sunnuntai 11. lokakuuta 2015

Rio 16 viikkoa

Perjantaina Riolla tuli taas yksi etappi elämässä saavutettua eli 16 viikon ikä, joka meinasi rokotuksia. Miko sai 16-viikkoisena tehosterokotuksen ja siitä noin neljän viikon päästä rabieksen. Jossain vaiheessa suositukset muuttuivat niin, että sekä nelosrokote että rabies annetaan samaan aikaan. Piti rokotusaikaa varatessa varmistaa, että nytkö ne sitten tulevat samaan aikaan. Halutessani rokotukset olisi voinut antaa myös eri aikaan.

Eläinlääkärin vaaka näytti 5,1 kg eli samaa lukemaa kuin meidän vaaka viikko sitten. Kotona punnitsin uudestaan ja sain taas useamman eri lukeman, mutta 5,3 kg tuli pari kertaa. Olkoon siis Rion 16-viikkoispaino 5,3 kg. Onhan sen täytynyt edes vähän kasvaa :) Korkeutta pikkumiehellä on 32,5 cm.


Katselin Rion ja Hipsan leikkikuvia ja mietin, että kahden kuukauden päästä Rion pitäisi olla samassa kehitysvaiheessa ja mitoissa. Sehän on vielä ihan sintti. Onneksi Loki on ollut saman ikäisenä samankokoinen. Korkeudeltaan Rio on myös samaa luokkaa, kuin sisarpuolensa eli Lokin ensimmäiset pennut. Jospa se ei ihan sintiksi jää :)

Rio 16 vko


Eläinlääkärireissusta ei jäänyt hyvät fiilikset. Ell oli sama kuin viimeksi, mutta silloin kaikki meni ok. Kun olin nostanut Rion pöydälle, ell otti Rion pannasta kiinni, jotta sai Rion pään lähelleen ja tutkittua sen purennan, korvat jne. Rion yritti vetäytyä pois otteesta. Sydämen kuuntelu meni paremmin, sillä seisotin Rioa namien avulla. Ell meinasi, että hoitajan olisi hyvä pitää Riosta kiinni, sillä hän ajatteli, ettei Rion jännityksen vuoksi rokotus menisi yhtä huomaamattomasti kuin ensimmäisellä kerralla. Hoitaja otti Riosta kiinni ja minä yritin syöttää sille nameja. Tilanne oli kuitenkin Riosta niin pelottava, ettei se syönyt. Ja raukka laski alleen. Varmaan Rio menee tosi mielellään seuraavallakin kerralla eläinlääkäriin... Rion rokotukset merkittiin lemmikkipassiin, joka muuttui viime vuodenvaihteessa. Olihan siinä selkeitä muutoksia Mikon passiin verrattuna. Toivottavasti Rion passille tulee jossain vaiheessa käyttöä :) Riolla ei ollut vielä uusia hampaita tulossa, mutta ihan näinä hetkinä pitäisi hampaiden alkaa vaihtua. Ell vielä muistutteli tarkkailemaan pentua tunnin ajan mahdollisen reaktion vuoksi. Reaktioita ei tullut enkä ajatellut, että tulisikaan. Mutta riski on todellinen, sillä Rion sisko oli saanut anafylaktisen reaktion rokotuksesta.

Pojilla on jatkossa rokotukset samoihin aikoihin, sillä ensi vuoden elokuussa on aika uusia Mikon rokotukset ja lokakuussa Rion.

Tyytyväinen matonsyöjä

Lauantaina Miko tapasi Viikissä siskopuolensa Xeman. Bussia odotellessa viinalta haiseva mies halusi tehdä Rion kanssa tuttavuutta. Rio haukahti miehelle, mutta mies onneksi osasi lähestyä jännittävää pentua oikein. Lopulta mies pääsi jo silittämäänkin Rioa. Hyviä kokemuksia ihmisistä Rio tarvitsee runsaasti. Silittämään haluaville lapsille olen antanut namia, jotta Rio uskaltaa lähestyä heitä. Mutta ei sitä helpolla pääse koskemaan.

Vaikka Rion ja Xeman ensimmäisestä kohtaamisesta on jo aikaa, niin Rio ei jännittänyt Xemaa. Hyvin lähti leikki sisaruksilta käyntiin. Leikin lomassa yritimme myös saada yhteiskuvia, mutta ei se ollut helppoa, kun Rio ei malttanut pysyä paikallaan :) Idalle kiitos hienoista kuvista!

© Ida Alexandersson

© Ida Alexandersson

© Ida Alexandersson

© Ida Alexandersson

© Ida Alexandersson

© Ida Alexandersson

Xema & Rio © Ida Alexandersson

© Ida Alexandersson

Xema & Rio © Ida Alexandersson

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti