perjantai 15. tammikuuta 2016

Erilainen viikko ja Nose Workin alkeet

Maanantaina eläinlääkäri soitti virtsanäytteen tuloksista. Bakteerikasvua oli näkynyt, joten kävin tiistaina hakemassa Mikolle kymmenen päivän Synulox vet -antibioottikuurin. Kyselin puhelimessa eläinlääkäriltä, josko Tardakin vaikutuksia voisi kohta jo näkyä. Ell meinasi, että se vain pienentää eturauhasen kokoa. Mikon testosteronitasot ovat niin korkealla, ettei Tardakilla ole juuri niihin vaikutusta. Vuoden takaisia blogikirjoituksia lukiessa selvisi, ettei viime vuonnakaan Tardakilla juuri ollut muuta vaikutusta kuin että vikinä ja levottomuus loppuivat (eli eturauhasen aiheuttama kipu helpotti). Toinen piikki sai sitten jo aikaan muitakin vaikutuksia eli kiinnostus tyttöihin katosi ja treeneissä oli hyvä vire.

Sunnuntai-iltana ei tuntunut siltä, että olisin halunnut jättää Mikon työpäiväksi kotiin. Yritin saada Mikoa äidille, mutta äiti ei ollut kotona. Otin sitten aamulla Mikon töihin mukaan. Miko on onneksi helppo ja melko huomaamaton, mutta ei sitä oikein napannut olla töissä. Se ei malttanut juurikaan levätä ja olisi mieluummin ollut muualla kuin huoneessani. Vaikka Miko on ollut kerran mukanani töissä, niin työkaverini näkivät nyt Mikon ensimmäistä kertaa. Miko oli vähän erilainen toimistokoira kuin Rio, sillä sitä sai silittää :) Mikoa tykättiin käydä rapsuttamassa ja Miko itsekin hakeutui rapsutettavaksi. Otin myös tiistaina Mikon mukaan töihin. Tällä kertaa se jo malttoi nukkua enemmän, mutta lounastaukoni aikana työkaverini pitivät Mikolle seuraa, kun se oli vikissyt huoneessani.

Mikon vuoro olla toimistokoirana

Keskiviikkoaamuna Miko lähti jälleen mukaani Pasilaan, mutta tällä kertaa se hyppäsikin toiseen junaan äitini kanssa. Äiti olisi voinut pitää Mikon perjantaihin asti, mutta meillä alkoi torstaina Nose Work -kurssi, joten kävin hakemassa Mikon kotiin torstaina töiden jälkeen. Miko oli ollut äidillä nätisti eikä ollut pitänyt meteliä äidin tunnin kauppareissun aikana. Miko oli ylitsevuotavan iloinen kun hain sen kotiin.

Halusin pitää Riolla rutiinit normaalina, joten vaikka se oli yksin työpäivät kotona, niin rajasin sille normaalin alueen keittiöstä ja eteisestä. Keskiviikkoilta ja torstai hieman jännittivät, sillä Rio ei ole aikaisemmin ollut niin pitkään erossa Mikosta. Mutta ihan kuin Rio ei edes olisi huomannut Mikon poissaoloa.


Tänä aamuna vein vielä Mikon aamulla äidille, tai siis Pasilaan, josta äiti jatkoi Mikon kanssa kohti Rekolaa, sillä en vielä uskaltanut jättää Mikoa yksin. Luulisin, ettei Miko ainakaan enää loppuviikosta olisi pitänyt kotona meteliä, mutta halusin ottaa varman päälle. Alkuviikosta mietin enemmän kastraatiota, sillä ei tällaista tilannetta voi enää tulla. Googlailuni jäi kesken, mutta täytyy vielä jatkaa. Ajatukset ovat edelleen ristiriitaiset.

Miko on ollut viime päivinä, erityisesti tänään, äreä Riolle. Se tuntuu ärähtävän helpommin kuin normaalisti. Pojat eivät ole juurikaan leikkinyt sinä aikana, kun tytöt ovat olleet kovasti Mikon mielessä. Varsinkin ulkona Rio yrittää saada Mikoa leikkimään ja Mikosta näkyy jo kauas, ettei se ole yhtään kiinnostunut. Rio oikein härnää Mikoa, joten olen yrittänyt välillä estää Rioa kaivamasta verta nenästään antamalla Mikolle enemmän hihnaa. Rio ei ole vähään aikaan leikkinyt kenenkään kanssa, joten se pursuaa leikkienergiaa.


Torstai-iltana Mikolla alkoi Nose Work alkeet Heiluva Hännässä. Aloitimme kertomalla itsestämme ja koirastamme, jonka jälkeen kouluttaja kertoi lajista. Koirat pääsivät sitten yksitellen tutustumaan hajuun. Metallipurkissa oli eukalyptuksen hajua ja koiraa palkattiin siitä, kun se haisteli purkkia. Mikon kanssa pääsimme aloittamaan. Otin Mikon viereeni perusasentoon ja vapautuksesta Miko meni suoraan haistelemaan purkkia. Miko tajusi jutun heti, joten hetken päästä meillä oli jo riittävästi toistoja yhdelle kerralle. Miko näytti hienosti muille mallia. Kun kierros lähti alusta, kouluttaja oli sitä mieltä, ettei Mikolle tarvitse enää naksutella purkin haistelusta, vaan sille voidaan pistää hajua pahvilaatikkoon. Eukalyptusta pistettiin huopatarraan, joka liimattiin laatikon sisäseinälle. En aluksi naksutellut siitä, kun Miko ylipäätään pisti päätä laatikon yläpuolelle, mutta kouluttajan kehotuksesta ryhdyin ensin palkkaamaan siitä (niin olin ajatellutkin, mutta ymmärsin, että olisi pitänyt suoraan mennä hajusta palkkaamiseen). Kovin montaa toistoa siihen ei mennyt, kun Miko jo pisti kuonoaan lähelle huopatarraa. Saimme kotiin omat eukalyptukset, joten harjoittelut voi jatkua kotona ja voin kokeilla myös Rion kanssa. Kurssi kestää maaliskuulle asti, mutta treenejä on vain joka toinen viikko.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti