maanantai 3. elokuuta 2015

Tekniikkaa

Toissa viikon sunnuntaina olimme Mikon kanssa kaksisteen hyppytekniikkatreeneissä. Aloitimme etäisyyksillä, jossa nostin toiseksi viimeistä rimaa 5cm kerrallaan 30 cm:stä 45 cm:iin ja laskin sitten takaisin alas. 45 cm aiheutti hieman epäröintiä. Toisena harjoituksena oli korkeuden arviointi, jossa nostin viimeistä rimaa 30 cm:stä 40 cm:iin. Lopuksi teimme keppejä. Keppejä ennen oli mutkaputki, jonka kautta haettiin vauhtia. Miko irtosi putkeen tosi hyvin, joten ei tarvinnut lähteä saattamaan. Miko sai putkesta sen verran vauhtia, että se joutui jarruttamaan ennen keppejä. Pujottelu oli hyvin reipasta eikä yhtään keppiä jäänyt välistä, kuten edellisellä kerralla. Kahta kertaa enempää en viitsinyt tehdä, kun meni niin hyvin. Vaikka kyse oli vain kahden esteen suorittamisesta, niin olin tosi iloinen Mikon asenteesta ja vireestä. Sellaisen kun onnistuisin saamaan sille useammin.


Viime viikolla alkoi agilitytreenit, mutta peruutin meidän treenipaikan syyskesäjaksolta. Peruutin myös treenipaikan tokoryhmästä. Meillä olisi ollut muuten neljät treenit viikossa. Se on vähän liikaa yhdelle koiralle eikä kaikkeen ole aikaa. Rallytokosta en halunnut luopua. Meillähän on treenipaikka vain tälle kesäkauden jälkimmäiselle jaksolle, joten ohjatuista rallytreeneistä on ollut taukoa. Tokoa olisi ollut kiva treenata, kun kotona ei vaan tule tehtyä, mutta rallytoko mieluummin, kun valita piti. Agilityn treenipaikasta oli helppo luopua. Agility on vaan välillä niin vaikeaa Mikon kanssa. Silloin kun sujuu hyvin, se on erittäin antoisaa, mutta valitettavasti tuntuu, että enemmän on tahmeaa kuin sujuvaa. Ei agilitya ole kuitenkaan tarkoitus jättää kokonaan. Treenaillaan vaan omatoimisesti silloin tällöin. Meillähän menee parhaiten juuri silloin, kun kukaan ei näe ;) Miko ottaa painetta muista ja minä myös ja se taas vaikuttaa Mikoon... Vaikka vuoden takaiset agikisat saivatkin suorastaan epätoivon partaalle, niin silti vielä haaveilen hypäreillä kisaamisesta ja toiveissa olisi yksi LUVA. Ei sen enempää, sillä en usko, että lähden enää uudestaan opettamaan keinua.


Viime sunnuntaina teimme jälleen hyppytekniikkaa keskenämme Saaran ja Huugon lomaillessa. Teimme ensin perussarjaa ja sitten korkeuden arviointia 30 cm -> 40 cm. Teimme myös keppejä pari kertaa sekä puomia. Vire ei ollut Mikolla yhtä hyvä kuin viimeksi. Poika taisi olla vähän väsynyt isännän kanssa leikkimisestä. Kuitenkin Miko veti alkuun pallohepulit.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti