maanantai 28. maaliskuuta 2016

Lomalla

Pääsiäisviikko ollaan vietetty lomaillen, siis minä ja koohopojat. Toissa sunnuntaina menin taas Rion kanssa Mikon hyppytekniikkatreeneihin. Teimme ensin putkea Saaran avustuksella. Välimatkaa putkelle piti lyhentää, sillä Rio juoksi monesti putken vierestä sen sijaan, että olisi mennyt läpi. Lyhyemmällä välimatkalla sitten onnistui paremmin. Tauon jälkeen syötin Riolle namia samalla, kun Saara kevyesti laski keinua. Pieni ääni sai hieman Rion korvat liikkeelle, mutta muuten se oli melko rento. Lopuksi harjoiteltiin namikupille menemistä.

Arkiaamuina lenkitin pojat samaan aikaan, joten ne saivat normaalia pidemmän ulkoilun. Yhtenä aamuna samoilla reiteillä ulkoilutettiin kooikeria. Isäntä oli töistä tullessaan tavannut saman koohoherran ja käynyt sitä silittelemässä. Se oli kuulemma vaan hoidossa meillä päin ja Leevi nimeltään.

Maanantaina kävin Rion kanssa lenkkeilemässä asemalle, jossa olen pyrkinyt käymään Rion kanssa pari kertaa viikossa. Syötän Riolle nameja samalla, kun juna saapuu ja lähtee asemalta. On ihan kätevää, että Helsinkiin menevän ja Helsingistä tulevan junan välillä on vain 3 minuuttia, joten yhdellä kerralla saa kahdesta junasta syötettyä nameja. En mene Rion kanssa laitureille asti vaan jäämme sopivan matkan päähän asemasta. Tai ehkä sopiva etäisyys olisi hieman kauempana, sillä nyt Rio on kyllä syönyt nameja, mutta ei se ole ihan rennosti ollut. Siedättämisessä etäisyyden pitäisi olla sellainen, ettei mitään reaktiota tule, jotta siedättymistä voisi tapahtua.Tiistaina Rion kanssa päivälenkki tehtiin Mustin ja Mirrin kautta. Lähdin hakemaan Riolle uusia valjaita, sillä nykyiset menevät liikaa kainaloihin. Olimme sen verran ajoissa liikenteessä, ettei kauppakeskuksessa ollut kauheasti porukkaa. Silti Rioa alkoi vähän jännittää, kun käytävällä kävelimme. Mustissa ja Mirrissä oli useampia asiakkaita ja vain yksi myyjä, joten jouduimme odotella apua valjasostoksiin. Paikalla ollut chihu ja Rio eivät olleet kavereita, mutta myöhemmin tullut valkoinen pikkukoira oli kiva. En tiedä johtuiko koira-asiakkaista vai ihmisistä, mutta jonkun verran Rioa hermostutti ja se haukotteli odotellessa. Kun viimeinenkin asiakas oli poistunut, saimme vihdoin apua. Olin jo jonkun verran katsellut valjaita ja yksiä kokeiltukin. Paria valjasta vielä kokeiltiin, mutta jouduimme sitten myyjän kanssa todeta, että Rio on välikokoa eikä sille juuri nyt ole sopivia valjaita saatavilla, ainakaan heiltä. Riolle olisi paristakin merkistä käynyt kahden koon välillä oleva koko, jos sellainen olisi ollut olemassa. Harmi juttu. Nyt pitää joko jatkaa nykyisillä valjailla tai käyttää hetken aikaa pantaa.

Keskiviikkona ja torstaina käytin pojat samaan aikaan päivälenkillä. Molemmilla kerroilla lenkit suuntautuivat Pirkkolaan päin. Keskiviikkona menomatkalla kohtasimme Esan ja torstaina paluumatkalla lähes samassa paikassa kohtasimme Sannan. Miko haukkui molemmilla kerroilla epäilyttäville pyöräilijöille, vaikka menikin reippaasti tervehtimään. Mikon reaktio sai Rionkin epäilemään, mutta nopeasti Rio tunnisti pyöräilijät ja tervehti molempia iloisesti.

Perjantaina menimme äitini luokse syömään. Sisarukseni puolisoineen olivat myös paikalla ja sisarusten lapsista veljeni 2-vuotias poika. Rio ei ole kovin montaa kertaa äidilläni käynyt, joten välillä se oli jännityksestä johtuen hieman ylienerginen. Hienosti Rio kuitenkin pääosin pärjäsi ihmisten keskellä. Ainoa harmittava välikohtaus oli illemmalla, kun veljenpoika kävi väsymyksestä kierroksilla ja se alkoi hermostuttaa Rioa. Rio ensin ärähti pojalle ja kävi sitten haukkumassa sille. Muutoin Rio oli hyvin veljenpojan kanssa.
Lauantaina aamupäivästä menin Rion kanssa Purinalle katsomaan agilitykisoja. Valitsin pääsiäiskisoista ykkösten ja kakkosten kisat, sillä osallistujia on vähemmän ja koirat ehkä vähän vähemmän kiihkeitä ja äänekkäitä kuin kolmosissa. Ensin hengailimme hallin ulkopuolella sen verran, että Rio oli suht rento kuuluvista äänistä ja muista koirista huolimatta. En tiennyt minkä verran porukkaa oli sisällä, joten otin kuraisen Rion syliini ja menimme halliin. Meneillään oli rataantutustuminen ja hallissa oli melko hiljaista. Siitä huolimatta Rio alkoi heti halliin tultuamme täristä. En tiedä johtuiko se meidän edellisestä käynnistä Purinalla ja keinun aiheuttamasta paniikista vai tunnelmasta yleensä. Hetken aikaa kävelin Rio sylissä radan viertä ja menimme sitten takaisin ulos. Melko pian sen jälkeen kohtasimme taas Esan, joka oli ollut kisoissa talkoilemassa. Ollaan tällä viikolla jo monta kertaa nähty Rion kasvattiperhettä, jotka muuten ovat ainoita ihmisiä, joita Rio tervehtii yhtä iloisesti kuin meitä :) Jatkoimme käyskentelyä hallin tuntumassa. Rion "rentoutustemppu" on nenällä peukalon koskettaminen. Sitä tehtiin aina välillä, kun oli tarvetta rentouttaa Rioa. Kävimme kerran "takaovesta" piipahtamassa sisällä. Jäimme ihan oven tuntumaan. Rio alkoi taas täristä, mutta se ilokseni kykeni silti tekemään peukku-temppua. Pikavisiitin jälkeen siirryimme taas ulos. Tapasimme Purinalla myös Niko- ja Terra-kooikerit omistajineen. Lotta kävi namien kanssa tervehtimässä Rioa, kiitos siitä, kaikenlainen tervehtiminen ja käsittely tulevat tarpeeseen :) Niko kiinnosti Rioa, mutta oli kuitenkin liian jännittävä. Myöhemmin, kun taas kohtasimme, niin Niko vähän sanoi Riolle ja siksi Riokin oli vähän sitä mieltä, että Nikolle pitäisi pöristä. Kuitenkin Rio ja Niko olivat edelleen kiinnostuneita toisistaan. Vaikka Rio oli häntä kippuralla ja vikisi, niin se antoi kuitenkin lopulta Nikon tulla haistelemaan, vaikka aika jäykkänä Rio tilanteessa oli. Se johti poikien leikkiin. Riehakkaasti Rio ja Niko jonkin aikaa leikkivät ja välillä Rio yritti astua Nikoa. Onneksi Niko ei siitä välittänyt. Oli kiva, että meidän piipahdus Purinalla päättyi mukavissa leikkimerkeissä. Ja olin yllättänyt, että pojat lähtivät leikkimään. Rio oli muutenkin hyvin nätisti, vaikka koiria kulki läheltä. Ainoastaan kerran se alkoi äristä, mutta siihen syynä oli aidan takaa Riolle ja Nikolle ärähtänyt toinen koira. Kotona Riolle maistui hyvin uni.

Tänään nautimme kauniista kevätpäivästä Jackin, Hetjan, Savinan ja Benen kanssa Nuottaniemessä. Alkuun pojat saivat leikkiä ja päästellä höyryjä. Poikien leikeissä oli hieman nähtävissä muutoksia dynamiikassa. Rio ei ehkä ole enää se hieman dominoivampi osapuoli vaan se välillä oli mieliestelevä Jackiä kohtaan. Hyvin poikien leikit silti edelleen sujuivat. Leikkien jälkeen harjoittelimme paikalla pysymistä ja rallytokojuttuja. Riolla oli hyvä kontakti silloin, kun kontaktin sai, mutta Rio oli aika paljon Jackin ja Hetjan perään. Välillä kävimme leikkimässä lelulla, joka oli narun päässä. Leikkimiseen Rio pystyi keskittymään hyvin. Treenihetken jälkeen pojat pääsivät taas leikkimään. Ne leikkivät keskenään sekä juoksivat Hetjan kanssa narupallon perässä. Rio myös innostui maasta löytyneestä kannesta ja juoksi sen kanssa. Rio tykkää juosta ja silloin, kun on tilaa, se menee välillä tosi kovaa. Kaunis ilma oli saanut ihmiset ulos, joten lähellä kulki paljon porukkaa. Rio ei onneksi välittänyt lähellä kulkeneista ihmisistä ja ohi menneitä koiria se tuskin huomasi. Yksi mies kulki kameran kanssa ja kuvasi myös meidän koiria. Olisi ihan kiva nähdä hänen otoksia :) Minun ottamia kuvia täällä.

Rio pysyi paikallaan niin kauan, että ehdin ottaa kuvan :)Ei kommentteja:

Lähetä kommentti