tiistai 29. syyskuuta 2015

Mikon rallyt

Sunnuntaina osallistuimme Mikon kanssa rallytokoepiksiin, jotka järjestettiin samassa hallissa, jossa treenaamme hyppytekniikkaa. Olimme AVO-luokan kuudesta osallistujasta viimeisiä. Radalla oli vaikeita kylttejä, kuten täyskäännös vasempaan. Alussa Miko kävi haistelemassa lähtö-kylttiä ennen kuin olimme asettuneet lähtövalmiuteen. Meno tuntui yhtä tahmealta kuin aikaisemminkin ja radan loppupuolella jo itsekin turhauduin, kun peruuttaessa eteen istuminen ei tahtonut onnistua. Yritin kävellä reippaammin, mutta ongelmana oli se, että ehdin ennen Mikoa kyltille. Tosin ehkä vain luulin käveleväni reippaammin, sillä Saara meinasi, että molemmat olisi voinut mennä reippaammin. Täytyy ehkä seuraavissa epiksissä tehdä niin, että kävelen reippaasti ja jos Miko ei ole vierellä kyltin kohdalla, niin ohitamme sen kyltin. Oli radalla ihan hyviäkin kohtia, kuten pujottelu juosten ja houkutus. Tuomari ei ollut tiukka ja saatiin tulokseksi 79 pistettä. Kokonaisvaikutuksesta lähti -3 pistettä ja syynä ilmeisesti tuomarin kommentti "tempo turhan hidas koko ajan". Takana on nyt kahdet epäviralliset ja kahdet viralliset avoimen luokan kokeet. Epiksistä hyväksytyt tulokset ja virallisista ei. Seuraava virallinen koe saa olla vasta ensi vuonna. Sitä ennen yritetään saada kisatilanteesta yhtä mukava kuin treeneistä.

Maanantaina oli viimeiset kesäkauden rallytokotreenit. Oikeasti treenit loppuivat jo viime viikolla, mutta meillä oli korvaava kerta, kun kesätauon jälkeen jatkoimme muita viikkoa myöhemmin. Olimme poikkeuksellisesti ulkona treenaamassa, sillä hallissa oli talkoot. Hallin kapeus hankaloittaa ratojen tekoa, mutta kentällä tilaa riitti. Rata oli AVO/VOI-tasoinen. Rata oli muunneltu edellisen virallisen rallytokokokeemme AVO-luokan radasta ja lopussa oli voittajaluokan liikkeitä. Miko oli todella hyvässä vireessä ja koko rata meni kivasti paria haistelua lukuun ottamatta. Voittajaluokan liikkeitä olivat puolenvaihto jalkojen välistä, liikkeestä maahan oikealla puolella ja puolen vaihto takaa. Puolenvaihdot ovat helpohkoja, mutta se on vaikeaa, että saa Mikon pysymään oikealla. Kun liikkeestä maahanmeno -kyltiltä jatkoimme matkaa, Miko siirtyi automaattisesti vasemmalle puolelle seuraamaan. Lopuksi teimme käytösruudun. Nämä olivat parhaat rallytreenit tällä syyskesäkaudella. Kun vielä saman fiiliksen saisi kisoihin asti.

Sunnuntai-iltana kävimme kaikki yhdessä lenkillä. Lenkin lopussa Miko nosti koipea lyhtypylvääseen ja Rio otti mallia. Ei se kuitenkaan pissannut, mutta koipi nousi komeasti. Maanantaiaamuna Rio sitten kokeili oppimaansa käytännössä ja pissasi koipi ojossa. Pikkumies käyttäytyi kuin isomies, voi toista. Koivennosto ei ole enää sen jälkeen toistunut, mutta sen aika onkin myöhemmin.

Nyt ollaan jo vihdoin päästy harjoittelemaan nätisti kulkemista. Jos Rio haluaa kovasti nameja, niin se helposti kulkee joko sivuttain tai peruuttaa. Siinä saa varoa, ettei astui toisen tassuille.


Maanantai-iltana Rioa jännitti meidän rapun vieressä tupakalla istunut nuori nainen. Rio kerran haukahti hänelle. Se kyllä harmitti. Täytyy vaan kunnolla panostaa siihen, että Rio saa paljon kivoja kokemuksia vieraista ihmisistä. Rio on varautunut niin kuin Mikokin, mutta se on vielä niin nuori, että meillä on kaikki mahdollisuudet saada siitä yhteiskuntakelpoinen koira. Ja onhan Rio kovin kiinnostunut vieraista ihmisistä, mutta sitten jännittää, jos he meinaavatkin tervehtiä. Samainen nainen samalla paikalla ei enää tänään päivällä ollutkaan niin jännittävä.

Matonsyöjä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti