lauantai 7. maaliskuuta 2015

Kontrollikäynti

Torstaina piipahdimme Mikon kanssa Punavuoressa kontrolliverikokeessa. Miko on nyt kuukauden ollut uudella ruokavaliolla. En ole mitään erityisiä muutoksia nähnyt. Asiat, joihin ell kuukausi sitten kiinnitti huomiota, ovat minusta edelleen ennallaan. Ei siis muutosta turkissa tai silmissä. Mainitsin silmistä, kun Miko oli tutkimuspöydällä, mutta silmien vuotamisen sanottiin johtuvan todennäköisesti pölyisestä kevätilmasta. Ell kysyi onko Miko vielä kakonut ja hieman hämilläni kysymyksestä vastasin ettei ole. Eihän Miko ollut kakonut missään vaiheessa, mutta en saanut sitä sanottua. Mikolta otettiin verikoe ja sitten ell katsoi Mikon kurkkua. Ilmeisesti siellä ei näyttänyt hyvälle ja ell kyseli olenko syöttänyt Mikolle raakaa lihaa. Hän kehotti kypsentämään lihan ja jäi sellainen mielikuva, että raa'alla lihalla olisi jotain tekemistä punoittavan(?) kurkun kanssa. Näin ei kuitenkaan voi olla, kun Miko on aikaisemmin saanut paljon vähemmän ja harvemmin raakaa lihaa. (Tiesin, ettei tämä ell ole raakaruuan kannalla, joten toivoin ettei hän kyselisi syötänkö raakaa.)

Verikokeen tulokset näyttivät hyvältä ja papereissa lukee diagnoosina "Kontrolli, jossa todettiin koiran parantuneen". Olin melko varma, että Miko saa uuden antibiootin nielun vuoksi, mutta onneksi mitään kuuria ei tullut. Mukaan saimme kuitenkin Starine silmätippoja, jos pöly ärsyttää silmiä.

Verikokeen tulokset:
- hematokriitti (hkr) 42 % (kuukausi sitten 54 %, viitearvot 37-55)
- leukosyytit 6800 (kuukausi sitten 10 000)
diff (leukosyyttien erittelylaskenta), jossa
- eosinofiilit (eo) 4 % (kuukausi sitten 16 %, viitearvot 1-8)
- lymfosyytit (ly) 17 % (kuukausi sitten 12 %, viitearvot 13-31)
- liuskatumaiset neutrofiilit (lt) 77 % (kuukausi sitten 72 %, viitearvot 57-77)
- sauvatumaiset neutrofiilit (st) 2 viitearvot (0-3)

Merkittävää tuloksissa oli nuo eosinofiilit, jotka kuukausi sitten olivat pilvissä ja nyt normaalilla tasolla. Kysyin, että johtuiko korkeat arvot nappuloista ja ell oli sitä mieltä, että kyllä.

Sen lisäksi, että tuollainen peruskäynti maksoi paljon enemmän kuin luulin, en oikein tiennyt mitä ajatella ell-käynnin jälkeen. Onko Miko jollekin allerginen vai ei? Jos on, niin Miko on allerginen jollekin ainesosalle nappuloissa tai varastopunkeille tms. Solunetin mukaan "eosinofiilien määrä veressä lisääntyy allergisten reaktioiden ja parasiitti-infektioiden yhteydessä". Syötin Mikolle matokuurin helmikuussa, joten olisiko sillä voinutkin olla matoja eikä allergiaa? Miksi kuukausi sitten ell mainitsi Mikon turkista ja silmistä ja nyt ei? Vai enkö vain itse näe muutosta? Näitä kysymyksiä olisi toki voinut tulla mieleen jo eläinlääkärin vastaanotolla... Mutta hyvä juttu, jos kaikki on nyt ok.

Ruokintaa ei kai kannata lähteä muuttamaan, kun tämä nykyinen malli tuntuu olevan ihan toimiva.  Suunnittelin kyllä, että nappuloista esim. Taste of the Wildia voisi kokeilla. Kypsääkin lihaa voisin tarjota Mikolle, sillä FB:n raakaruokaryhmässä joku mainitsi, ettei sillä ole merkitystä onko liha raakaa vai kypsää. Raaka on kuitenkin helpompi, kun ei tarvitse tehdä lihalle muuta kuin paloitella. Miko on nyt viimeksi syönyt kalkkunan jauhelihaa (+tattari-kukkakaali-salaatti-kurkku-mössö) ja tällä vaihtoehdolla jätökset on ollut kaikkein pienimpiä. Tältä viikolta on jäänyt punnitseminen välistä ja luulisin painon tulleen jonkin verran alaspäin.  Ensi viikolla fyssarille ja toivottavasti sitten päästään taas harrastamaan normaalisti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti