tiistai 10. kesäkuuta 2014

Nolla ratavirhettä

Maanantaina osallistuimme jälleen Purina Openissa hyppyradalle. Hieman huolestutti, miten Miko jaksaa kun ohjelmaa on ollut niin paljon. Onneksi Mikossa ei ole näkynyt väsymyksen merkkejä ja juhannuksen jälkeen, treenien jäätyä kesätauolle, Miko pääsee taas fyssarin huollettavaksi. Kisapaikalla Mikolla oli haukku herkässä. Kenellekään se ei ärissyt, mutta haukkua riitti. Välillä se tuntui haukkuvan vaan omaksi ilokseen... Rata ei ollut ihan helpoimmasta päästä. Ennen pituutta monet teki valssin, mutta uskoin sillä ohjauksella Mikon säntäävän putkeen. Kepit hieman huoletti. Ohjaaminen olisi ollut helpompaa keppien vasemmalta puolelta, mutta se olisi tuottanut ongelmia seuraavalle esteelle.


Mikolla oli vire kohdillaan, kun odottelimme vuoroamme ja se keskittyi vain minuun. Mutta sitten, vähän ennen meidän vuoroa, Miko bongasi läheltä walesipennun. Walesit on nuorena kooikerin näköisiä, joten Miko alkoi vinkua sen perään. Eikä Miko sitten nähnyt mitään muuta kuin sen pennun. Sain onneksi juuri ennen meidän vuoroa Mikon huomion, mutta pelkäsin Mikon karkaavan lähdöstä pennun luo. Miko pysyi lähdössä, mutta katseli ympärilleen. Mikon oikea mielentila oli kadonnut ja suoritus lähti vähän tahmeasti käyntiin. Keppejä edeltävän hypyn eteen Miko pysähtyi. Hypyn jälkeen yritin saada hyvää kohtaa kepeille lähetykseen, mutta Mikoa tuntui hämmentävän kun ei mitään ohjeita tullut. Kepeillä Miko sai lisää vauhtia. Tässä vaiheessa tajusin, että jos pysähdyksestä ei tullut kieltoa, niin meille on nolla tulossa. Eiköhän sitten ennen viimeistä estettä Miko lähtenyt radan reunalle... Ajattelin sen ensin menneen tervehtimään Lottaa, joka kuvasi meidän radan, mutta videolta näyttää siltä, että putkesta tullessa Miko bongasi jotain, ehkä walesipennun ja yritti löytää tietä sen luokse. Radan jälkeen oli hämmentävät fiilikset. Oliko se nolla? Pitäisikö tuulettaa? Lotan kanssa miettiessä tulin siihen tulokseen, että kymppi tai vitonen tuli. Miko ylitti toiseksi viimeisen esteen jälkeen viimeisen hypyn linjan, joten siitä ehkä tuli kielto. Mietin myös, että jos se oli nolla, niin meille tuli varmasti yliaikaa. Mielestäni radalla oli aika tiukka ihanneaika ottaen huomioon, että oli ykkösten rata. Me ei oltaisi varmaan alitettu ihanneaikaa, vaikka lopun harhailua ei olisi tapahtunutkaan.


Kun kävin hakemassa kisakirjan, sen välistä löytyi tuloslappu, jossa komeili pyöreä nolla hymiön kera. Ei se ihan kauheasti lohduttanut, kun yliaikaa oli 7,74 sekuntia. Mutta ratavirheetön suoritus on hieno juttu, vaikka ei se rata hieno ollutkaan :) Jäin vielä odottelemaan tarkempia tuloksia. Meidän sijoitus oli 13. Ei muuten ollut kumpikaan meidän hypäreistä helppo, ainakaan tulosten perusteella. Maanantain hypärillä 37 osallistujasta vain yhdelle puhdas nolla (yliaikanollia 4 kpl) ja viime keskiviikon hypärillä 34 osallistujasta myös vain yhdelle puhdas nolla (yliaikanollia 1 kpl). Seuraavat viralliset kisat on aikaisintaan elokuussa. Kesällä on aikaa treenata keinu kisakuntoon, jotta päästään agilityradoillekin. Tästä on hyvä jatkaa :)Vielä pikaisesti tämän päivän agilitytreeneistä. Meillä oli aiheena kepit ja keinu eikä ollenkaan rata- tai tekniikkatreeniä. Se sopi meille oikein hyvin, sillä en halunnut heti kisaamisen jälkeisenä päivänä tehdä kuin jotain pientä. Keinua tehtiin ihan alimmalla tasolla. Se meni ok ja keinua nostettiin keskimmäiselle tasolle. Ihan ok meni sekin. Toinen toisto oli hidas, kun Miko vasta ensimmäisen jälkeen tajusi, että nyt keinahtaa korkeammalta, mutta seuraavalle sain taas vauhtia lisää. Kepeillä Miko loisti. Meidän oli tarkoitus tehdä vain pari toistoa, mutta toistoja tulikin useampia. Tehtiin erilaisia kulmia, persjättöä ja takaaleikkausta. Kaksi liian aikaisin lopetettua pujottelua mahtui mukaan, mutta muuten Miko oli ihan super!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti