sunnuntai 8. tammikuuta 2017

Loppiaisen agit

Ihanaa, että on taas talvi. Kovimmille pakkasille piti varustautua lämpimästi: Mikolle talvimantteli ja fleecetossut, Riolle, jolla ei ole talvitakkia, sademantteli ja flecetossut. Ensimmäisen kerran tossut pistettiin jalkaan niin, että toinen otti koiran syliin ja toinen pisti tossut. Kun Rio laskettiin maahan, se ensin nosteli pari kertaa tassujaan ja sitten jähmettyi paikalleen. Kunhan olin saanut hetken ikuistettua ja hieman naureskeltua (anteeksi Rio), niin kannoin Rion eteiseen. Ulos se käveli omin jaloin. Molemmilla pojilla oli kulku rapussa hieman tahmeaa, mutta ulkona molemmat olivat kuin tossuja ei olisikaan. Mentiin vähän pidempi iltalenkki, kun kerta kaikki tarkenivat (koirat ainakin). Tossut pysyivät hyvin jalassa, mutta ne harmittavasti molemmilla liukuvat alas, jolloin varpaiden eteen jää tyhjää tossua. Mikolle tossut ovat hieman isot, Riolle sopivammat.

Tossuhalvaus

Valmiina pakkaskeleille


Rio kaivaa


Odotin perjantai-illaksi pakkasten hellittävän, mutta mittari näytti -17, kun oli aika lähteä treeneihin. Isäntää en saanut mukaan treeneihin, joten juuri ennen lähtöä päätin jättää Mikon kotiin. Miko olisi todennäköisesti ollut jarruna mukana ja se palelee helpommin. Kylmä sai meidät Rion kanssa kävelemään niin reippaasti, että olimme lähes 10 min normaalia aikaisemmin hallilla. Oli mukava huomata, että Rio menee halliin erittäin mielellään. Kävin ovella kurkkaamassa, onko halli tyhjä. Ei ollut, joten ajattelin vielä hetken kävellä, jottei tule kylmä. Rio ei olisi millään halunnut lähteä pois hallin ovelta ja yritti vähän väliä kääntyä sinne takaisin. Edelliset onneksi lopettivat 5 min aikaisemmin, joten meidän ei kauaa tarvinnut odotella. Hallissa oli kylmä. Vesikupeissa oli vesi jäätynyt, joten hallin lämpötila ei ollut plussan puolella. Annoin Rion juoksennella takki päällä, kun rakensin harjoituksia. Otin treenien ajaksi takin ja hanskat pois, jotta en jäädy paluumatkalla, mutta kyllä niille olisi ollut tarvetta.

Tein ensin kolmen kaarevan hypyn harjoituksen, jolla viimeksi treenasimme irtoamista. Tällä kertaa tarkoituksena oli harjoitella ohjaajan liikkeen kanssa. Alkuun Rio oli irtoavainen ja juoksenteli namikupille, mutta tarkoituksena oli kuitenkin saada se pysymään lähdössä ja lähteä yhtä matkaa liikkeelle. Etupalkan kanssa toimi kivasti. Täytyykin vaikka ensi kerralla kokeilla ilman etupalkkaa, että toimiiko sittenkin vai saanko Rion jalkoihini.

Toisena harjoituksena oli hypyn ja putken suora. Palkaksi heitin palloa ja se toimi hyvin. Ehkä pallon olisi voinut heittää enemmän Rion linjalle, mutta ei sen kuitenkaan tarvinnut kääntyä kertaakaan minuun päin, vaan katse oli eteen. Pari viimeistä toistoa jäi pois, kun ensin loppui videokamerasta akku ja sitten puhelimesta tila.


Kotiin tultua mietin, etten ehkä seuraavalla kerralla, kun on yhtä paljon pakkasta, lähde treeneihin. Tunnin kävelymatkat (joihin meillä meni tällä kertaa 50 min / suunta) on aika pitkät ja hallissa oli niin kylmä, että koiran lihakset eivät välttämättä pysy lämpiminä. Rio ei onneksi vaikuttanut missään vaiheessa palelevalta.

2 kommenttia:

  1. Haha, näyttääpä tutulta toi tossuhalvaus. Meillä ei tosin ole tossuja ollut käytössä, mutta sama tapahtuu laittoi sitten valjaat tai jonkun takin päälle - koira jähmettyy ensin kuin seinään, mutta ulkona liikuntakyky mystisesti palautuu.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Riolla myös valjaat ja takit aiheuttavat jähmettymistä, vaikka ulkona ne ei haittaa ollenkaan. Aluksi valjaat oli Riolle ok, mutta sitten Rio alkoi väistellä, kun niitä yritti pukea. Valjaat on kuitenkin Riolle paras vaihtoehto ulkoiluun, joten pitää vaan muistaa, ettei pistä kenkiä jalkaan ennen kuin Riolla on valjaat :D

      Poista