keskiviikko 9. heinäkuuta 2014

Agirotu 2014

Viikonloppuna oli Agirotu Turengissa Janakkalassa. Joukkueviestikilpailut olivat sunnuntaina. Olimme Mikon kanssa ALO medi-joukkueessa Oranje Koohon Jeugdbende ja varalla KIL medi-joukkueessa Oranje Koohon Voor Altijd. Vähällä olikin, ettei meitä nähty myös kilpailevien radalla, mutta onneksi joukkueen nartun juoksut ehtivät juuri loppua. Muuten meille olisi tullut pitkä päivä, kun kilpailevat oli heti aamusta ja aloittelevat iltapäivällä. ALO-joukkueessa olivat Rex (Tuulikaislan Gilderoy Zapphire), Jéla (Estaika's Just Beautiful), Eevi (Estaika's Just Being Me) ja Miko. Estaika's-painotteinen joukkue siis :)

Oranje Koohon Jeugdbende: Rex, Jéla, Eevi & Miko

Päivä oli hyvin lämmin, mutta onneksi varjoakin löytyi jonkin verran. Pukukulkueeseen en vielä pistänyt Mikolle märkäloimea päälle (koska Mikon punainen ei olisi sopinut meidän oranssiin teemaan), joten Miko oli kulkueen jälkeen kuumissaan. Sen jälkeen pidin märkäloimea Mikolla aina, kun se oli häkin ulkopuolella. Kyllä se vaan selkeästi helpottaa koiran oloa. Pukukulkueessa Hollanti-teemalla olivat molemmat Oranje Koohon -joukkueet. Jalkapalloteema oli suosittu näin MM-kisojen aikaan, mutta kooikereilla Hollannin jalkapallojoukkue on ollut teemana jo useasti. Vähän meitä ennen meitä oli brassijoukkue ja kuuluttaja sanoi heidän kohdalla, että tässä tulevat maailmanmestarit (vaan kuinkas kävikään ;) ) ja meille sitten joku vähättelevä kommentti. Yksi tuomareista oli britti, joten ei tullut voitto meidän joukkueelle. No, ehkä silläkin oli jotain tekemistä, että Agilityliiton pj oli meidän joukkueessa. Ja ehkä muilla saattoi jonkun mielestä olla hienompi pukeutuminen. Pukukulkue oli jälleen kiva kokemus, vaikka jouduinkin sen vuoksi tulla kolme tuntia aikaisemmalla junalla kuin muuten olisin tullut.

© Kaisa Suominen

© Kaisa Suominen

Monica tuli paikalle hieman myöhemmin ja olikin mukava yllätys kun Mikon Gipi-isä oli mukana. Gipistä piti sitten napsia useampiakin kuvia. Jéla oli kovasti kehittynyt viime näkemästä (joulukuussa Messarissa) ja tyttönen taisi minut vielä muistaa. Harmittavasti vasta sen jälkeen, kun Monica oli lähtenyt, tuli mieleeni, että Mikosta ja Gipistä olisi voinut ottaa yhteiskuvan. Kerrankin olisi isä ja poika ollut samassa paikassa. Mutta ilmankin, että isä ja poika olisivat olleet vierekkäin, huomasi, että Gipi on Mikoa isompi, vaikka sama säkäkorkeus on molemmille mitattu. (Mikon säkäkorkeudesta on yleensä muut eri mieltä, mutta en mittaa saa 46 cm:ä vähempää näyttämään.) Toinen ero, jonka olen jo aikaisemmin huomannut, on se, että Mikolla on isommat ja ylemmäksi kiinnittyneemmät korvat. Kuitenkin päässä on paljon samaa. Gipi on hyvin lunki koira, toisin kuin poikansa, jolla vähän tahtoo kierrokset nousta tuollaisessa ympäristössä.

Gipi

Gipi

Gipi

ALO medien rata oli kiva. Radan alkuosan takaakierto oli vähän hankalampi ja siinä kohtaa olikin rataantutustumisessa ruuhkaa. Muuten rata oli simppeli ja vaati vain pari valssia. Meidän joukkue oli neljäs, joten kovin kauaa ei tarvinnut omaa vuoroa jännittää. Miko oli joukkueen viimeinen. Olisi pitänyt paremmin suunnitella radalle lähtö, sillä siihen meni turhan paljon aikaa. Radan alku meni ok vaikka Miko heti alkuun bongasi jotain maasta. En osannut ajatellakaan, että Miko saattaisi takaakierto-kohdassa mennä putkeen. Ohjaus oli varmasti  myöhässä ja rintamasuunta putkeen, joten siitä ensimmäinen hyl. Sitten tuli pari valssia, joista jälkimmäinen ilmeisesti ihan liian myöhään, sillä Miko oli menossa putken väärään päähän. Tästä kielto. Eikä tullut mieleenikään, että Miko saattaisi loppusuoralla mennä suoraan pituudelle. Taas syyttävä sormi osoittaa taas omaa ohjausta ja rintamasuuntaa. Siis toinen hyl. (Edit. 10.7. tulokset lisätty.) Odotettavasti meidän joukkue oli tuloksissa peräpäässä, sillä saimme radalla melko paljon aikaa kulutetuksi ja virheitäkin kertyi liuta. Pääasia kuitenkin, että oli kivaa :) Sijoitus oli 21/23. (Mulla ja Mikolla ratavirheitä 5 vähemmän kuin viime vuonna!) Meidän joukkueessa oli kaksi koirakkoa, joilla ei ollut edes epiksiä takana. Hyvin koirat siitä huolimatta menivät noin erilaisessa ympäristössä. Videolla meidän suoritus alkaa noin kohdasta 3:22.


Julkaisu käyttäjältä Petteri Kerminen.



Kuvia löytyy täältä. Kiitos kaikille, jotka ottivat kuvia silloin kun en itse pystynyt!

© Kaisa Suominen

© Ville Ruth

© Ville Ruth

© Kaisa Suominen

© Kaisa Suominen



Kotona olimme sen verran myöhään, että hyppytekniikkatreenit jäivät välistä. Edellisviikon treeneissä teimme perussarjaa ja pingistä. Mikolla oli sen verran paljon energiaa hoitopäivien jälkeen, ettei se yhtään malttanut odottaa lähtölupaa. Mutta ainakin suorituksissa oli vauhtia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti