maanantai 4. tammikuuta 2016

Tavoitteet vuodelle 2016

Tässä poikien tavoitteet tälle vuodelle. Tavoitteiden toteutumista tärkeämpää on, että meillä on kivaa molempien kanssa, mutta tavoitteiden asettaminen hieman parantaa treenimotivaatiota.

Miko
Mikon kanssa harrastamiseen en enää kauheasti aseta tavoitteita, mutta toiveissa on kuitenkin melko isoja juttuja. Siis Mikon kanssa harrastamisen kannalta isoja juttuja. Tavoitteena on saada edes yksi hyväksytty tulos rallytokon avoimesta luokasta. Toivon kuitenkin, että hyväksyttyjä tuloksia tulisi kolme eli että saisimme koularin RTK2. Siihen jäisi sitten meidän kisaaminen, sillä voittajaluokkaan meillä ei enää ole asiaa. Mutta never say never...

Toinen kisaamiseen liittyvä tavoite, tai ennemmin toive, liittyy agilityyn. Haluaisin vielä päästä kisaamaan Mikon kanssa. Pari hyppyrataa kesällä/syksyllä olisi toiveissa. Toki sitten olisi kiva, jos voisi sen yhden LUVAn saada, mutta ei nyt liikoja toivota :) Täytyy katsoa miten hyppytekniikkatreenit etenevät. Jos ponnistaminen ei tuota ongelmia, niin eiköhän me sitten edes kerran yritetä. Mikoa ei ole tarkoitus ilmoittaa ohjattuihin treeneihin, mutta kyllähän kisaamaan voi mennä ilman treeniäkin ;) Ensi keväänä Miko täyttää 7 vuotta, joten joka tapauksessa tämä vuosi on viimeinen mahdollisuus kisaamiselle. Viimeistään syksyllä Mikosta tulee agilityeläkeläinen eikä sen enää tarvitse hyppiä maksihyppyjä.

Lisäksi tavoitteena on tehdä Mikon kanssa jotain, mikä on siitä kivaa. Jäljestämässä pitää käydä ainakin muutaman kerran ja ensi viikolla alkaa Nose Work -kurssi, jossa Miko pääsee myös käyttämään nenäänsä. Ilmoitan Mikon ainakin kooikereiden erkkariin, mutta jos joku muu sopiva näyttely tulee vastaan, niin Miko voi pyörähtää kehässä toisenkin kerran. Muuten toivon, että Miko pysyy terveenä.

Miko haikailee tyttöjen perään

Rio ei taida tietää, mitä katsellaan ja miksi
Miko vinkuu

Rio
Agilityssa tavoitteena on aloittaa harrastaminen ohjatusti eli ilmoittaa Rio seuramme treeneihin kesäkaudelle. Sitä ennen tavoitteena on treenata putkea, hypyn tarjoamista, kiertämistä ja eteen lähettämistä.

Tavoitteena on treenata tokon ja rallytokon liikkeitä. Muita tavoitteita näiden lajien suhteen on vähän hankala asettaa, mutta jos hyvin sujuu, niin miksei Rio voisi jo syksyllä kisata :) Jäljestystä on myös tarkoitus jatkaa.

Tavoitteena on käydä useammassa näyttelyssä. Rio on jo ilmoitettu kahteen pentunäyttelyyn. Maaliskuun puolivälin jälkeen Rio on 9 kuukautta, joten joskus keväällä tai kesän kynnyksellä Rio varmaan korkkaa junnuluokan. Ilmoitan Rion ainakin kooikereiden erkkariin ja Messariin molemmille päiville, sillä Rio on silloin vielä juuri ja juuri junnu, joten täytyyhän sitä käydä kokeilemassa onnea ;) Sitä ennen tavoitteena on kehittää esiintymistä ja tehdä tutkimisesta mukavempi kokemus eli että Rio ei väistäisi.

Rio täyttää kesäkuussa vuoden, joten kesällä tai viimeistään syksyllä on tavoitteena käydä silmä- ja polvitutkimuksissa. Muut luustotutkimukset menevät seuraavalle vuodelle. Jonkin eläinlääkärikäynnin yhteydessä Rio voisi luovuttaa verta sekä Hannes Lohelle että ENM- ja vWd- testeihin.

Muutoin Rion kanssa on tavoitteena harjoitella uusia temppuja sekä hyödyllisiä taitoja. Myös ohitukset, niin koirien kuin ihmisten, on tavoitteena saada kuntoon. Ja toki toivon, että myös Rio pysyy terveenä.

Rio harjoittelee omatoimisesti metallinoutoa

Sammakko-Rio

2 kommenttia:

  1. Meilläkin Totti makaa aina tuossa sammakko-asennossa! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Rio usein aamuisin tai meidän tullessa kotiin venyttää itsensä ensin ihan pitkäksi ja vetää sitten jalat sammakkoasentoon :)

      Poista