torstai 11. syyskuuta 2014

Treenihöpinää

Viime viikonloppuna olimme hyppytekniikkakoulutuksessa, mutta siitä lisää myöhemmin, kunhan olen saanut videot katsotuksi. Sunnuntaina valvoin puoleen yöhön rally-tokokokeeseen ilmoittautumisen vuoksi. Ja ihan turhaan. Klo 00.01 lähetetyllä viestillä jäimme niin isolle varasijalle, ettei paikkaa varmasti saada. Alkoi sen jälkeen entistä enemmän harmittamaan meidän seuran kokeen väliin jääminen. Keskiviikkona matkalla tokotreeneihin huomasin, että ilmoittautuminen yhteen rally-tokokokeeseen oli alkanut juuri sinä päivänä.  Pistin heti viestiä, vaikka en kauheasti uskonut meidän mahdollisuuksiin päästä kokeeseen. Mutta niin vain kävi, että meille on nyt paikka rally-tokokokeeseen lokakuulle! Rally-toko- ja tokoepikset on myös tiedossa.

Tiistaina agilitytreeneissä kouluttaja-sijainen oli tehnyt sellaisen radan, jota pystyimme myös Mikon kanssa tehdä pienissä osissa. Teimme oman osuutemme kahdessa osassa ja kivasti Mikolla riitti motivaatiota. Radalla oli pari mutkaputkea vastakkain ja hyppyjä niiden välissä, persjättö tai valssi ohjauskuviona. Loppusuoralla oli muuri, pituus ja okseri. Miko hyvin vauhdikkaasti juoksi putkien välillä, mutta hyppyjä jäi monta kertaa välistä, kun ohjaus oli mitä oli… Mutta pääasia, että Mikolla oli kivaa eikä se huomannut mokiani. Loppusuoraa teimme niin, että kouluttaja oli palkkaamassa namikipolla. Ihan lopuksi oli tarkoitus tehdä helppo, vauhdikas ralli putkilla ja parilla hypyllä. Aloitusesteenä oli sama putki, jolta lähti myös loppusuoran harjoittelu aikaisemmin. Miko lähti putkesta loppusuoralle, vaikka itse oli ihan muualla. Toisella yrityksellä kävi sama juttu ja vähän epävarmasti Miko hyppäsi muurin ja pituuden ja tuli sitten takaisin. Kouluttaja siirtyi sinne päin, jonne oli tarkoitus mennä, mutta silti Miko jälleen lähti loppusuoralle ja teki sen nyt kokonaan. Ihan hyvää irtoamista, kun itse olin melko kaukana ;) Ei sitten jääty tuota hinkkaamaan. Kouluttaja oli edellisellä kerralla ehdottanut palkkaa, jonka Miko saa meidän poistuttua radalta. Mulla oli sitten pari kippoa, joissa oli Cesaria. Käytin samanlaista palkkaa jo edellisen viikon tokotreeneissä ja aika nopeasti Miko oppi odottamaan, että repulle mennessä se saa jotain :)

Keskiviikon tokotreenien aiheena oli häiriö paikkamakuussa ja kaukokäskyt. Aloitimme luoksepäästävyydellä. Miko on aina näissä treeneissä istunut nätisti paikallaan. Tällä kertaa Miko luoksepäästävyyden jälkeen kääntyi katsomaan minua namin toivossa. Ehkä se alkaa ymmärtämään, että se on liike siinä missä muutkin. Paikalla makaamisessa häiriöiden vuoksi pidimme vähän lyhyemmän välin koiriin ja kävimme palkkaamassa häiriöiden jälkeen. Ensin kouluttaja käveli koirien edessä. Sitten hän käveli koirien ohi lelua heitellen ja seuraavaksi vinkupalloa vingutellen. Kaikki koirat kestivät häiriön hyvin. Miko välillä vilkaisi kouluttajaa, mutta ei sillä näyttänyt olevan aikomuksiakaan reagoida häiriöihin. Toisessa osiossa jätimme koirat kauemmaksi seinästä, jotta kouluttaja voisi pujotella koirien ohi. Tämäkään ei ollut liian iso häiriö. Mikolle varmasti suurin häiriö on toiset koirat eli se, että joku lähtee rivistä/menee tekemään tuttavuutta. Vieressä maanneelle koiralle kouluttaja kävi ihan vieressä vinguttelemassa palloa. Miko lopulta ahdistui siitä ja tuli luokseni. Mua ei haittaa (no haittaa jonkun verran, kun liike menee nollille) jos Miko nousee ylös ja tulee luokseni, jos sitä alkaa ahdistaa. Se haittaa, jos Miko lähtisi toisia koiria häiriköimään. Kaukokäskyt menivät ihan hyvin, mutta jos Mikon vire on melko korkea, niin se ei kauaa malta odottaa seuraavaa käskyä vaan alkaa tarjoamaan mm. peruuttamista. Istu-maahan vaihdot menee hyvin, mutta seisomisen kanssa tekniikka kaipaa hiomista. Mikon tekniikka on sellainen, että se helposti liikkuu eteenpäin. Itsenäisesti treenasimme tokohyppyä. Käytin siinä eri palkkaa, joka nosti virettä sen verran, että Miko lähti useamman kerran suorittamaan hyppyä ilman lupaa. Suoritukset olivat muuten lähes täydellisiä ja Miko jäi ihan suoraan esteen taakse seisomaan kun se normaalisti on ihan vinossa (joka ei haittaa). Jouduin sitten miettiä palkkaanko vai en... Hyvät treenit oli!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti