torstai 19. tammikuuta 2017

Tavoitteet vuodelle 2017

Täytyyhän tällekin vuodelle asettaa tavoitteet, joten tässä niitä olisi:

Mikon kanssa tavoitteena on saada rallytokon avoimesta luokasta kaksi hyväksyttyä tulosta ja RTK2. Toivottavasti saamme taas kesäkaudeksi paikan ohjatuista treeneistä. Muutoin harjoittelemme pääsääntöisesti ALO- ja AVO-luokkien liikkeitä omatoimisesti, mutta jonkin verran myös ylempien luokkien liikkeitä. Voittajaluokassa meidän ei ole tarkoitus yrittää kisaamista, mutta jos pääsemme Mikon suurimmasta kisapaineistumisesta eroon, niin voisihan sitä ainakin kokeilla. Jos siis joskus saavutamme oikeuden kisata voittajassa. Toiveena olisi osallistua rotuyhdistyksen tai agiseuran järjestämään rt-koulutukseen vähintään kerran. Mikon tultua veteraani-ikään voisimme pyörähdellä jokusen kerran mätsäreiden veteraaniluokassa.

Rion kanssa keskitymme agilityyn. Olen miettinyt, että en varmaan ilmoita Rioa ohjattuihin treeneihin, vaan jatkamme myös kesällä ja ensi syksynä treenailua omatoimisesti. Tiedän, ettei se ole ehkä kovin hyvä idea, jotta Rio ei liiaksi tottuisi melko häiriöttömään treeniympäristöön, mutta en oikein innostu ohjatuista treeneistä. Tai haluaisin kyllä, mutta mieluummin välttelen Rion kanssa julkisissa matkustamista enkä tiedä olisiko Rio edes tervetullut seuramme treeneihin. Tai kehtaisinko osallistua. (Viime syksynä sattuneessa tapauksessa Rion hampaiden kohteena oli seuralaisemme nilkka.) Todennäköisesti tulemme siis treenaamaan koko vuoden omatoimisesti, joten kovin suuria tavoitteita ei kannata asettaa. Varmasti parempiin tuloksiin ja nopeampaan etenemiseen pääsisi jonkun muun ohjauksessa. Tavoitteena on, että vuoden loppuun mennessä pystymme Rion kanssa suorittamaan möllitasoista hyppyrataa. Toisena tavoitteena on, että Rio on tutustunut kaikkiin esteisiin. Keinu, kepit ja juoksu-A tulevat varmasti olemaan pidempiä projekteja. Muiden esteiden osalta ollaan toivottavasti jo ihan hyvässä tilanteessa vuoden lopussa.

Agilityn lisäksi toiveissa on harrastaa Rion kanssa myös rallytokoa. Tämän vuoden tavoitteeksi sopisi ALO-luokan liikkeet kuntoon ja osallistuminen möllikisaan tai jopa viralliseen kisaan, josta hyväksytty tulos.

Viimeisimpänä, muttei todellakaan vähäisimpänä vaan kaikkein suurimpana tavoitteena tälle vuodelle on harjoitella BAT 2.0 -metodia hyödyntäen koirien ja ihmisten kohtaamista. Tavoitteeseen pääseminen (hyvin sujuvat koirien ja ihmisten ohitukset ja kohtaamiset) voi viedä paljon aikaa, joten siihen en voi asettaa tavoitetta tälle vuodelle. Tarkoituksena on harjoitella sekä omatoimisesti että kouluttajan avulla. BAT 2.0 –metodista on isompi postaus odottamassa ja julkaisen sen, kunhan saan kirjoituksen valmiiksi. Sen jälkeen olen itsekin valmiimpi käyttämään tätä tekniikkaa.

Eli lyhyesti:

Miko
  • kaksi hyväksyttyä tulosta ja koulari rallytokon avoimesta luokasta
  • rallytokokoulutukseen osallistuminen
  • muutama osallistuminen veteraaniluokkaan match showssa

Rio
  • agilitytaidot riittävät möllitasoisen hyppyradan suorittamiseen
  • kaikki esteet tutuksi
  • rallytokon alokasluokan liikkeet hallussa
  • osallistumisen ja hyväksytyn tuloksen saaminen rallytokon epävirallisesta tai virallisesta kisasta
  • koirien ja ihmisten ohitusten ja kohtaamisten harjoittelu BAT 2.0 -tekniikalla

Kirjoittelin tavoitteet jo kaksi viikkoa sitten ja sen verran mieli ehti muuttua, että Rion tavoitteista poistin vähintään yhden näyttelykäynnin. Jossain kesänäyttelyssä olisi kiva pyörähtää, mutta tällä hetkellä näyttelyt ei tunnu hyvältä ajatukselta. Rallytokokisaakin aloin jo epäillä (koska pitää matkustaa jonnekin), mutta antaa sen olla. Terveystarkit jätin pois tavoitteista, mutta kyllä ne helmikuussa olisi edessä. Niitä odotan jo innolla, toivottavasti tulokset ovat mieleiset :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti