perjantai 19. helmikuuta 2016

Rio 8 kk

Rio on tänään 8 kk. Painoa sillä on 8,1 kg eli 100 g enemmän kuin kuukausi sitten ja korkeutta n. 38,7 cm, joka on 0,2 cm enemmän. Oikeasti mitta ei ole noin tarkka, mutta Rio on hieman alle 39 cm. Kasvu hidastuu, mutta niin on jo aikakin :)Kuvaussessio pidettiin tiistaina, jolloin aurinko paistoi nätisti. Tosin parhaat paisteet oli jo ohi, kun työpäivän jälkeen käytiin ulkoilemassa. Kotona huomasin, etten ollut ollenkaan tajunnut säätää ISO-arvoa, joka oli jäänyt korkeaksi edelliseltä kerralta ja niin tuli kuviin jälleen reilusti kohinaa. Epätarkkuus on kyllä muutenkin tyypillistä kuvissani, joten varasin kirjastosta valokuvauskirjan. Vaikka nykyään aika paljon kuvaan manuaaliasetuksilla, niin säädöissä on vielä paljon opeteltavaa. Otin näyttelyhihnan mukaan, sillä ulkona kuvatessa on vähän sitä ongelmaa, että Rio on koko ajan menossa ja malttaa pysyä vain hetken paikallaan. Kun pistin Riolle näyttelyhihnan, se selkeästi keskittyi paremmin.

Kuukauden päästä Rio on jo junnuikäinen ja pääsee osallistumaan virallisiin näyttelyihin. Innoissani merkitsin ylös näyttelyitä, joihin voisimme osallistua. Onpa ihanaa, kun ei tarvitse niin tarkkaan tutustua tuomareihin :) Mahdollisuuksia on niin paljon enemmän kuin Mikon kanssa. Ennen ilmoittautumista aion kuitenkin lukea tuomareiden arvosteluita, jotta tiedän mistä he tykkäävät ja mistä eivät. Ennen virallisten kehien korkkausta Rio tarvitsee vielä runsaasti käsittelyharjoitusta, joten täytyy ajoittaa näyttelyt enemmän kesän puolelle. Harmittavasti yksi kolmen kerran käsittelykurssi peruuntui Rion ollessa ainoa osallistuja. Yksi näyttelytreeni ja mätsäri on kalenterissa, mutta treeniä tarvitaan paljon enemmän. Ensimmäinen näyttelyilmo junioriluokkaan on jo tehty. Tosin taisin jo seuraavana päivänä tulla katumapäälle. Täytyy sitten lähempänä katsoa osallistummeko vai emme.

Kahdeksan kuukauden ikäinen pikkumies on jo hyvän aikaa ollut sisäsiisti, mutta se ei kuitenkaan ole 100 %:sti. Rio on nimittäin yökastelija. Edelleen joudun välillä pesemään koirien petejä, koska ne haisevat pissalle. Kyseessä täytyy olla enemmän tapa kuin pidätyskyvyttömyys, sillä työpäivän aikana ei ole pitkään aikaan tullut pissoja sisälle. Viimeksi, kun olen kuullut lorinaa sängyn vierestä, olin juuri mennyt nukkumaan eikä Rion iltaulkoilusta ollut kuin kaksi tuntia.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti