sunnuntai 24. huhtikuuta 2016

Talvikausi takana, kesäkausi edessä

Huhtikuussa meidän oli tarkoitus treenailla sunnuntaisin Saaran seurakaverin kanssa, sillä Saaralla ja Huugolla on toisenlaista ohjelmaa loppuvuoteen asti. Huhtikuun ensimmäisenä sunnuntaina olimmekin Rion kanssa keskenämme, sillä treenikaveria ei näkynyt. Jouduin miettimään uudestaan, mitä teemme, sillä tarvitsin apukäsiä. Päätin kuitenkin kokeilla putkea. Pistin putken niin lyhyeksi kuin mahdollista. Luulin ottaneeni namikipon mukaan, mutta kun sitä ei löytynyt, niin piti keksiä muuta. Löysin kannen ja ensin tiputtelin siihen Riolle nameja. Sitten lähdin viemään kantta putken toiseen päähän, mutta siellähän namikippo jo odottelikin. Muisti toimii hyvin... Lyhyt putki toimi ja Rio innokkaasti juoksi sen läpi namikupille. Sen verran Riolla oli ylimääräistä energiaa, ettei pelkkä putken läpi juokseminen riittänyt vaan kerran Rio nappasi namikupin suuhunsa ja lähti juoksemaan sen kanssa. Teimme myös hypyn tarjoamista.

Huhtikuun toisena sunnuntaina treenit jäivät välistä, sillä Rio otti ontumisen takia rennommin eikä Miko vielä tee hyppytekniikkaa. Viikko sitten sunnuntaina olimme jälleen Rion kanssa kaksistaan treeneissä. Pistin taas putken lyhyeksi ja namikipon putken päähän. Rio yllätti menemällä itsenäisesti putkeen. Se helpotti treenejä, kun ei tarvinnut pitää ensin kiinni Riosta ja lähettää se sitten putkeen. Nyt onnistui myös käsiohjauksella ja itse juoksin vieressä. Pariin otteeseen Rio meni putken vierestä namikupille, mutta muuten putken suu veti pikkumiestä. Seuraavana teimme hyppyä. Tällä kertaa pistin siivekkeiden väliin speed bumpin. Naksuttelin jälleen, kun Rio meni siivekkeiden välistä ja heitin namin suoraan eteenpäin, jotta Rion liike suuntautuisi eteen. Muistin seisoa molemmin puolin siivekkeitä ja otin lisää etäisyyttä, kun alkoi sujua hyvin. Aikaa oli runsaasti, joten hain yhden muovikartion ja naksuttelin kartion kiertämistä, jonka Rio muisti heti, vaikkei sitä vähään aikaan ole tehty. Leikin myös Rion kanssa ja harjoittelimme kuolleelle palkalle lähetystä. Ensin Rio lähti hyvin lelulle, mutta sitten se alkoi "jes" -sanan jälkeen odottaa namia. "Jes" vastaa naksutusta. Palasimme uudestaan hypylle ja ohjasin nyt liikkeelläni ja kädellä Rioa siivekkeiden välistä. Lopuksi teimme vielä putkea ja naksuttelin Rion mennessä putkeen.

Tänään, huhtikuun viimeisenä sunnuntaina ja talvikauden viimeisellä treenikerralla, meillä sitten oli seuraa. Alkuun me kävimme Rion kanssa vielä kävelyllä treenikaverimme treenatessa ja lopun 15 min treenasin Rion kanssa. Teimme taas putkea, joka oli nyt hieman pidempi. Putki sujui muuten hyvin, mutta välillä minun ollessa putken vasemmalla puolella, Rio juoksi putken vierestä. Teimme myös hyppyä speed bumpin kanssa. Aloitimme tarjoamisella, sitten ohjasin omalla liikkeellä ja kädellä ja sitten pistin naminkupin hypyn taakse. Naminkupin kanssa sai parhaat toistot.


Omatoimitreenit loppuivat tähän ja seuraavana on vuorossa ryhmätreenit. Meidän seuran kesäkausi on toukokuusta syyskuuhun. Mikolla on tiistaisin rallytokoa, Riolla keskiviikkoisin agilitya ja torstaisin alkeiskurssi, joka on sekä tokoon että rallytokoon suuntautuville tarkoitettu. Rion Häirikköluokka -kurssi jatkuu vielä toukokuun loppuun saakka, joten tiistaisin olisi sekä Mikon että Rion ohjelmaa. Onneksi ei tarvitse jättää Mikon rallytokotreenejä välistä, sillä jos lähden treeneistä aikaisemmin, niin ehdin Rion kanssa Pitäjänmäkeen illaksi. Olisi ollut kiva jatkaa omatoimitreenejä kesän ajan Purinalla (tai siis Hurtta Areenalla, joka on hallin uusi nimi), mutta eiköhän tässä ole ihan tarpeeksi treenejä :) Rion agilityryhmässä on myös Irra-bretoni, jota Rio ei olekaan nähnyt viime vuoden jälkeen. Irra on jo ihan bretonin mitoissa eli Mikon kokoinen :) Viereisellä kentällä treenaa samaan aikaan ryhmä, jossa on varmaan monen tasoisia koiria, mutta edistyneempiä kuitenkin. Toivottavasti Riolle ei ole liian iso häiriö ulkona, jos vieressä treenaa muita vähän kovemmalla intensiteetillä. Juuri ennen kesätreenien alkua eli ensi sunnuntaina osallistumme Rion kanssa Ollin jälkeläisagilityyn Tampereella. Tuli sitten jossain vaiheessa mieleen, että TamSKin uudessa hallissa on varmaan aika monta kenttää, joten jos joku tai jotkut treenaavat siellä samaan aikaa, niin voi olla, ettei Rion kanssa voida tehdä yhtä mitään... Mutta ei murehdita sitä vielä.

Tiistaina Häirikköluokka -kurssilla aloitimme matto/petiharjoituksella. Rion kanssa on haasteita saada se pysymään paikoillaan niin kauan, että saan maton/huovan tms pistettyä lattialle, sillä se on niin innoissaan menossa alustan päälle :) Harjoittelimme myös luopumista. Koska Rion kanssa en ole juuri luopumista harjoitellut, vaikka pitäisi, niin aloitin nyrkissä olevalla namilla, sitten avoimella kämmenellä olevalla namilla ja sitten tiputin namia maahan istuessani. Harjoittelimme luopumista myös lelun kanssa. Välillä palkkana oli leikkimistä lelulla, josta Rio oli luopunut. Ihan kivasti Rio leikki, vaikka sermin takana ollut toinen koira alkoi haukkua kuulleessaan Rion leikkiääniä. Koira oli haukkunut puolituntisen aikana useammankin kerran, mutta onneksi Rio ei pahemmin siitä ottanut häiriötä. Rauhoittumisen kanssa on edelleen tekemistä, sillä taukojen aikana Rio oli kovin rauhaton, se kulki ympäriinsä tai katsoi minua ja vikisi.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti