torstai 4. toukokuuta 2017

Koulutuksia

2,5 viikkoa sitten kävimme Mikon kanssa meidän seuran järjestämässä rallytokokoulutuksessa. Olimme AVO-tasoisessa ryhmässä ja kouluttaja oli Oona Mäki. Kentälle oli tehty avoimen luokan rata sekä omatoimipiste, jossa oli paljon erilaisia houkutuksia ja mahdollisuus harjoitella eteen istumista monista eri kulmista. Kävimme Mikon kanssa ensin omatoimipisteellä, jossa Miko hienosti piti kontaktia eikä langennut houkutuksiin. Ratatreeniin menimme ryhmän viimeisenä. Kerroin kouluttajalle meidän suurimmat ongelmakohdat eli vire/paineistuminen, erityisesti kisatilanteessa, ja takapään käyttö/vasemmalle käännökset. Paineistumisesta kouluttaja vielä kysyi miten se näkyy. Sitten menimme radan kertaalleen läpi ja palkkasin välillä. Mikolla oli ihan kiva vire, jolloin yleensä käännöksetkin ovat ok. Kouluttaja sanoi, että hän oli luullut näkevänsä jotain pahempaa käännöksissä, mutta ne olivatkin ihan kelvollisia. Muutamia kylttejä teimme uudestaan, en nyt muista mitä kaikkea, mutta 360 vasemmalle oli haastavin. Kouluttaja sanoi, että käännyn Mikoa kohti niin, että "työnnän" sitä ja se vaikuttaa suoritukseen negatiivisesti. Minun pitäisi muistaa pitää oikeaa olkapäätä takana eikä edessä. Treenit meni kokonaisuudessaan ihan hyvin ja sunnuntaina olisi sitten tosi kyseessä. Toivottavasti pystyn olemaan paineistamatta Mikoa. Todennäköisesti kisaamme vain meidän seuran omissa kisoissa, joita on tänä vuonna kolme, kaikki kesäkaudella. Jos edes yksistä kisoista tulisi hyväksytty tulos, mutta mieluiten kaksista :)

Pääsiäisen jälkeisen viikon olin lomalla, joten pojat saivat nauttia siitä, että niillä oli myös päivisin seuraa ja lenkitysten väliset ajat olivat tasaisempia kuin työpäivinä. Viimeisenä lomapäivänä teimme 15 km lenkin kiertäen Haltialan kautta. Lenkin aikana saimme nähdä monenlaisia versioita suomalaisesta kevätsäästä :)

Viime keskiviikkona kävin kahden tunnin valokuvauskoulutuksessa, joka oli tarkoitettu koirayhdistysten aktiiveille. Koulutuksen piti Nani Annette Paloheinän maastoissa. Hyviä uusia ideoita tuli koulutuksen aikana ja sen jälkeen ilmoittauduin Nanin pitämälle koiravalokuvauskurssille, joka alkaa toukokuun toisella viikolla. Valokuvauskalusto on myös ollut mietinnän alla ja ajattelin kysellä kouluttajan mielipiteitä objektiivitoiveistani. Viime viikolla myös sisäistin croppi- ja täyskennoisen kameran eron, vaikka asia on monesti aikaisemmin tullutkin eteen, ja aloin haaveilla täyskennokamerasta. Yksi asioista, joita mietin, on se, että onko haluamani kalusto liian ammattilaistasoinen omiin taitoihin nähden. Onhan se rahan tuhlausta, jos hankkii kaluston, jota ei osaa käyttää kunnolla :) Mutta olen on nyt enemmän innokas oppimaan kuin aikaisemmin.

Kouluttaja kannusti kokeilemaan kuvaamista
vastavalossa. Hyvä vinkki oli myös katsoa,
ettei kuviin tule ylimääräisiä oksia ja heiniä
(kuten tässä kuvassa).

Lauantaina vietin lähes 6,5 tuntia Koira- ja kissakoulu Heiluvan Hännän tiloissa, jossa osallistuin Rähjäämätön ja arkailematon koira BAT 2.0 -seminaariin. Kävin syksyllä saman seminaarin kolmituntisen version. Paljon tuli tuttua asiaa, sillä olen käynyt samassa paikassa myös elekieliluennon (koiran elekielen tunteminen on olennainen osat BATia) sekä lukenut tuon Grisha Stewartin BAT 2.0 kirjan. Ei aiheesta tällä kertaa enempää, sillä oma kirjoitus BATista on tulossa myöhemmin. Aloitin sen kirjoittamisen jo syksyllä, joten ei se ihan kauhean nopeasti etene :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti