maanantai 2. kesäkuuta 2014

Spanieliliiton juhlanäyttely

Viime viikko oli kiireinen ja illat menivät intensiivikurssin parissa. Nyt on opiskelujutut kesätauolla. Tiistain agilitytreeneihin emme ehtinyt, mutta keskiviikon tokoja ei tarvinnut jättää opiskelujen vuoksi välistä. Tokossa oli aiheena hyppy ja liikkeestä seisominen. Itsenäisesti sai harjoitella ruutua. Hyppy meni ok, mutta Miko hyppäsi niin lähelle estettä, että yritimme namikipon avulla saada hyppyyn lisää pituutta. Ruutu nostaa Mikon virettä, joten se on ilmeisesti kiva liike. Tällä kertaa palkkaaminen ilman targettia ei sujunut niin hyvin kuin edellisellä kerralla, sillä Miko onnistui monta kertaa kääntymään takaisin ennen kuin se ehti huomata heittämääni nakkia. Liikkeestä seisominen oli hieno maahanmeno, mutta pienellä avustuksella Miko jäi uudella yrityksellä seisomaan. Torstain rally-tokotreeneissä harjoittelimme ensin erilaisia käännöksiä (ihan liian vaikeita) ja puolenvaihtoja. Lopuksi teimme rataa, jossa pari uutta kylttiä ja ensimmäistä kertaa puolenvaihto ja siitä johtuen pujottelu Mikon seuratessa oikealla puolella. Rata meni ihan hyvin ja kouluttaja sanoi, että vire oli parempi kuin edellisellä viikolla. Hän myös kehui liikkeiden teknistä osaamista. Ehkä se meidän rally-tokoepiksien voitto oli sittenkin ihan oikeutettu :) Viikon punkkipäivitys: yksi kiinnittynyt löytyi alkuviikosta Mikon silmän alta. Sen poistaminen olikin hieman haasteellisempaa, kun Miko näki koko ajan punkkipihdit.

Sunnuntaina oli aikainen herätys ja suuntasimme kohti Tammelan Mustialaa, jossa järjestettiin Spanieliliiton 50-vuotis juhlanäyttely ja tämän vuoden pääerikoisnäyttely. Kooikereita oli ilmoitettu 66. Miko oli mukana kannatuksen vuoksi (ja siksi, että viitsin lähteä kuvaamaan kooikereita). Hollantilainen tuomari tutki koirat huolella ja saneli mukavan pituisen arvostelun, joten arvosteluun meni aikaa. Arvostelu oli tiukkaa ja tuomari mittasi osan koirista. Mikon kanssa valioluokassa oli 15 urosta, joista 12 arvosteltiin ennen Mikoa, joten saimme odotella arvosteluun pääsemistä. Onneksi oli kepo mukana huolehtimassa Mikosta, joten minä pystyin keskittymään kuvaamiseen. Onneksi sentään huomasin mennä oikeaan aikaan kehään. Pistin Mikon pöydälle takapuoli tuomarin pöytää kohden, sillä olin varma, että Miko mitattaisiin. Tuomari ei kuitenkaan mitannut Mikoa. Tuloksena EH ja olin siihen hyvin tyytyväinen. Valioluokassakin ERIä jaettiin hyvin säästeliäästi.

© Tytti Käyhkö

Astrid Straaijer, Alankomaat: 5 years old. Nice overall type with good proportions in lenght and height but of upper size of the breed. Nice head with good eyes and expression. Wellset ears with earrings. Would prefer him a bit more filled up under the eyes. A bit short neck. Good topline and wellset tail. Would prefer more spring of ribs and forechest. Nice bone and feet. A bit straight in front and behind. Nice coat and feathering. A bit narrow behind and open in front. VAL-EH

Ihan Mikon näköinen arvostelu ja olen samaa mieltä hyvistä ja huonoista asioista. Paitsi ehkä etu- ja takaosan suoruudesta. Mielestäni Mikolla on ihan ok kulmaukset sekä edessä että takana, mutta jos Miko ei seiso hyvin, niin takaa se kyllä näyttää hieman suoralta. Joku muukin tuomari on toivonut kylkiluihin lisää kaarevuutta, mutta parempi, että poika on hieman kapeampi. Noin isolla koolla leveämpi rintakehä toisi paljon lisää massaa.

Päivä oli pitkä, mutta oikein mukava. Oli kiva taas nähdä tuttuja sekä uusia tuttavuuksia. Tuntuu ihan oudolta, ettei syksyllä oli erkkaria. Ottamiani kuvia löytyy täältä.

© Tytti Käyhkö

© Tytti Käyhkö

Illalla piipahdimme vielä hyppytekniikkatreeneissä, mutta tekniikoiden sijasta tein pienen radanpätkän hyödyntäen kentällä jo olleita esteitä. Teimme sen kahdesti ja molemmat kerrat olivat hyviä. Ensimmäisellä kerralla en ehtinyt vaihtaa puolta ennen keppejä, mutta takaaleikkaus hypylle 7 toimi. Toisella kerralla tein persjätön hypyn 5 jälkeen. Rimat olivat 55 cm:ssä. Tämän jälkeen teimme vielä pari kaksi toistoa putki-muuri yhdistelmää muuri maksikorkeudessa sekä lopuksi pari takaakiertoa (eli melko vauhditonta hyppyä) 55 rimalla. Sen verran hyvä fiilis näistä pikatreeneistä jäi, että nyt j-ä-n-n-i-t-t-ä-ä...


2 kommenttia: