perjantai 4. huhtikuuta 2014

Treenejä kahdelta viikolta

Viime perjantain treeneissä oli tarkoituksena tehdä jälleen hyppytekniikka ja keppejä, mutta aikaa riitti vain hyppytekniikkaan. Ensimmäisenä harjoituksena oli set point, jonka varmaan ensimmäistä kertaa rakensin ilman sianselkää. Toisena harjoituksena oli tasaokseri, jonka korkeutta nostettiin 5 cm joka kerran jälkeen. Aloituskorkeus oli joko 30 tai 35 ja ylin korkeus 50 cm, jonka jälkeen vielä rimoja laskettiin 10 cm kerralla takaisin 30 cm:iin. Miko jopa pysyi ponnarin takana, joten pystyin itsekin katsomaan sivusta, miten Miko hyppää. Hypyt menivät hyvin, mutta laskettaessa 40 cm:iin Miko ensin kiersi okserin. Vierailevan treenaajan kommentit Mikon hypyistä oli, että hyvin se arvioi korkeutta.

Tänään treeneissä oli samat suunnitelmat eli hyppytekniikkaa ja keppejä. Hyppytekniikkana myös samat kuin viimeksi eli set point ja tasaokseri. Set pointissa ei mitään sen kummempaa. Tasaokseri aloitettiin 35 cm ja viiden senttimetrin välein rimoja nostettiin 55 cm:iin asti. 55 cm tuotti alkuun vaikeuksia eli Miko kiersi hypyn. Vauhdin kanssa rimat ylittyivät. Muutamien yritysten jälkeen Miko onnistui tekniikkaharjoituksen mukaisesti. Luulen, että hyppyhaluttomuus johtuu Mikon epävarmuudesta. Mikohan ei ole kovin itsevarma hyppääjä ja luulen, että varsinkin nyt kun on ollut taukoa korkeista rimoista, niin korkea hyppy ilman vauhtia saa Mikon epäilemään omia kykyjään. Kohtapuolin alkaa olla aika käydä taas fyssarin luona, joten voihan jumistakin olla kyse. Kevyesti Miko kuitenkin hyppii meidän 60 cm korkeaan sänkyyn.

Keppejä oli jälleen 6, mutta namikippo sai jäädä pois. Lähtö viistosti keppien oikealta puolelta sujui hyvin, mutta vasen puoli tuotti hankaluuksia. Syynä oli liian lähellä oleva rengas, jota Miko luuli suoritettavaksi esteeksi. Renkaan siirtäminen auttoi ja sitten vasemmalta puolelta tulikin tosi hieno pujottelu! Pienestä kulmasta Miko hakee kepit jo hyvin ja hienosti sujui myös itsenäinen pujottelu.

Agilitytreenien sijaan olisin voinut käydä katsomassa oikein kivalta vaikuttavaa rivitalon päätyasuntoa. Neliöitä oli sopivasti ja moni muukin vaatimus täyttyi, mutta parasta oli mukavankokoinen oma piha. Ainoa huono puoli oli sijainti ja sijainti oli niin epäsopiva, että pakko oli jättää tämä hyvä mahdollisuus välistä. Itäisestä Itä-Helsingistä ei pääse oikein minnekään yhdellä kulkuvälineellä, vaan vaihtoja on aina vähintään yksi tai kaksi. Kun kaikki kulkeminen on julkisten varassa, niin yhteyksien täytyy olla paremmat. Enkä muutenkaan halua Itä-Helsinkiin. Onneksi meillä on aikaa odottaa sopivaa asuntoa. Tosin vaikka uutta asuntoa olen katsonut vasta viikon ajan, niin kyllä sen sopivan löytyminen vaikuttaa aika mahdottomalta tehtävältä. Perjantain aikana olen saanut sähköpostiini 16 (!) ilmoitusta tulevista asuntonäytöistä eikä mikään miellyttänyt niin, että lähtisin katsomaan. Erityisesti sijainti on ratkaiseva asia, mutta kaikenlaisia muitakin toiveita/vaatimuksia on...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti