lauantai 19. huhtikuuta 2014

Pääsiäistreenit

Viime perjantain treenit jäivät välistä töiden ja opiskelun vuoksi, mutta tänään (perjantaina) taas jatkoimme tutulla kaavalla: hyppytekniikka ja keppejä. Hyppytekniikkatreeninä oli taas set point ja tasaokseri, jota nostettiin 30 cm:stä 50 cm:iin. Keppejä oli pitkästä aikaa 12 ja se hieman hämmensi Mikoa, kun niin pitkän aikaa on tehty vaan kuutta keppiä. Lähetin Mikon tekemään keppejä itsenäisesti, mutta olisi pitänyt olla ensin mukana. Kepit sujui paremmin kun kuljin vierellä, mutta muutaman toiston jälkeen itsenäinenkin pujottelu onnistui. Vauhtia ei ollut samalla tavalla kuin kuudella kepillä. Ehkä palaamme vielä hetkeksi kuuteen keppiin tai sitten täytyy vaihtaa taktiikkaa. Tällä samalla kaavalla menemme varmaan talvitreenien loppuun asti, koska talvikauden aikana ei muutaman viikon taukoja lukuun ottamatta ole ollut taukoa agilitysta. Ennen kesätreenien alkua olisi yhdet epikset tiedossa, joten vähän kai täytyy rataakin treeneissä tehdä, mutta hoidetaan Miko ensin fyssarilla kuntoon.

Kotimatkalla meitä vastaan tuli ranskanbulldoggiuros, joka pysähtyi tuijottelemaan. Miko ei suostunut enää liikkumaan, kun olin lähempänä. Miko pisti niin kovasti vastaan, etten viitsinyt vetää sitä väkisinkään perässä, joten Miko sai jäädä maahan makaamaan. Normaalisti en halua, että Miko pysähtyy katsomaan vastaan tulevaa koiraa, mutta ajattelin, että ehkä näin ohitus sujuu paremmin. Miko jostain syystä reagoi melko voimakkaasti lyttykuonoisiin koiriin, joten niiden ohitus on vaikeinta. Ranskis tuijotti Mikoa intensiivisesti isoilla pyöreillä silmillään ja Miko makasi maassa häntää heiluttaen ja vaikutti kiinnostuneelta. Jostain syystä Miko on välillä kiinnostunut toisista uroksista ja käyttäytyy niin kuin toinen olisi tyttö. Sitten jos Miko pääsee nenäkkäin uroksen kanssa, niin tulee rähinä. Ihan kuin Miko vasta sitten tajuaisi, että toinen olikin poika. Ranskis tuli vähitellen lähemmäksi, joten sanoin ulkoiluttajalle, ettei Miko välttämättä tykkää. Ihan kuin hän olisi kuullut minun sanovan "tulkaa vaan tervehtimään", sillä kohta ranskis olikin Mikon kanssa nenäkkäin. Onneksi huomasin Mikon kehonkielestä vetäistä Mikon pois juuri ennen kuin rähinä alkoi. Vähän ärsytti, kun nainen ei vaan voinut mennä ohi, mutta olisin itsekin voinut sanoa, että älkää tulko lähelle. Mikon elekielikin viesti ihan jotain muuta. Pitäisi jatkossa tilanteissa, joissa Miko jähmettyy, kiertää metsän kautta, jos vaan mahdollista. Mitenköhän saisin otettua itseäni niskasta kiinni ja hoitamaan ohitukset kuntoon...

Olen ihan unohtanut mainita, että ilmoitin Mikon mukaan kooikereiden vuoden 2013 näyttelykoirakisaan, sillä vuosi 2013 oli näyttelyrintamalla erinomainen. Kilpailuun sai ilmoittaa max 5 PU-sijoitusta ja juuri sen verran sijoituksia Mikolla oli. Ekstrapisteitä ei juuri tullut, sillä Mikon menestys tuli niissä näyttelyissä, joissa kilpakumppaneita ei kauheasti ollut. Siitä huolimatta Miko sijoittui jaetulle 4. sijalle! Se oli varmaan ensimmäinen ja viimeinen kerta, kun Miko kisasi vuoden näyttelykoiran tittelistä :)

Perinteiseen tapaan lomailen pääsiäisen aikaan eli ensi viikon olen lomalla!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti