torstai 14. elokuuta 2014

World Dog show 2014 ja vähän kaikkea muutakin

Oho, hieman on tullut päivitystaukoa. Ryhdyin elokuun alussa tekemään yhtä opiskelutehtävää, jota olisi ollut koko kesä aikaa tehdä... Ja kiirehän siinä sitten tuli ennen deadlinea, joten illat vierähtivät kulttuurieroja pohtiessa. Tämän viikon ja ensi viikon olen nimennyt tappoviikoiksi. Elokuu on töiden osalta vuoden kiireisintä aikaa, erityisesti nämä kaksi viikkoa, joten teen pitkiä työpäiviä ja sen lisäksi samaan aikaan on intensiivikurssi meneillään eli jatkan töistä suoraan koulun penkille. Hullun hommaahan tämä, mutta se lohduttaa, että viimeiset kurssit ovat tänä syksynä ja sitten on enää opinnäytetyö. Koskaan ei pidä sanoa ei koskaan, mutta en varmasti lähde enää opiskelemaan töiden ohessa. Tai ehkä aika kultaa muistot... Mutta jos sitten koira-aiheisin.

Elokuun ensimmäisenä sunnuntaina olimme jälleen keskenämme hyppytekniikkatreeneissä Saaran ja Huugon lomaillessa. Taisimme tehdä alastuloa. Siinä ei mitään kummempaa. Olin juuri edellisellä kerralla todennut, että vaikka Mikon olisi hyvä saada keinutreeniä myös muilla keinuilla kuin sillä jolla aina treenaamme, niin ATD:n keinuun ei kosketa. Tällä kerralla keinu oli sitten sen paikan vieressä, johon pistän Mikon kiinni. En huomannut, kun Miko menikin takaani keinulle, jota se taisi luulla puomiksi. Miko ei nimittäin hidastanut yhtään ja kun keinu alkoi laskeutua, niin Miko hyppäsi sivusta pois. Se vaati tosi paljon houkuttelua, että sain Mikon menemään keinun kahdesti. Keinu ei laskeudu samalla tavalla kuin kisavaatimukset täyttävä keinu, joten vähän autoin laskemisessa. Ei hyvä juttu ollenkaan.

Tiistain agilitytreenit peruttiin, koska olisimme olleet ainoat osallistujat. Olisimme mahtuneet edelliseen ryhmään, mutta lauantaina oli kisat, joten ihan hyvä oli pitää pieni tauko.

Söpö Aia
Perjantaina oli sitten Maailman voittaja eli World Dog Show 2014. Kooikereita oli ilmoitettuna 65 eli oikein mukava määrä, vaikka enemmänkin olisi voinut olla. Kuvia näyttelystä löytyy täältä. Minä ihastuin pikku-Aiaan, joka kooikereiden arvostelun loputtua hyppäsi syliini. Tosin Aia ei kovin kauaa sylissäni viihtynyt, vaan siirtyi vieressä istuneen Tainan syliin, pöh. Siinä Aia hengaili meidän kanssa sillä aikaa, kun sen ihmiset kävivät ostoksilla. Tainan kanssa kiersimme myyntikojut nopeasti, mutta mukaan ei tarttunut muuta kuin HauHau-herkkuja. Joukukuussa voi sitten shoppailla enemmän. Olisi ollut kiva käydä pyörähtämässä paikan päällä vielä lauantaina tai sunnuntaina, mutta aikaa ei valitettavasti ollut.

Lauantaina meillä oli yksi hypäri meidän seuran kisoissa. En onneksi ollut ehtinyt jännittämään kuin vasta samana päivänä. Ajattelin, että joudumme varmaan lähtemään kesken kaiken radalta, kun Miko ei jaksa helteessä hyppiä. Mikolla oli märkäloimi päällä ja ennen meidän vuoroa poikaa viritellessä Miko oli ihan innokkaan oloinen. Lähdössä Miko lähti perääni ja palautin sen takaisin istumaan. Toisena esteenä oli muuri, jolta tuli kielto. Neljäs este oli putki, jolta tuli hylkäys. Rataantutustumisessa ajattelin, että valitsemallani ohjaustavalla Miko varmaan menee väärään päähän, mutta yritin silti. Fiksua :) Kuudentena oli kepit ja juuri ennen niitä Mikoa alkoi kutittaa ja sen täytyi alkaa rapsuttamaan. Mutta sen jälkeen kepit meni hyvin. Keppien jälkeen kaksi seuraavaa estettä meni hyvin, mutta sitten Miko pysähtyi. En saanut sitä hyppäämään estettä enkä liikkumaan mihinkään. En sitten nähnyt muuta vaihtoehtoa kuin kävellä pois. Teimme kuitenkin vielä kolmen hypyn loppusuoran, joka meni ihan ok. En tiedä mitä tapahtui. Virettä laskevia asioita olivat ainakin lähtöön palauttaminen ja muurin kielto. En tiedä oliko Mikolla liian kuuma (ei se varmaan ennen ole niin lämpimällä hypännyt maksikorkeuksia) vai eikö sitä vaan huvittanut vai paineistuiko Miko. Kentällä oli paljon ampiaisia, jotka ahdistavat Mikoa. Olisiko sellainen lennellyt lähellä?  Oli miten oli, niin ei kisoista hyvä mieli jäänyt. Yksiin kisoihin Miko on vielä ilmoitettu, katsotaan miten siellä menee.

Sunnuntaina olin itse talkoilemassa kolmosten kisoissa. Maksien aikana ei ainakaan tullut tylsää, kun putkia sai oikoa koko ajan ja aika usein maksit tiputtelee rimoja tai osuu renkaaseen. Mutta voi sitä hiekkapölyn määrää... Medeissä oli kolme koohoa kisaamassa. Hyppytekniikkatreeneihin ei ehditty.

Intensiivikurssin takia tiistaina jäi agilityt välistä, mutta keskiviikkona kesätauon jälkeen jatkuneisiin tokotreeneihin ehdimme. Teimme temppurataa, jossa oli erilaisia tokoliikkeiden osia: luoksetulo, seuraamista, liikkeestä seisominen, hyppy, kartion kierto ja ruutu. Kouluttajan kanssa katsoimme liikkeestä seisomista ja itseksemme teimme hyppyä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti