sillä en pitänyt siitä, miten hän toimi aran koiran kanssa. Valitsemani vetäjä olikin oikein kiva ja hän oli ollut jommassakummassa kooikereiden erkkarissa kehäsihteerinä :) Hän tutki ensin pöydällä. Tutkiminen meni hyvin, mutta Rio hieman nojasi minuun. Vetäjä pyysi ottamaan hieman etäisyyttä pöytään Rion nojaamisen vuoksi. Silloin Rio liikkui sen verran reunalle, että vetäjä totesi sen olevan kuitenkin parempi, että seison ihan vieressä. Liikkeet edestakaisin ja ympäri ei mennyt hyvin. Rioa kiinnosti vain hajut nurmikolla. Rio oli ollut koko jonotusajan sylissäni, joten olisi pitänyt ensin liikutella sitä. Liikkeiden jälkeen vetäjä vielä pyynnöstäni tutki Rion maassa. Yllätyksekseni Rio ei väistänyt yhtään, mutta olihan tutkija jo tuttu.

Keskiviikkona kävimme Mikon ja Rion kanssa mätsärissä Munkkiniemessä. Tuomareina oli ulkomuototuomareita, pienillä pennuilla Marja Kurittu ja isoilla aikuisilla Hannele Jokisilta. Ilmoittautuessa sai myös pari esitettä, kakkapussit ja nahkapurutikkuja. Aikaisemmat saivat tennispallot, mutta ne varmaan loppuivat, joten me saimme useamman purutikun :) Mikon vuoro tuli ensin. Liikkeiden jälkeen tuomari tutki ensin Mikon. Hän otti Mikon pään käsiensä väliin ja katsoi Mikoa kovin pitkältä tuntuvan ajan. Mikolle se oli liian pitkä katse, sillä se murisi tuomarille. Tutkiminen meni silti muuten hyvin, Miko ei yhtään väistänyt ja antoi hienosti katsoa hampaat. Se ilmeisesti murinalla vain ilmaisi, ettei tuijottelu ollut miellyttävää. Miko sai sinisen. Kehän ulkopuolella harjoitellessa Miko seisoi melko ryhdikkäästi ja liikkui hyvin, mutta kehässä meno oli tahmeaa. En tiedä miten siihen saisi draivia. Ilmeisesti näyttelykehässä myös näkyy paineistumista. Odotellessani Rion vuoroa minulta meni isojen aikuisten sinisten kehä ohi. No, eipä se mitään, sillä tuskin Miko olisi sijoittunut murinan ja laiskan liikkumisen vuoksi. Rio oli kehässä pekingeesin? parina. Oli jännä, ettei tuomari pyytänyt meitä ensimmäiseksi liikkeiden ajaksi. Teimme sitten Rion kanssa vähän isompaa ympyrää, sillä Rio oli paljon reippaampi liikkuja. Pöydällä tutkiminen ei mennyt hyvin, sillä Rioa alkoi jännittää tuomari niin, että se ensin pyörähti ympäri ja uuden yrityksen jälkeen meinasi lähteä kiipeämään minua pitkin. Tuomari ei sitten katsonut hampaita, vaan vain silitteli Rion takaosaa. Liikkeet menivät tosi hienosti. Riolle sininen. Sinisten kehässä tuomari katsoi joka koiran edestakaiset liikkeet. Rio liikkui taas upeasti ja tuli ensimmäisenä valittua jatkoon. Rion sijoitus oli sinisten 4. Uskoisin Rion sijoittuneen sen liikkeiden vuoksi, sillä se oikeasti liikkui tosi hienosti eikä yhtään antanut toisten koirien häiritä. Tuomarin käydessä katsomassa joka koiraa ennen liikkeitä, Rio ei yhtään arastellut vaan meni haistelemaan tuomaria. Se varmasti vaikutti myös, vaikka tutkiminen ei hyvin mennytkään.

Pienten pentujen SIN4 Kuva: SEBY

Palkintokassista löytyi herkkuja, märkäruokaa, panta, viilentävä
panta ja Mushin lahjakortti

Maanantaista jäi tosi hyvä fiilis tutkimisen osalta, keskiviikkona taas liikkeiden osalta. Miko täytyy vielä ennen erkkaria viedä ainakin yhteen mätsäriin murisemisen vuoksi.

Lauantaina oli sitten tosi kyseessä eli Rion kolmas virallinen näyttely, Helsinki KV. Sain onneksi puhuttua isännän mukaan, sillä halusin Riolle häkin enkä halunnut alkaa sitä yksin kuskata bussissa. Hieman ennen näyttelyyn lähtöä huomasin patin Rion poskessa ja punkkihan sieltä löytyi. Punkki ei ollut iso, mutta ison, selkeästi näkyvän patin se jätti.

Rion pattiposki © Ida Alexandersson

Heti näyttelypaikalla tapasimme Sannan ja Aian. Rio oli tosi iloinen molempien näkemisestä, vaikka emäänsä kohtaan se olikin mielistelevä. Kehän laidalla tapasimme Helin ja Jackin, joiden tapaamisesta Rio oli myös hyvin iloinen. Poikien olisi kovasti tehnyt mieli lähteä kunnolla leikkimään, mutta ei se ahtaassa näyttelypaikassa ollut mahdollista. Rion kanssa harjoitellessa tyhjässä kehässä se liikkui hyvin ja seisoi kivasti. Myöhemmin, kun kehässä oli myös muita koiria, kuten Jack tai ihanainen Kerttu (Cavalriina's Fendi Fanette), niin liikkumisesta ei enää tullut mitään. Jack ja Rio molemmat ihastuivat Kerttuun, joka leikki mielellään poikien kanssa. Junnu-uroksia oli kolme. Onneksi Rion ja Jackin välissä oli Lumo. Ensin ravattiin yhdessä ympäri ja sitten oli Rion vuoro. Pöydällä tutkiminen meni ok, mutta jonkin verran Rio arkaili. Tuomari ei ollenkaan seisottanut koiria, vaan se arvosteli koiran pöydällä, katsoi sitten liikkeet ja laatuarvosana tuli jo ennen kuin koko kierros oli menty ympäri. Rio sai EH:n. Kilpailuluokassa tuomari pisti Rion viimeiseksi, myös EH:n saanut Jack oli meidän edellä. Silloin liikkeistä ei tullut yhtään mitään, Rio vain veti Jackin perään. Yksin Rio liikkuu ihan kivasti, mutta porukassa liikkumista pitää vielä paljon harjoitella.

21.5.2016 Helsinki KV, tuomari: Laurent Pichard, Sveitsi
"Still very puppylike looking 11 months that could be little more secure. Correct head. Proper ears. Bite ok. Hindquarters showing correct muscles. Could have little more stronger topline." JUN-EH JUK3

© Ida Alexandersson

Edelleen olen samaa mieltä tuomarin kanssa Rion puutteista. Rio on niin kehittymätön, ettei sen kanssa vielä kannattaisi näyttelyissä pyöriä. Tarkoituksena on nyt mennä vielä ensi viikolla Järvenpäähän ja kolmen viikon päästä erkkariin, koska niihin Rio on ilmoitettu, mutta sen jälkeen täytyy pitää vähän taukoa. En kyllä millään haluaisi, mutta Rion on parempi antaa kehittyä ja saada lisää itsevarmuutta. Kesällä on vielä kaksi näyttelyä Helsingissä, joten niihin kai Rion ilmoitan ihan vain sijainnin vuoksi, mutta muuten annan kesän näyttelysuunnitelmien olla

Rion Aia-emä oli hienosti PN3 ja sai varasertin.

Nätti Aia

Muutamia kuvia löytyy täältä, mutta kovin hyviä ei näillä asetuksilla tullut. Onneksi Ida otti hienoja kuvia :)

© Ida Alexandersson

© Ida Alexandersson

© Ida Alexandersson

© Ida Alexandersson

© Ida Alexandersson
Rio katsoo epäilyksellä harjoitusarvostelijaa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti