sunnuntai 3. huhtikuuta 2016

Junioriluokan korkkaus

Lauantaina oli Rion ensimmäinen virallinen näyttely, Lahti KV. Näyttelyyn oli ilmoitettu 15 kooikeria, mutta tuomarimuutos tiputti osallistujia, joten kooikereita oli paikalla 9. Jännitti kauheasti eikä jännitystä yhtään helpottanut, kun hieman ennen meidän vuoroa Rio vähän ärähti sitä tervehtineelle ihmiselle. Vanhempi, englantia puhuva nainen alkoi puhua meille, kun näki Rion sylissäni. Hän antoi myös kättään Riolle haisteltavaksi ja mielenkiinnolla Rio haistelikin sekä taisi vähän nuollakin hänen kättä. Mutta sitten Rio ärähti. Luulen, että nainen katsoi Rioa liian pitkään, sillä Rio ei oikein tunnu kestävän sitä, jos tuntematon katsoo sitä kohti pidemmän aikaa, varsinkaan ihan läheltä.

Neljästä ilmoitetusta junnu-uroksesta kaksi oli paikalla. Rioa ennen oli vanhempi, isompi ja kehittyneempi junnu. Liikkeet yhdessä meni hyvin, vaikka sitä vähän jännitin. Meille tuli aika iso ero edellä menevään, sillä alkuun Rio jäi haistelemaan mattoa. Pöydällä tutkiminen meni ihan ok, mutta ei yhtä hyvin kuin viime aikojen näyttelytreeneissä on mennyt. Rio nojasi aika paljon minuun. Liikkeet menivät ihan hyvin. Tuomari saneli pitkän arvostelun, joten aika kauan piti seisottaa Rioa. Kyllä siinä moneen kertaan ehdittiin vaihtaa asentoa :) Rio sai ensimmäisestä virallisesta näyttelystään H:n. Tuomari sanoi minulle, että Rio on vielä aivan kesken kehityksen, runko varsinkin. Hän myös sanoi, että Rion väristä tulee varmasti upea, mutta nyt siinä on liikaa mustaa. Runko onneksi iän myötä kehittyy, mutta kyllä Rio aikuisenakin tulee olemaan kapearunkoinen. Musta väri ei varmastikaan enää lähde turkista, mutta voi se hieman vähentyä ensimmäisen kunnon karvanvaihdon yhteydessä.

2.4.2016 Lahti KV, tuomari: Vesa Lehtonen
"Vielä kovin pentumainen kokonaisuus. Hyvä pään malli, hieman kevyt kuono. Pyöreät, hieman ulkonevat silmät. Hyvä kaula. Vielä hieman pyöreyttä selkälinjassa. Kapea, kevyt runko. Riittävä luusto. Pään oranssi väri tulee kovin pitkälle kuonoon. Vielä voimakkaasti tummaa väriä sekoittuneena rungon värilliseen alueeseen. Liikkuu riittävällä askeleella, mutta voisi kantaa itsensä ryhdikkäämmin." JUN-H

Ajattelin Rion saavan EH:n, mutta en ole tulokseen pettynyt. Tiesin, että kapeasta ja kevyestä rungosta sekä mustasta väristä tulee sanomista. Tunnistan myös pyöreyden selkälinjassa, siitä kirjoittelinkin hetki sitten. Rio on ilmoitettu kolmeen näyttelyyn toukokuussa. En usko, että Riolla on vielä mahdollisuuksia sertiin, vaan enemmin se saa EH:ta ja ehkä hyvällä tuurilla ERI:n ilman SA:ta. Käydään kuitenkin kokemusta keräämässä. Ehkä sitten, jos Rio saa paljon H:ta, niin täytyy miettiä josko sen vielä jättäisi kotiin kasvamaan :)

Rio käyttäytyi näyttelypaikalla ihan ok. Ulkona lähellä olevat koirat eivät ahdistaneet, mutta sisällä sai olla tarkempana. Jos en huomannut läheltä menevää koiraa, niin Rio saattoi ärähtää. Näyttelypaikoilla liikkuessa olen aikaisemmin aika paljon kantanut Rioa, varsinkin jos on ollut kovin tungosta. Nyt Rio kulki kivasti ihan itsekin :) Kiva huomata, että treeni tuottaa tulosta eikä vieraat koirat enää hermostuta Rioa niin paljon. Ulkona Rio pisti leikiksi Hessu-kooikerin kanssa.Pääsimme näyttelypaikalle Kaisan ja Hilaryn kyydillä. Bussimatkat "noutopaikalle" ja takaisin menivät mukavan rennoissa tunnelmissa ja löysin perille, vaikka unohdin puhelimen kotiin ja Reittioppaan avulla oli tarkoitus suunnistaa. Autossa Rio matkusti jaloissani etupenkillä. Se oli Riolle uusi juttu eikä se meinannut aluksi pysyä jaloissa. Odotetusti paluumatkalla väsytti niin paljon, että Rio malttoi nukkua jalkatilassa. Riolle tuli pitkä päivä eikä sillä ollut häkkiä, jossa olisi voinut levätä, joten Rio aika lailla nukkui koko loppupäivän.

Näyttelypaikalta ostin Riolle hirvennahkaisia puruluita. Niitä myytiin kilohinnan mukaan enkä yhtään osannut veikata paljonko puruluut maksaisivat. Valitsemani lastut olivatkin niin kevyitä ja edullisia, että olisi pitänyt ottaa enemmän. Hirvennahkaiset puruluut ovat parhaita, koska ne kestävät pitkään (noin viikon) eikä Miko ole niistä kiinnostunut, joten niitä voi pyöriä lattioilla. Niitä myös uskallan jättää Riolle työpäivän ajaksi, sillä lastusta ei lähde isoja paloja irti. Mustista ja Mirristä en ole niitä pitkään aikaan löytänyt, kun ilmeisesti hirvennahkasta on ollut pulaa. Täytyy siis aina ostaa niitä, kun jossain näen. Riolla on aika kova tarve käyttää hampaitaan. Räsymatot sai kyytiä, kun meillä ei hetkeen aikaan ollut puruluita. Tiistaina unohdin jättää Riolle työpäivän ajaksi puruluun ja tällainen näky odotti:


En ole tainnut muistaa mainita, mutta Näyttelyt -sivu on jaettu Mikon ja Rion näyttelyarvosteluihin. Löytyy siis myös Rion arvostelut omalta sivulta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti