torstai 27. marraskuuta 2014

Ihan jumissa

Viime viikon perjantaina kävimme pitkästä aikaa rally-tokotreeneissä. Se oli vasta meidän toinen kerta näissä treeneissä... Teimme radan, jolla oli ALO ja AVO luokkien kylttejä. Miko oli hyvässä vireessä, joten rata meni oikein sujuvasti. Perusasennot olivat aika vinoja, mutta en viitsinyt pilata virettä korjailemalla asentoa. Toinen kierros meni myös hyvin. Vire oli hieman matalampi, mutta kuitenkin hyvä. Enempää en viitsinyt tehdä, vaikka aikaa olisi ollut. Tulimme treeneihin myöhässä lumipyryn vuoksi, joka sotki liikennettä. Mikon kanssa ei päässyt kovin ripeästi etenemään, kun lumen alla on niin paljon hyviä hajuja ja kun olimme jo muutenkin myöhässä, niin mitä sitä enää kiirehtimään... Paikalla oli vain kolme koirakkoa ja treeniaikaa 1,5h.



Sunnuntaina oli sitten hyppytekniikkatreenien vuoro. Teimme kolmea etäisyyttä ja liikkuvaa hyppyä. Kaikki menivät ihan hyvin, mutta Miko ei taas malttanut yhtään odottaa lupaa lähteä.

Tänään oli kauan odotettu fyssariaika. Mikon vatsa ja jalat olivat aivan mustana, kun saavuimme Aistiin. Olin ottanut pyyhkeen mukaan ja sille tosiaan oli käyttöä. Jouduimme odottamaan sen verran pitkään omaa vuoroa, että Miko ehti jo kuivuakin ja loppu lika varista pois. Mutta vatsakarvat ei yhtään näytä siltä, että ne olisi tiistaina pesty. Miko kävi vaa'alla, joka näytti ikäviä lukuja: 15,8 kg! Elokuussa Miko painoi 15 kg ja toukokuussa 14,4 kg. En ymmärrä miten painoa on voinut tulla noin paljon lisää, mutta tästä käyrä lähtee alaspäin, sen lupaan. Noh, ehkä sittenkin tiedän mistä painonnousu johtuu (isäntä "puhutteluun").

Pesun jälkeen

Oli hyvä, että meillä oli nyt myöhäinen aika, sillä saimme odottaa ihan keskenämme. Alkuun Miko oli kovin levoton, mutta lopulta se rauhoittui makaamaan. Eläinlääkäri on ahdistusta herättävä paikka. Rauhallisuus loppui siihen, kun fyssari tuli kutsumaan meitä. Mikolta sai haukkuvastaanoton kera mulkoilevan katseen. Kerroin alkuun kuulumiset eli pääasiassa Mikon tassuongelmat ja epäilyt ehkä isommistakin jumeista. Mainitsin myös hyppytekniikkakoulutuksessa Ullan mainitseman mahdollisen tukilihasten heikkouden Mikon etupäässä. Fyssari ei päässyt tutkimaan Mikon syvien lihasten tilannetta Mikon seistessä, koska Miko väisti. Mentiin siksi suoraan asiaan eli Miko kyljelleen hoitopöydälle. Hieman myöhemmin fyssari meinasi, että on aika uskomatonta, että huolimatta Mikon epäilevästä käytöksestä häntä kohtaan Miko pystyy hänen käsittelyssä rentoutumaan. Ei ollut ensimmäinen kerta, kun hän sitä ihmettelee. Miko on vähän erilainen tapaus.



Mikolla oli voimakkaita lihaskireyksiä rinta- ja lannerangassa molemmilla puolilla. Kireydet olivat symmetrisiä, johtuen kai siitä, että tassuvaivaa oli sekä oikealla että vasemmalla puolella. Fyssari kyllä mietti olisiko Miko voinut törmätä johonkin tms. sen verran pahasti se oli jumissa. En keksi mitään mistä jumit olisi voinut tulla kuin ontumisista. Edellisestä kerrasta on aika pitkä aika, joten onhan tässä välissä voinut olla vaikka mitä, mikä jumit on aiheuttanut. Miko reagoi kireyksiin pääasiassa hiljaisella ääntelyllä ja yrittämällä kierähtää selälleen. Lopuksi laserhoitoa selkään. Fyssari myös tutki Mikon tassuja ja ihmetteli vasemman takajalan anturavammaa ja sitä mistä sellainen olisi voinut tulla. Yleensä anturasta lähtee ihoa niin kuin Mikon oikeasta takajalasta oli lähtenyt. Fyssari teki myös sellaisen huomion, että Mikon toinen kives on pyöreämpi/pulleampi kuin toinen. Hän kehotti tarkkailemaan sitä, sillä en ollut itse sitä huomannut eikä kukaan muukaan Mikoa kopeloinut ole asiasta huomauttanut. Jäi jonkin verran häiritsemään, kun en tiedä onko ero ollut aina. Täytyy jonkin aikaa tarkkailla ja käydä mahdollisesti näyttämässä palleja eläinlääkärille.

Mikon kaikkia jumeja ei saatu auki. Nyt täytyy tehdä säännöllisesti venyttelyjä ja jos ne auttavat jumeihin, niin voimme seuraavan kerran mennä ensi vuoden alussa. Mutta jos venyttelyt eivät tuo helpotusta, niin olisi hyvä käydä vielä tämän vuoden puolella uudestaan. Messarin ostoslistaan täytynee lisätä BOT-loimi, vaikka en tiedä uskallanko ostaa sitä ilman koiraa. Saimme myös yhden etuosan syvien lihaksien harjoitteen. Fyssari sanoi lopuksi, että jos Mikolla on jo hyppytekniikkakoulutuksen aikaan ollut jumeja, niin etupään joustamattomuus alastulossa on voinut johtua myös siitä. Se olisi sitten taas vaihteeksi treenitauko. Nyt on kyllä huono omatunto, että kävimme Mikon kanssa kahtena viime viikkona hyppytekniikkatreeneissä.

Tältä vtj antura näytti 24.11.2014

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti