maanantai 8. toukokuuta 2017

Miko 8 vuotta


Eilen Miko täytti 8 vuotta eli se on jo veteraani-ikäinen! Paljon onnea Miko ja sisarukset!

Miko juhli synttäreitään rallytokokisoissa. Olin hyvillä fiiliksillä ennen kisoja. Miko on tehnyt treeneissä tosi hyvällä vireellä eikä paineistumista ole juuri näkynyt. Lauantaina käytin pojat erikseen ulkona. Miko sai siten kävellä ihan omaan tahtiin ja se löntysti hitaasti aika ison osan lenkistä. Vauhti oli niin hidasta, että minulle teki vaikeaa kävellä riittävän hitaasti. Sen jälkeen tuli sellainen fiilis, että jos Miko lenkilläkin menee tällaista tahtia, niin miksi se kisoissakaan olisi yhtään reippaampi. Lauantai-iltana tehtiin lyhyet treenit iltalenkin yhteydessä. Alkuun meni ihan ok, vaikka Miko ei ollutkaan treenimoodissa, mutta sitten halusin saada lopetettua oikein hyvään suoritukseen ja sillä sain Mikon paineistumaan. Sitä onnistunutta, hyvää lopetusta sitten haettiin hetken aikaa. Sen jälkeen tuntui, että sunnuntain kisoista ei tule yhtään mitään. Sitä tunnetta oli vaikea saada pois ja tiesin, että sillä fiiliksellä ei ainakaan tule mitään.

Sunnuntaiaamuna olin jo paremmalla fiiliksellä ja uskoa suorituksen onnistumiseen. Avoimen luokan ratapiirros oli kivannäköinen, sillä siitä puuttui kaikkein vaikeimmat liikkeet. Olin jo etukäteen päättänyt, etten hinkkaa vaikeampia liikkeitä kisapaikalla, jotta en paineista Mikoa. Pari liikettä kuitenkin tehtiin lämppärinä ennen omaa suoritusta.
Heti lähdön jälkeen Mikolla meni nenä maahan eikä ensimmäisenä kylttinä ollut pyörähdys onnistunut kuin vasta kolmannella yrityksellä. Pyörähdyksen onnistumisprosentti kisatilanteissa on ollut 0 %, joten en lähtenyt uusimaan sitä. Kyltistä tuli -1 ja -3, joka yllätti sillä odotin -10. Paikalla käännöksen vasemmalle uusin. Houkutuksessa Miko haisteli muovivatia. Viimeisen kyltin uusin, sillä en saanut Mikoa eteen istumaan. Taisin tulla liian lähelle kylttiä, sillä toisella yrityksellä Miko kävi haistelemassa kylttiä eikä siltikään tullut eteen istumaan. Siitä siis yhteensä -13. Lisäksi tuli muita pienempiä pistemenetyksiä.

Radan jälkeen ei ollut kovin hyvä fiilis, sillä Miko taas paineistui ja teki kaiken hitaasti. Erityisesti sivulle istuminen oli vaikeaa, kuten normaalistikin Mikon paineistuessa. Silloin joudun vaihtamaan sivu-käskyn istu-käskyyn. Mietin, että on siinä ja siinä saammeko tuloksen. Enemmän kallistuin alle 70 pisteeseen. Tulostaululle kuitenkin ilmestyi lukema "70" eli saimme juuri ja juuri hyväksytyn tuloksen. Olen tyytyväinen tulokseen, sillä tämä oli viides avoimen luokan kisa ja toinen hyväksytty tulos. Mutta olisihan se kivempi saada tulos radalta, josta jäisi hyvä mieli. En tiedä, miten voisin saada paineistumisen pois. Jos saisimme vielä sen yhden tuloksen, niin ei tarvitsisi enää miettiä kisaamista. Tuloslapussa oli tuomarin kommenttina "Osaava koirakko. Harjoittele hiukan häiriöitä lisää." Se ilahduttaa, että tuomari näki, että me kyllä osataan, vaikka meno ei kovin hyvältä näytäkään. Näin on aikaisemminkin lukenut kommenttina. Molemmat avoimen luokan tulokset on samalta tuomarilta, joten täytyy olla tarkkana, ettei enää mennä hänen radalle.


2 kommenttia: