keskiviikko 16. heinäkuuta 2014

OravankolossaVuokrasin keväällä meille yhdeksi yöksi tuvan Nuuksiosta. Metsähallituksella on kaksi mökkiä vuokrattavana Nuuksiossa ja Oravankolo oli kivemman oloinen. Mökki on ilman mukavuuksia kuten sähköä. Lapsena olin paljon mökillä ennen vanhempieni eroa, mutta aikuisiällä olen mökkeillyt hyvin vähän. Isännälläkään ei mökkikokemusta pahemmin ole. Siksi kaasuliesi ja puusaunan lämmitys hieman jännittivät... Liettä emme saanut toimimaan (muutama muukin olisi vieraskirjan mukaan kaivannut ohjeita sen käyttöön, joten vieraskirjeen oli sitten lisätty käyttöohje, luimme sen tosin vasta aamulla), mutta sauna lämpeni :)


Tupa

Sauna


Tiistaille oli luvattu sadetta ja ukkosta, joten jännityksellä seurasimme säätiedotusta. Onneksi tiistaiaamuna ukkosta ei enää luvattu, mutta jonkin verran sadetta. Matkustimme bussilla Kattilaan, josta oli 3 km kävelymatka tuvalle. Ehdimme muutaman sata metriä kävellä, kun sade alkoi. Vettä tuli koko matkan ajan reippaasti ja kastuimme läpimäriksi. Kertakäyttösadetakki ja sateenvarjo onneksi pitivät tavarat lähes kuivina. Oli tosi hilpeä tunnelma kävelymatkan ajan ;) Onneksi tuvalle saavuttuamme sade lakkasi ja aurinko alkoi pilkottaa pilvien takaa. Tarkoituksena oli käydä jollakin luontopolulla kävelemässä, mutta ne suunnitelmat saivat jäädä. Kun emme saanut kaasuliettä toimimaan, niin menimme tulentekopaikalle keittämään veden ja paistamaan makkaraa. Mikon mielestä oli ihan tyhmää olla vaan paikallaan ja sitä ahdisti ympärillä pörräävät kärpäset ja kimalaiset. Kokemattomat tulentekijät saivat hetken taistella nuotion kanssa... Onneksi aurinko paistoi, joten ulkona oli kiva istuskella. Sitten alkoi Mikoakin kiinnostamaan, kun makkarat otettiin esille.
Saunaan pääsimme ennen auringonlaskua. Yritimme saada Mikon uimaan meidän kanssa. Miko yritti seurata minua kun sitä kovasti kutsuin, mutta ei Miko silti uskaltanut tulla riittävän syvälle, vaan se jäi vikisemään rannalle. Kerran vähän vedin Mikoa pannasta syvemmälle ja sen roiskimisen jälkeen Miko oli sitä mieltä, että pitäkää vetenne. Tuli Mikon kuitenkin muutama uintiliike tehtyä. Olipas kiva heittää muutaman vuoden talviturkki menemään. Saunan lauteille otimme Mikon mukaan. Se oli Mikon ensimmäinen saunakokemus. Nätisti Miko istui alimmilla lauteilla eikä lämpökään noussut liian korkeaksi, kun menimme saunaan vasta kun puut kiukaassa olivat palaneet. Saunan jälkeen oli kiva syödä, juoda ja pelata tuvassa kynttilän valossa. Pistimme tosin katossa olevaan koukkuun roikkumaan led-taskulampun, jotta valoa oli vähän enemmän.Miko nukkui koko yön jalkopäässäni enkä viitsinyt häätää sitä lattialle, vaikka pienessä sängyssä Miko haittasi omaa nukkumista. Seuraavalle päivälle eli tälle päivälle oli aamupäivälle sadetta ja ukkosta luvassa, joten pistimme herätyksen aikaisin ja lähdimme kävelemään kohti Kattilaa jo puoli yhdeksän aikoihin. Miko oli koko kävelyn sitä mieltä, että meidän pitäisi poiketa metsätieltä metsään. Oli tosi kiva päästä hieman mökkeilemään. Vähän vaan jäi harmittamaan, ettemme ehtinyt mennä soutelemaan. Pitäisi tehdä tätä useamminkin ja ehkä sitten mökkeilytaidotkin kasvaisivat :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti