sunnuntai 17. tammikuuta 2016

Lahden pentunäyttely

Lauantaina päivä meni talkoillessa agilitykisoissa. Täytyi kerätä pisteitä, jotta voin ilmoittaa molemmat pojat treeneihin kesäkaudelle. Edellisestä käynnistä Ojangossa oli jo aikaa ja nyt Reittiopas ei enää antanut minkäänlaisia yhteyksiä meiltä Ojankoon. Ei se aikaisempikaan 1,5 h per suunta julkisilla ollut kiva. Sain onneksi kyydin. Oli kiva pitkästä aikaa olla töissä agikisoissa. Olisin päässyt samalla kyydillä takaisin, mutta halusin lähteä kotiin, kun vuoroni loppui, vaikkei kisat silloin vielä ollut ohi. Kyytini oli loppuun asti paikalla. Meillä pojat olivat keskenään kotona 6h ja halusin päästä mahdollisimman pian kotiin, sillä en tiennyt osaako Miko olla nätisti. Harmittavasti isäntä ei ollut muistanut lähtiessään pistää äänet tallentavaa sovellusta päälle. Soitin taksin, jotta pääsisin kotiin mahdollisimman nopeasti. Kului hetki ja puhelimeni soi. Taksikuski ei löytänyt perille ja kyseli ohjeita. En oikein osannut ohjeistaa. Meni taas jonkin aikaa ja taksikuski soitti uudestaan. Hän ilmeisesti pyöri jossain lähellä, mutta ei vaan löytänyt perille. En edelleenkään osannut ohjeistaa sen paremmin kuin edellisellä kerralla ja taksikuski joutui soittamaan muualle kysyäkseen ohjeita. 25 min taisin ulkona odotella, kunnes taksi viimeinen löysi perille. Se ainoa ohje, jonka osasin sanoa, ei hyödyttänyt yhtään, sillä liikennejärjestelyt olivat muuttuneet niin paljon. Täytyy jatkossa pyrkiä keräämään pisteet kesällä järjestettävistä kisoista, jotta liikkuminen ei ole yhtä hankalaa. Tosin jossain vaiheessa meillä on oma halli, jossa talvikisat voi järjestää. Meidän seuran hallihanke on taas mennyt eteenpäin.

Tämä päivä meni näyttelyreissussa. Hyppäsimme Kampissa Lahteen menevään bussiin, sillä Rio pelkää junalla matkustamista. Ajattelin, ettei bussissa ole pelottavia ääniä niin kuin junassa. Mutta bussin käynnistyessä alkoikin kuulua kaikenlaisia pelottavia ääniä. Rio yritti ensin päästä pakoon, mutta se jäi sitten täristen istumaan syliini. Onneksi se jossain vaiheessa rauhoittui. Hetken aikaa Rio nukkuikin. Tunnin matkustamisen jälkeen tuli uusi stressivaihe, jolloin Rio läähätti. Yritin koko ajan olla itse mahdollisimman rauhallinen.

Lahden messuhallissa taisi olla toinenkin näyttely samaan aikaan ja siellä oli kovin ahdasta. Meidän kehän tuomari käytti paljon aikaa koirien arvosteluun, joten kehä oli ainakin 50 min myöhässä. Yritin kuluttaa aikaa mm. käymällä Rion kanssa pariin otteeseen ulkona. Ulkona oli niin kylmä, ettei siellä voinut olla kovin kauaa ennen kuin Rion tassuja alkoi paleltaa. Muutamaa rotua ennen meitä kehän vierestä löytyi paikka, johon leiriydyimme. Ahtauden takia en päässyt kunnolla virittelemään Rioa. Tarkoituksena oli mennä kehän laidalle, kun meitä ennen oleva rotu, josta oli myös vain yksi osallistuja, menisi arvosteluun. Se koira ei ollut paikalla, joten jouduimmekin kehään luultua nopeammin. Minulla ei ollut vielä edes numerolappua kädessä. Rio tuli reippaasti kehään, mutta sitten sitä alkoikin jännittää. Tuomari tuli tervehtimään ja pyysi namia, jolla hän sai Rion lähemmäksi. Tuomari hieman tutki ja sitten menimme kehän ympäri. Tuomari jatkoi tutkimista ja pyysi lisää namia. Sitten hän katsoi liikkeet uudestaan niin, että menimme kehän ympäri ja edestakaisin. Arvostelun saneleminen kesti, joten seisotus vaati koiralta kärsivällisyyttä. Välillä seisoin ja välillä menin kyykkyyn, kun Riolla alkoi takapuoli painua maahan. Olin juuri noussut jälleen seisomaan, kun tuomari tuli viimeisen kerran katsomaan Rioa. Rio pakitti. Riolle luokkavoitto ilman kunniapalkintoa. Tuomari kertoi mm. miksi kunniapalkintoa ei tullut. Hän sanoi, että vaikka tietää rodun olevan varautunut, niin tuomarin täytyy kuitenkin voida tutkia koira. Hän sanoi Rion menevän reippaasti kanssani, vaikka muuten se jännittikin. Hänestä iso kehä ei ollut vielä Riolle oikea paikka. Hän mainitsi myös Rion käyristävän lantiota liikkeessä. Lopuksi hän vielä kehui Rion päätä.

17.1.2016 Lahti pn, tuomari: Kati Heiskanen
"Hyvin kehittynyt, hieman varovaisesti esiintyvä urospentu. Hyvät mittasuhteet. Kaunismuotoinen pää, jossa hyvä valkoinen piirto. Hyvät korvat ja korvakorut. Ryhdikäs, melko lyhyt kaula. Vahva selkä. Turhan luisu lantio. Runko vaatii aikaa. Niukat etukulmaukset, hyvät takakulmaukset. Tarmokkaat liikkeet, mutta käyristää lantiota liikkuessaan. Hyvä karvanlaatu. Ihastuttava väritys. Vaatii kehätottumusta." PEK1

Yksi väsynyt matkustaja

Harmittaa, että KP jäi uupumaan, mutta Riolle kolme kunniapalkintoa neljästä näyttelystä on erinomaisesti. Tämä oli ensimmäinen kerta, kun Rio tutkittiin maassa ja sitä on harjoiteltu hyvin vähän. ROP-pentu olisi saanut tosi hienon pystin, joten harmi, ettei sellaista saatu :) Kuukauden päästä yritetään uudestaan. Tämäkin tuomari oli hyvin mukava ja käsitteli koiria kivasti.

Kiirehdimme rautatieasemalle, jossa ostin lipun vain muutamaa minuuttia ennen junan lähtöä. Ajattelin, että IC-junalla matkustaminen voisi olla ok, sillä kaukojunat ovat hiljaisempia. Alkuun Rio tärisi, mutta se rauhoittui nopeasti ja unikin maistui.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti