perjantai 28. elokuuta 2015

Rio 10 viikkoa

Riolla on tänään ikää 10 viikkoa ja sen vuoksi pentu joutui punnittavaksi ja malliksi. Painoa Riolla on hilkun alle 3,4 kg eli 3395 g. Tässä painovertailu:


Yritän muistaa mitata korkeuden viikonlopun aikana.

Rio 10 viikkoa


Rio on ollut jo syntymästään saakka tumma väriltään ja se taisi luovutusikäisenä olla uroksista tummin. Nähtäväksi siis jää, minkä värinen turkki Riolle tulee, kun pentukarva vaihtuu ison pojan karvaan. Nyt Riolla on normaali pennun musta selkäraita, mutta mustaa karvaa on myös muualla punaruskean värin seassa. Todennäköisesti pennusta jää tummempi kuin Miko on, mutta kuinka tumma... Toivotaan parasta, mutta jos en saa Riosta näyttelypuudelia, niin ei se haittaa. Pääasia, että on kiva kotikoira ja näyttelyitä tärkeämpää on, että Riosta tulisi kiva harrastuskoira muihin lajeihin. Ja jos ei siitä tule harrastuskoiraa, niin ei sekään haittaa, vaikka se tietysti harmittaisi.

Se on Riossa jännä, että vaikka sen karva on tummempi, niin muuten sillä on vähemmän tummaa pigmenttiä. Rion kaikki kynnet ovat valkoisia, Mikolla on neljä valkoista kynttä (ja niistäkin kaksi etujalkojen kannuskynnet). Rion kitalaki on vaaleanpunainen ja siellä on jonkin verran mustia pilkkuja, Mikon kitalaki on musta. Rion iho on ainakin vatsasta hyvin vaalea, mutta jonkin verran sinne on tullut laikkuja. Mikolla vatsa ja iho muualtakin on ihan laikukas. Rion anturoissa on hieman enemmän vaaleanpunaista kuin mustaa, Mikon anturat ovat mustat.

Rion (9 vko) vatsa

Mikon (9 vko) vatsa
Maanantaina Rio pääsi tutustumaan junalla matkustamiseen. Menimme yhden aseman verran Huopalahteen. Huopalahden asemalla istuimme hetken aikaa katsomassa junia ja ihmisiä. Sitten jatkoimme bussilla takaisin kotiin päin ja jäimme hetkeksi istumaan penkille leikkipuiston viereen.

Torstai-iltana tapahtui harmittava koirakohtaaminen. Rio säikähti meidän takaa tulleita koiria. Se nyki hihnassa huutaen kohti rapun ovea. Olimme meidän pihalla ja toivoin, että toinen koiranulkoiluttaja olisi antanut vähän tilaa, ihan jo senkin takia, että Miko oli mukana eikä se yleensä mene nätisti näiden koirien ohi. Nyt Miko vain haukahti, mutta se oli liikaa Riolle. Hississä ihmettelin hetken mikä haisee, mutta sitten tajusin Rion tyhjentäneen anaalirauhaset. Se siis säikähti ihan kunnolla. Rion sosiaalistamisesta hyvien koirakokemusten saaminen etenee vähän heikosti... Rioa jännittää vieraat koirat ja koirien haukkuminen saa sen panikoimaan. Mutta kyllä me sille saadaan vielä kivoja koirakokemuksia.

Tänään Rion niskasta löytyi punkki. Sekin oli vasta hetken ollut kiinnittyneenä. Hyvin onnistui irrotus, vaikka tällä kertaa Rio oli hereillä ja virkeä. Tänään oli myös Rion ensimmäiset tassujen ja vatsan suihkutukset, kahdesti päivän aikana. Ulkoa tuli sen verran likainen koira, että suihkulle oli tarvetta. Suihkuttaminen meni ihan ok, mutta kuivaaminen ei ole Riosta kivaa.

Ja lopuksi vielä lisää videosaastetta. Torstaina Miko sieti Riolta paljon enemmän päälle hyppimistä kuin ennen:


Myöhemmin Miko kiinnostui Rion lelusta ja pojat hetken aikaa vetivät samaa lelua:


Ja lopulta Rion ahkerat yritykset innostaa Mikoa leikkiin tuottivat tulosta:


Jää on murrettu :) En kyllä uskonut, että se tapahtuu näin aikaisin eli päivää vajaa kahden viikon kuluttua Rion saapumisesta.

4 kommenttia:

 1. Tosi kiva seurata Rion touhuja ja kehitystä! Ihana pentu! Kovin tuntuu samanlaiselta meidän viikkoa nuoremman Jackin (Hetjan pentu) touhuilut. Meillä pentublogi: hetjaspuppydiary.blogspot.fi jos kiinnostaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olipas kiva käydä lukemassa Hetjan pennuista! Hetja on niin kiva tyttö :) Ja Jack suloinen :)

   Poista
 2. Onko Rio kova puremaan? Nimittäin Totti puree tosi paljon ja sormet ovat parhaimpia... :/ Rio vaikuttaa todella ihanalta☺

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä! Rio välillä innostuu vähän liikaa ja silloin se puree kovaa. Yleensä lähden tilanteesta pois eli leikki jää kesken ja se on auttanut. Välillä se se tosin käy sitten jalkoihin kiinni. Miko oli myös pentuna kova puremaan, mutta onneksi se loppuu ajan kanssa.

   Poista