sunnuntai 8. maaliskuuta 2015

Kooikereiden agilitykoulutuksessa Liitolikan kanssa

Heräsin tänä aamuna klo 5.00, sillä bussi kohti Turkua lähti klo 6.58. Määränpäänä oli kooikereiden agilitykoulutus Raisiossa, jonne olin ilmoittautunut Mikon siskopuoli Ellan (Lentävän Luppakorvan Liitolikka) kanssa. En olisi muuten koulutukseen ilmoittautunut, mutta halusin päästä uudelleen Esa Lehdistön koulutukseen (Esa koulutti meitä kooikereiden kesäpäivillä vuonna 2013). Enkä olisi ilmoittautunut, jos en olisi saanut lainakoiraa, sillä Mikon kanssa treenaan mieluummin ulkona. Miko on vielä tauolla kaikesta hyppimisestä ja raskaammasta treenaamisesta, joten en olisi sen kanssa voinut edes osallistua. Kannatti kuitenkin mainita, että lainakoira kelpaisi, vaikka en sitä tosissani sanonutkaan. Kaisa J antoi Ellan lainaan, kun itse treenasi Iitan kanssa. Mutta tosiaan tuli vähän mietittyä, että mitä tulikaan tehtyä, kun huomasin kuinka aikaisin lähtö oli enkä ole koskaan ennen treenannut agilitya kenenkään muun koiran kuin Mikon kanssa.

Matkustin bussilla Kaarinaan, jossa Kaisa S ja Primo tulivat minua vastaan. Kävelimme Kaisan luokse aamupalalle, josta sitten jatkoimme kohti Raisiota. Olin Ellan kanssa ensimmäisessä ryhmässä. Rataantutustumisessa oli vähän hölmö olo, sillä en yhtään tiennyt miten rataan pitäisi tutustua, kun Miko ja Ella on aika eri maata. Lopuksi kävimme radan Esan kanssa läpi ja samalla sain Kaisalta neuvoja. Lämppälenkki Ellan kanssa onnistui niin pitkälle, kun namia riitti. Sitten piti kääntyä takaisin, koska Ella olisi paljon mieluummin ollut oman omistajansa luona :) Kaisa hoiti kunnon lämmittelyt ennen meidän vuoroa.

Ellalla on vähän lähtöjen kanssa ongelmia, joten Kaisa piti Ellaa lähdössä ja minä menin kolmannen esteen luokse kutsumaan Ellaa. Ei ollut lähdössä varastamisesta/liikkumisesta tietoakaan, sillä Ella istui jämäkästi paikallaan, kun sitä kutsuin :D Kakkosesteen takaa sain sitten Ellan mukaan. Kivasti Ella kulki minun kanssa, mutta mielellään se palautti lelun Kaisalle. Esa oli tehnyt radan, jossa oli paljon kääntymisiä. Teimme rataa pienissä pätkissä ja niitä pätkiä joutui hinkkaamaan useaan kertaan, sillä ohjaaminen on niin vaikeaa eikä Esa anna tehdä jotain sinne päin. Alkuun oli vaikeaa takaakiertovalssi(?), jossa kerran pyllähdin. Sen jälkeiset käännökset oli vielä hankalampia, koska Mikon kanssa en ole kauheasti kääntymisiä harjoitellut. Kaikkein vaikeinta oli saksalainen. Vaikka hinkkasin sitä ilman koiraakin, niin en saanut sen kuin kerran toimimaan. Askeleet oli ihan liian vaikeita.


Ei päästy edes rataa loppuun asti, kun aika meni toistoihin. Ellan kanssa oli kiva tehdä noita lyhyitä pätkiä. Pidempiä en varmaan olisi edes pystynyt ohjaamaan, vaikka olisin muistanut radan paremmin. Olipa mukava treenata agilitya! Olihan edellisestä kerrasta jo puoli vuotta. Kiitos Kaisat! Muutama kuva hallin ulkopuolelta täällä.

Ilmoittauduin kesätreeneihin oikein ahkerasti: agilitya, tokoa ja rallytokoa. Saa nähdä saadaanko paikka kaikista lajeista. Agilitya treenaisin mielelläni joka toinen viikko eikä haittaisi jos toko tai rallytoko olisi sen kanssa päällekkäin. Kolmet treenit, tai neljät, jos meillä on myös hyppytekniikkaa, viikossa on kuitenkin aika paljon. Mutta mä haluan kaikkea.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti