lauantai 3. toukokuuta 2014

"Se kyllä seisoo tosi hienosti"

Tänään kävimme jälleen mätsärissä pyörähtämässä, kun sellainen järjestettiin kävelymatkan päässä. Sää oli hieman viileä ja pari pientä sadekuuroa tuli, mutta ei sää muuten niin huono ollut. Porukkaa oli kuitenkin paikalla melko vähän. Isoissa aikuisissa oli 21-23 osallistujaa ja miestuomari. Miko sai pariksi groenendaeluroksen. Ensimmäinen yhteisjuoksutus meni ihan ok, vähän Mikon pää tahtoi painua alas. Tuomari tutki koirat perusteellisesti ja hän oli hyvin vähäpuheinen. Hän ei kysynyt edes koiran ikää. Koko tutkimisen ajan Miko seisoi ryhdikkäästi, hievahtamatta paikallaan ja tuijotti namikättä. Ei edes pientä vilkaisua kohti tuomaria. Tutkimisen päätteeksi tuomari sanoi ihailevasti "se kyllä seisoo tosi hienosti" (tai hyvin). Ja minä olin niin ylpeä pikkupojastani! Yksilöliikkeet menivät hyvin. Tuomari juoksutti edestakaisin ja kolmion. Tämän jälkeen tuomari vielä hieman tutki. Lopuksi koirat juoksivat vielä yhdessä ja sitten Miko sai punaisen nauhan.

3.5.2014 match show Malminkartano PUN3
Punaisten kehässä tuomari juoksutti ensin koiria kolme tai kaksi kerrallaan. Mikolla oli jälleen parina belggari, tällä kertaa tervueren. Ravaamiset ei enää mennyt niin hyvin, kun Miko tuntui bongaavan kaikki maahan tippuneet namit. Koiria sai seisottaa jonkin aikaa, sillä odottelimme yhtä koirakkoa toisesta kehästä. Tuomari sitten käytti ajan hyväkseen ja kiersi koirat pariin kertaan läpi. Joka kerralla hän koski vähän niin kuin ohimennen koiran päähän ja takaosaan. Lisäksi ilmeisesti jonkin päättyneen kehän naistuomari tuli myös tutkimaan kaikki koirat. Kun tuomarin oli aika valita koirat jatkoon, hänen ei kauaa tarvinnut miettiä ja ensimmäiseksi hän pyysi meitä tulemaan kehän keskelle! Tuomari vielä kerran katsoi jatkoon valitut koirat läpi ja taas sipaisi koiria ohi mennessään. Tämän jälkeen juoksimme vielä yhden kierroksen, joka meni taas Mikolla suurimmaksi osin pää maassa yrittäen napata nameja. Koiria sijoitettiin kolme ja odotetusti me olimme kolmansia. Miko ehkä vakuutti seisomisellaan, mutta liikkeissä aina hävitään :)

Tämä oli meidän toinen mätsäri tänä vuonna ja toinen sijoitus! Ja vielä ensimmäistä kertaa sijoituttiin punaisissa! Olen niin ylpeä :) Erityisesti minua ilahduttaa se, ettei Miko suhtautunut tuomariin pienelläkään varauksella. Mätsärissä annettiin myös kirjallinen arvostelu, jossa oli kaikki kohtiin (luoksepäästävyys, liikkeet, rakenne, yhteistyö esittäjän kanssa, esiintyminen/käytös) ruksattu "erittäin hyvä". Asteikko oli erittäin hyvä - hyvä - tyydyttävä - hylätty. Vaikka ilmoittautumismaksu oli pari euroa normaalia suurempi, niin koin saavani kiitettävästi vastinetta rahoilleni, ilman palkintojakin. Kyllä nyt on koiraa tutkittu. Palkinnoksi saimme ruusukkeen ja pokaalin lisäksi neljä RC näytepussia, nahkaluun, pari purutikkua ja lahjakortin Peten Koiratarvikkeeseen. Kyllä kannatti lähteä! (Vielä mainittakoon, että vaikka kehässä Mikon käytös oli esimerkillistä, niin kehän ulkopuolella pikkumies koetteli hermojani nuolemalla pissoja ja yrittämällä vetää niiden pissojen luo, joihin hihna ei riittänyt...)

Ei yhtään haittaa, vaikka menestys jatkuisi viikon päästä Helsinki kv:ssä ;) Hieman kyllä jännittää, miten ravaamiset vinttikoiraradan nurmikolla sujuu. Tämä on meidän ensimmäinen kerta ko. paikassa näyttelyssä ja ne kerrat, kun olemme olleet jossakin muussa tapahtumassa, Miko on ollut ihan hulluna hajujen perässä.

Iltapäivällä menin vielä meidän seuran kisoihin katsomaan, kuinka Taina ja Loki nousivat kolmosiin. Toiset ne vaan on taitavia :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti