maanantai 31. elokuuta 2015

Rallytokokisaaja ja -turisti

Sunnuntaina osallistuimme agilityseuramme I-HAH:n rallytokokokeeseen koko perheen voimin. Miko oli kisaamassa ensimmäistä kertaa avoimessa luokassa ja Rio oli kisaturistina. Matkustimme Saaran ja Huugon kanssa, joilla myöskin oli AVO:n korkkaus edessä.

Tuomarina oli Anna Pekkala ja tuomariharjoittelijana Riikka Timonen, joka oli laatinut melko haastavan radan. Alussa oli paljon kääntymistä ja muuten oli paljon erilaisia pysähdyksiä. Eteen istumista oli onneksi vain yhden kyltin verran.


Vaikeampia kohtia harjoittelimme odotellessa ja kaikki liikkeet menivät hienosti. Miko teki oikein hienon käännöksen vasempaan, joten takapäätreeni on tuottanut tulosta. Toki tiesin, ettei radalla tule yhtä hyviä suorituksia, sillä kehänauhojen ulkopuolella Miko on melko rento ja sisäpuolella se paineistuu.

Hyppy heti radan alussa oli kiva, koska Mikon kanssa yleensä lähtee vähän tahmeasti liikkeelle. Vasemman täyskäännöksen jouduimme uusimaan, sillä Miko meni haistelemaan kylttiä. 270 asteen käännös vasempaan oli seuraavana eikä se mennyt hyvin. Houkutus meni hyvin, vaikka Miko vilkaisi namirasian suuntaan. Liikkeestä maahan jouduimme myös uusimaan, sillä Miko istui ja toisella kerralla jouduin antamaan ison avun. Pyörähdyskään ei onnistunut ensimmäisellä yrittämällä. Radan jälkeen tuntui, että tulos voisi ehkä olla tulossa. Mutta ei se hyvää enteillyt, että kuulin tuomarin usean kyltin jälkeen puhuvan.


Ensimmäinen AVO-luokan hyväksytty tulos jäi kuitenkin vielä odottamaan itseään, sillä 66 pistettä ei siihen riittänyt. Saimme vähennyksiä ohjaajavirheistä, vinoista asennoista, puutteellisesta yhteistyöstä, hitaasta temposta, epätarkasti suoritetuista tehtävistä sekä uusimisista yhteensä 29. Tämä olisi vielä juuri ja juuri riittänyt tulokseen, mutta sen lisäksi lähti -5 kokonaisvaikutelmasta, syynä puutteellinen yhteistyö ja välillä pitkä käsimerkki. Pitkää käsimerkkiä en edes tajunnut ennen kuin katsoin videon... Hyvä fiilis jäi kuitenkin. Ja saimmehan mitalin. Nimittäin viimeksi saamastamme RTK1-koularista. Mitalia emme silloin saanut, koska niitä ei kaikille riittänyt.

Sillä aikaa, kun Miko kisaili, Rio tutustui uusiin ihmisiin ja koiriin. Rio pääsi hieman tervehtimään Huugoa ja leikkimään Xema-siskopuolen kanssa. Myös Mizy kävi tutustumassa Rioon ja taisi leikkiäkin sen kanssa. Alkuun Rioa jännitti, mutta nopeasti se reipastui. Kovin reipas poika se oli muutenkin kisapaikalla. Ja pystyi se jopa siellä nukkumaan. Kooikeredustus oli melko runsas, sillä myös Robin kävi kisapaikalla. Sää oli hyvin vaihtelevaa auringonpaisteesta ukkoseen. Rio oli melko rennosti myös ukkostaessa, vaikka hieman jännittikin. Kotona olikin väsyneet pojat. Vähän pelkäsin, ettei Rio nuku yöllä, mutta hienosti se nukkui kellonsoittoon asti. Mikolla oli vielä hyppytekniikkatreenit illalla, joissa virtaa vielä riitti. Harjoituksina etäisyydet ja korkeuden arviointi. 40 cm asti hypyt meni rennosti, mutta ei enää 45 cm.

Ida otti hienoja kuvia, joista osa tässä (ai miten niin oli valinnan vaikeutta):

Miko

Miko odottaa nätisti

Oman vuoron odottelua

Takajalat vielä kääntymässä täyskäännöksessä

Perusasennossa

Eteen istuminen

Työ on tehty

Miko oli oikeasti ihan innoissaan Xemasta :D

Rion kaunis profiili (tätä kuvaa voisin vaan tuijottaa)

Rapsutuksia

Xema ja Rio

Söpöläinen

Pönötys

Olenko vähän suloinen

Rio ja Mizy

Xema ja Rio

Xema ja Rio

Xema ja Rio

Mizy, Xema ja Rio

Väsy tuli pikkuiselle

2 kommenttia:

  1. Hyvin meni, ensimmäiseksi kisaksi. Osaako Rio muuten jo jotain temppuja? Rio on kyllä todella söpö ja sievä pentu. Onko Riokin kova puremaan, sillä Totti puree tosi paljon esim. sormia....

    VastaaPoista
  2. Rio ei osaa vielä mitään temppuja, kun vasta aika vähän ollaan mitään tehty :) Osaako Totti jo temppuja? Riokin on kova puremaan ja välillä se innostuu vähän liikaa...

    VastaaPoista