lauantai 5. heinäkuuta 2014

Pentutreffit Berliinissä

En juurikaan matkusta Suomen rajojen ulkopuolelle, mutta alkuvuodesta, kun suunnitelmissa oli kesäkuinen Budapestin matka (erään yhdistyksen 20-vuotismatka), niin matkakuume heräsi. Matkakohteeksi valikoitui Berliini. Miko on osasyy siihen, miksemme ole matkustanut, Mikolla kun ei oikein ole hoitopaikkaa. Miko on ollut vain yhden yön meistä erossa ja se oli Mikon ollessa muistaakseni 1,5-vuotias. Aina jompikumpi on ollut kotona tai sitten matkakohde on valittu niin, että Mikon voi ottaa mukaan. Hoitopaikka onneksi löytyi. Äitini olisi ollut valmis ottamaan Mikon, mutta halusin sen osaavampiin käsiin. Äidilläni ei ole juurikaan kokemusta koirista ja hän on Mikon kanssa vähän varovainen. Mikon oli tarkoitus olla vain viimeinen yö äidillä, mutta suunnitelmiin tuli viime hetken muutos, kun hoitopaikassa oli pieni riski kennelyskälle. Onneksi äitini pystyi sittenkin ottamaan Mikon. Jännitti jättää Miko hoitoon ja äiti sai paljon ohjeita mm. älä päästä Mikoa tekemään tuttavuutta toisten koirien kanssa, pidä lenkillä kunnolla hihnasta kiinni, huolehdi ettei Miko pääse karkuun...


Kaksi päivää ennen lähtöä sattumalta selvisi, että yksi Hennan pennuista ja Henna on lähdössä Berliiniin samana päivänä kuin me ja Hennan paluukin oli samana päivänä kuin meidän. Harmittavasti kumpikaan lennoista ei ollut sama. Sovimme tapaavamme Berliinissä. Lähdimme matkaan tiistaina ja keskiviikkona tapasimme Hennan ja Clancin (Mendikan Clanci Bema) Tiergartenissa. Istuimme puistossa jonkin aikaa ja Clanci koko ajan touhusi jotain. Pentunen juoksenteli, maisteli maata, leikki vetoleikkejä, metsästi perhosta, söi sormia, kieri maassa rapsuteltavana yms. pentujuttuja :) Kävelimme Voitonpylväältä pitkin Straße des 17. Juni -katua Brandenburgin portille. Koko katu oli suljettu autoilta ja siellä oli screenejä ja kojuja ilmeisesti jalkapallon MM-kisojen vuoksi. Clanci matkusti repussa eikä se malttanut nukkua ollenkaan. Jatkoimme matkaa etsien ruokapaikkaa. Sopivan ravintolan löydyttyä istuimme terassille ja Clanci nukahti melkein saman tien. Kun olimme saaneet vatsat täyteen, jatkoimme matkaa valtiopäivätalolle, jossa tapasimme Clancin tulevan omistajan Susannen, jolla on myös Mikon velipuoli Luke (Estaika's Lucky Lukas). Clancin matka jatkuu siis Berliinistä rapakon taakse Texasiin. Susannea odotellessa Clanci hurmasi ihmisiä ja hyvä, ettei se lähtenyt yhden nuoren naisen matkaan, joka niin hurmioituneena piteli Clancia sylissä. Oli ihanaa nähdä tuo hurjan söpö ja reipas pentu! Tosi kiva, että onnistuimme Hennan kanssa tapaamaan ja viettämään hieman aikaa. Aika hassua, että reissuun sisältyi myös kooikerin ja kooikerihmisten tapaaminen :)


 
 



Perjantai-iltana lähdimme takaisin kotiin päin ja kotona olimme lauantain puolella. Aamupäivällä lähdimme hakemaan Mikoa kotiin. Äiti oli ulkona ja varmaan siksi Miko oli heti ulko-oven takana, kun astuimme sisälle. Voi sitä riemua, kun Miko huomasi meidän palanneen. Ensin poika syöksähti antamaan pusuja ja sen jälkeen Miko mateli maassa pitäen kovaa ääntä. Tervetuloseremonia kesti usean minuutin ajan. Äiti oli pärjännyt Mikon kanssa ihan hyvin. Samaan aikaan siskonpojat 8v ja 6v olivat äidillä hoidossa ja lähtivät päivää ennen Mikoa. Ainoa ongelma oli se, ettei Miko suostunut käymään lenkillä. Ensimmäinen lenkki tiistaina oli ollut n. 45 min kun äiti oli ulkoiluttanut Mikoa vastusteluista huolimatta. Sen jälkeen lenkit olivat n. 15 min pituisia, sillä Miko pisti liinat kiinni ja välillä meni maahan makaamaan. Äiti oli sitten käynyt Mikon kanssa useammalla lenkillä päivän aikana. Välillä muiden ollessa pihalla Mikokin oli ollut terassilla kiinni, mutta kovin paljoa Mikoa ei siinä viitsitty pitää kun se haukkui kaikille pihan ohi kävelleille... Äidin mielestä Mikon päivittäinen ruokamäärä oli niin pieni, että äiti toi kaupasta maksalaatikon, jota pisti ruuan sekaan :D Ihmisten ruoka-aikaan Miko sai maksamakkaralla täytetyn kongin, jotta muut saisivat syödä rauhassa ja keittiössäkin poika viihtyi vähän turhan hyvin. Muuten oli mennyt hyvin :) Ihanaa, kun ollaan taas koko perhe kotona.


 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti