perjantai 21. elokuuta 2015

Rio 9 viikkoa

Tänään Riolla tulee 9 viikkoa ikää täyteen ja viikko sitten käytiin poika hakemassa kotiin. 9-viikkoinen Rio ei ole vielä ylittänyt 3 kg:n painoa vaan pentu painaa 2940 g. Koska Mikoa ei ole punnittu 8-viikkoisena, niin en vielä viime viikolla voinut tehdä painovertailua, mutta tässä sellainen nyt olisi:


Mikon painoksi 8-viikkoisena olen pistänyt 7 viikon ja 9 viikon painojen puolivälin. Miko oli syntyessään 220 g ja Rio 210 g. Sen jälkeen Rio on mennyt Mikosta ohi, mutta 7 viikon ikäisenä pojat olivat samanpainoisia, Miko 2400 ja Rio 2410. Sitten Mikon paino lähti suurempaan nousuun. Rio taitaa olla vielä aika pikkuinen. Pentupainoista ei voi vielä päätellä mitään, mutta toivottavasti Rio kuitenkin kasvaa ihan uroksen kokoiseksi. 7-viikkoisena Riolla oli korkeutta n. 20,5 cm ja 9-viikkoisena n. 25 cm. Miko on mitattu ensimmäisen kerran vasta reilu 3 kk ikäisenä.

Viikon tauon jälkeen Rio pääsi taas bussin kyytiin. Menimme pari pysäkkiä Kannelmäkeen, kauppakeskus Kaaren Mustiin & Mirriin. Matkustaminen hieman jännitti, mutta namit kelpasivat. Eläinkaupassa Rio oli ensin sylissäni, mutta kun suurin jännitys meni ohi, niin pentu pääsi kävelemään ihan itse. Kaikenlaisia kivoja tuoksuja löytyi, joiden perässä Rio meni reippaasti. Myyjäkään ei enää jännittänyt ja muitakin asiakkaita Rio kävi tervehtimässä. Mummo rollaattorilla oli vähän jännä, mutta Rio kävi kuitenkin haistelemassa mummon kättä. Mukaan tarttui Riolle oma Kong ja kaksi muuta lelua sekä pojille purtavaa.

Rio ei ihan vielä ymmärtänyt millä tavalla Kong toimii.


Rio on muutaman kerran nukkunut isomman tasapainotyynyn päällä. Se on ilmeisesti mukava.Rion "Hirvikärpänen"

Miko mulkoilee Rioa

Peuran jänne maistui Mikolle paremmin

Peitto on Mikon kasvattajalta saatu
 

2 kommenttia:

  1. Onpas Rio suloinen! Totin seikkailuja voi seurata blogistani: tottikoikker.blogspot.com

    VastaaPoista
  2. Anteeksi siis tottikoikker.blogspot.fi

    VastaaPoista