sunnuntai 21. kesäkuuta 2015

Treenit kesätauolle

Tässäpä katsaus viimeiseltä 1,5 viikolta. Viime viikon keskiviikkona emme menneet agilitytreeneihin. Taisi olla niin, ettei oikein huvittanut enkä uskonut, että treenit menisi yhtään edellistä kertaa paremmin, koska tytöt olivat edelleen mielessä. Treeneistä on ollut aika helppo jäädä pois, kun aksamotivaatio on vielä vähän hakusessa. Viime viikon torstaina oli viimeiset tokotreenit ennen kesätaukoa. Taisimme aloittaa paikalla makaamisella. Sen jälkeen teimme kukin mitä halusimme. Mikon kanssa teimme hyppyä. Jostain syystä Mikoa jännitti tokohyppy. Ehkä se pelästyi, kun otin lautoja hypystä pois. Miko kiersi hypyn ensimmäisellä kerralla, vaikka kertaalleen se oli hypyn ylittänyt. Teimme parit hypyt ja seuraavalla kerralla koko liike onnistui. Kouluttajan nähden teimme kaukoja. Uudessa ALO-luokassa kaukot onkin tosi helpot, koska etäisyys on lyhyt ja vaihtoja vaan pari. Kouluttaja suositteli ottamaan yhden asian kesäprojektiksi eli vaikka seuraamisen harjoittelun tai esineen pitämisen.

Viime sunnuntaina hyppytekniikkatreenit meni taas paremmin. Teimme etäisyyksiä ja alastuloa. Keskiviikkona meillä oli ylimääräinen agitreenikerta ja aloitimme jo tuntia aikaisemmin. 1,5 h aikana teimme kaksi lyhyttä radan pätkää ja puomia. Ratapätkänä oli yksi putki ja neljä hyppyä, jota tehtiin ensin yhdellä tavalla ja sitten toisella. Aluksi Miko ei oikein tahtonut innostua, mutta onneksi sain lopulta vireen nostettua ja pätkä meni ihan kivasti. Tauon jälkeen teimme puomia. Aluksi Miko oli puomilla tosi varovainen. Ensimmäisellä kerralla se hyppäsi alas jo pienen nousun jälkeen. Sen jälkeen sain Mikon nousemaan puomin ylös asti ja loppu menikin jo rennommin. Heti seuraavalla kerralla puomi oli jo paljon nopeampi, kun Miko jo tiesi, ettei se ole keinu. Jännä juttu tavallaan, sillä pari viikkoa sitten teimme treeneissä puomia ja edellisestä keinusta on lähes vuosi aikaa. Mutta se olikin lentokeinu kisoissa. Viimeksi teimme vielä toisen radan pätkän ja sekin meni ihan hyvin.

Treenien kesätauko on nyt ja syyskesäkaudella jatkamme agilityn ja tokon lisäksi myös rallytokon parissa. Hyppytekniikat jatkuu koko kesän, mutta tänään jouduimme jättämään ne välistä, sillä Miko ontuu. Lauantaina Miko onnistui jälleen telomaan tassuaan. Anturassa on samanlainen vamma, joista Miko on nyt jo useamman kerran kärsinyt. Ilmeisesti se on astunut johonkin terävään. Jälki anturassa oli aluksi pieni, mutta ilmeisesti yöllä Miko oli nuollut tassua niin paljon, että alue oli suurentunut. Se näyttää tosi kipeältä. Vielä lauantaina Miko käveli ihan normaalisti, mutta tänään se on nilkuttanut ja selkeästi varoo tassuaan. Aamulenkin jälkeen kävin hakemassa kaulurin varastosta. Sille onkin ollut paljon käyttöä...


Vasemmalla kuva lauantailta ja oikealla sunnuntailta.

Miko varoo oikeaa takajalkaa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti