maanantai 29. syyskuuta 2014

Tuplasti epiksiä

Onpas tullut taukoa... Osittain syynä on ollut ajanpuute ja osittain se, että silloin kun on aikaa, niin ei jaksa/huvita. Hyppytekniikkakoulutus oli jo kolme viikkoa sitten, mutta videot on edelleen katsomatta, joten siitä myöhemmin (tällä viikolla). Tässä välissä on ollut kahdet agilitytreenit, mutta molemmat jäi meiltä välistä. Seuraavan kerran agilitya joskus tulevaisuudessa. Viime viikolla oli viimeiset tokotreenit, joissa aiheena oli kolme liikettä putkeen. Alkuun teimme paikalla makaamisen. Häkissä haukkuvan koiran vuoksi Mikolla oli korvat vedettynä ihan taakse, mutta sain ne hörölle, kun tein yhden haarahypyn :) Ja Miko pysyi paikallaan. Liikkeistä teimme jäävät liikkeet ja luoksetulon. Muuten kaikki meni ok, mutta luoksetulossa Miko jäi seisomaan sivulle ja liikkeestä seisominen ei tahtonut onnistua. Maahanmeno on niin varma, että täytyy jättää sen harjoittelut vähälle. Lopussa teimme uuden paikalla makaamisen, jossa kouluttaja kävi heiluttamassa nameja koirien lähellä. Se oli odotetusti Mikolle liian suuri häiriö. Talvella meillä jatkuu treenit rally-tokon ja hyppytekniikan merkeissä.

Reilu viikko sitten osallistuimme epävirallisiin toko- ja rally-tokokokeisiin. Lauantaina oli tokokoe. Ilmoitin Mikon ensimmäistä kertaa ALO-luokkaan, sillä halusin jättää palkkaamisen vähiin. Aikaisemmin olemme osallistuneet nakkiluokkiin. Myös Petra oli Taikan ja Gimman kanssa paikalla. Mikolla oli paljon energiaa ja se koko odotteluajan touhusi jotain, mm. silppusi keppejä. Ylimääräinen energia purkautui ikävästi meidän suorituksen aikana, mutta eipä siitä voi syyttää kuin itseään. Meiltä oli jäänyt sekä agility- että tokotreenit siltä viikolta välistä ja Mikon aktivointi oli jäänyt vähiin yllä mainituista syistä.

Luoksepäästävyys: 10 - Miko istui nätisti sivulla ja tuomarin lähdettyä kääntyi katsomaan palkkaa odottaen. Olen niin tyytyväinen!

Paikalla makaaminen: 10 - Kylläpä 2 minuuttia tuntui pitkältä! Miko makasi hienosti paikallaan. Jonkin verran se katseli ympärilleen, mutta edes vieressä seisomaan noussut koira ei häirinnyt. Onneksi viereinen koira hetken haisteltuaan meni takaisin maahan. Tähänkin olen hurjan tyytyväinen!

Seuraaminen kytkettynä: 0 - Seuraaminen oli ihan kamalaa. Videolta katsottuna se ei tosin näytä ihan niin huonolta kuin miltä tuntui, vaikka huonoa se silti oli. Miko oli epävarma eikä oikein tiennyt mitä pitäisi tehdä ja se oli paineistunut. Lopussa Miko teki yhden liikkeestä istumisen. Ei mennyt tällä kertaa yhtä hyvin kuin kesällä, jolloin seuraaminen oli parasta ikinä... Mutta ihme ja kumma, olisimme saanut tästä liikkeestä 8! Palkkasin Mikon liikkeen jälkeen vireen parantamiseksi ja siksi jäimme pisteittä. Edellisessä möllikokeessa, johon Mikon ilmoitin, mutta rappuonnettomuuden vuoksi jouduimme jättämään välistä, olisi ALO-luokassa saanut palkata liikkeiden välissä, mutta se olisi tiputtanut kokonaisvaikutuksen 5:een. Jotenkin ajattelin, että niin olisi tässä kokeessa. No, enpä sitten palkannut enää tämän jälkeen. (Palkkasin kyllä Mikon myös luoksepäästävyyden ja paikalla makaamisen jälkeen, joten niistäkin olisi kuulunut meille nollat!)

Seuraaminen taluttimetta: 7 - Kun ensimmäinen seuraaminen oli huonoa, niin ei seuraavakaan ollut hyvää, mutta ehkä kuitenkin vähän parempaa. Miko ennakoi jääviä liikkeitä vähän enemmän.

Maahanmeno seuraamisen yhteydessä: 7½ - Jouduin alussa antamaan toisen seuraa-käskyn, kun Miko ei lähtenyt mukaan. Sitten Miko ennakoi liikkeestä seisomista. Maahanmeno meni kyllä sitten oikein hyvin.

Luoksetulo: 0 - Mä oon niin pettynyt... Meidän bravuuri, varma liike meni nollille. Syynä tuo edellä mainittu energianpurkaus. Miko siis vähän innostui juoksemaan. Ensin se juoksi musta ohi ja kävi kurkkaamassa kehän ulkopuolella puuhun ja sitten Miko juoksi Markuksen luokse.

Seisominen seuraamisen yhteydessä: 9 - Ensimmäistä kertaa epiksissä Miko pysähtyi seisomaan! Olen niin tyytyväinen!

Estehyppy: 9½ - Perusasento vaati kaksi käskyä, muuten hyvä suoritus.

Kokonaisvaikutus: 6 - Pisteitä vähensi Mikon poistuminen kehästä. Kokeessa siitä saisi kuulemma punaisen kortin. Varmaan liittyen luoksetuloon, kommentoitiin mun ja Mikon välistä rakkautta ja että joskus voisi käyttää tough lovea. En kyllä ollut yhtään samaa mieltä, mutta kunhan nyökkäilin.


Oli vähän ristiriitainen koe, kun joihinkin liikkeisiin olin tosi tyytyväinen ja joihinkin pettynyt. Huono fiilis oli kuitenkin päällimmäinen tunne.

Sunnuntaina oli rally-tokoepiksien vuoro. Vaikka kentän laidalla liikkeet sujui kivasti, niin radalla meno oli tahmeaa. Miko taas paineistui. Eteen istumista on harjoiteltu paljon ja se on sujunut hyvin, mutta radalla koko juttu tuntui olevan Mikolle vieras. Eteen istumista on tehty häiriössäkin. Kyltillä 5 tuli -3 p. (ohjaajavirhe) ja kommenttina "ota koira selkeästi sivulle". Aina olen ko. liikkeen tehnyt samalla tavalla eikä aikaisemmin ole tullut virheitä. Kyltin 14 uusin (-3 p.), sillä Miko ei ollut yhtään mukana. Uudella yrityksellä meni paremmin, mutta jatkoin matkaa ennen kuin Miko oli ehtinyt istua sivulle ja siitä -10 p eli väärin suoritettu tehtävä. Kyllä harmitti, kun tajusin virheen heti jatkaessani matkaa. Meille 84 p. ja arvostelulomakkeessa kommentti "Varma ja rauhallinen suoritus :)". Palkintojenjaossa tuomari sanoi, että näytti siltä kuin olisin yrittänyt houkutella Mikoa hihnalla. Miko kun tuli vähän perässä, niin yritin olla kiristämättä hihnaa.




Ei tästäkään jäänyt kovin hyvä mieli. Harmittaa tuo Mikon perässä laahaminen ja innottomuus, mutta en tiedä mitä pitäisi tehdä, ettei Miko paineistu. Meillä on muuten paikka toiseenkin rally-tokokokeeseen eli lokakuussa on sitten tuplasti tosi kyseessä. Täytyy vaan tehdä lisää palkattomuustreeniä. Ehkä se siitä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti