tiistai 6. toukokuuta 2014

Kesäkauden avaus

Sunnuntaina kävin myös katsomassa agilitykisoja, tällä kertaa Purinalla, jossa Lotta & Terra juoksivat hienot radat saaden yhden nollavoiton. Taitavien koirakoiden kanssa treenasimme talvikauden :) Tajusin viikonlopun aikana, että asettamaani kisauran korkkaukseen on enää kuukausi aikaa. Hui! Ehkä joudun miettimään uudestaan milloin eka startti on, mutta toisaalta jos kykenemme suorittamaan mölliradan ratavirheettä, niin kai ykkösten hyppärikin menee. Kunhan vaan keppejä vielä hinkkaa.

Jotain sinne päin...
Tänään oli sitten vuorossa ensimmäiset kesäkauden agilitytreenit. Meillä oli aiheena äänetön ja kädetön ohjaus. Menimme pikkuradan ensin kerran normaalisti, sitten ilman ääntä käsillä ja vartalolla ohjaten, sitten ilman käsiä pelkällä äänellä ja vartalolla ohjaten ja lopuksi ilman käsiä ja ääntä. Miko pääsi hyppimään medihyppyjä (40 cm), kun talvi on ollut taukoa maksikorkeuksista ja koska Mikon selkä ei ole vielä kunnossa. Meidän kentällä on vähän aikaa sitten uusittu kentän pohja eli lisätty uusi kerros kivituhkaa, joten toivoin, ettei kivoja tyttöjen hajuja vielä olisi. Ennen meidän vuoroa Miko oli kovasti nenä maassa hajujen perässä. Rata meni ensimmäiseen putkeen asti ok, mutta sitten Miko painui hajujen perässä väliaitojen toiselle puolelle. Siellä oli tyttökoira ja Miko nenä tytön takapuolessa... Onneksi Mikon sai helpolla pois tytön luota, mutta se jatkoi edelleen karkureissuaan ja juoksi nuolemaan aikaisemmin haistelemaansa kohtaa odotusalueella. Ja sitten alahuuli väpätti. Vein Mikon takaisin radalle ja kokeilin lähtöä toisesta kohtaa, mutta yhden esteen jälkeen se oli taas hajujen perässä ja välillä pysähtyi kuulostelemaan ääniä ja katsomaan toiselle kentälle. Tuntui, että ympärillä oli aivan liikaa häiriötä. Pistin Mikon kiinni ja päästimme seuraavan radalle. Tehtiinpä tosi hyvä vaikutus meidän uuteen ryhmään.


Olisi pitänyt enemmän viritellä Mikoa ennen meidän vuoroa. Korjasin asian seuraavaa vuoroa odotellessa. Pääasiassa teimme pieniä seuruupätkiä. Ennen kuin yritimme rataa uudestaan, kokeilin kykeneekö Miko keskittymään tekemällä muutamia takaakiertoja yhdellä hypyllä. Ei ongelmaa. Jännityksellä lähdimme suorittamaan rataa, joka menikin oikein hyvin! Ennen seuraavaa vuoroa virittelin taas Mikoa sivulletulo- ja seuraamistreenillä sekä kaukokäskyillä. Miko teki tosi hyvällä vireellä. Sitten suoritimme radan ilman käsiä ja sekin meni tosi hyvin. Ennen viimeistä kertaa taas tokoiluja ja sitten tekemään rataa äänettömästi. Ja sekin meni hyvin! Onneksi pääsimme kuitenkin tekemään tämän kivan treenin, vaikka alun sekoilujen vuoksi meiltä jäi tekemättä äänetön ja kädetön ohjaus. Palaute kouluttajalta oli, että äänen käyttö ohjauksessa on parempi kuin hiljainen ohjaus. Kädettömässä ohjauksessa varatalon käyttö parani. Loppujen lopuksi meillä oli hyvät treenit ja seuraavilla kerroilla muistan viritellä Mikoa tarpeeksi.


Tästä lähtien alkaa blogi päivittymään useammin, kun kesätreenikausi on alkanut. Tällä viikollakin on paljon kaikkea kun huomenna on Mikon synttärit ja toko, torstaina fyssari, lauantaina näyttely ja sunnuntaina hyppytekniikkatreenit. Näyttelystä puheen ollen... Mikolla on reisissä, molemmin puolin, ihan kauheasti pilkkuja. Kuvissa pilkut ei näy niin hyvin, mutta näyttää kamalalta. Toivottavasti tuomaria pilkut ei haittaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti