maanantai 18. toukokuuta 2015

Treeni- ja koeviikon hieno päätös: RTK1

Keskiviikkona meillä ei taaskaan ollut suosiolliset säät, vaan treenasimme taas agilitya sateessa ja tällä kertaa oli myös hyvin kova tuuli. Teimme noin 10 esteen radanpätkää, jossa tehtiin persjättöjä lähes joka väliin. Ensin kävimme sivupisteellä, jossa tarkoituksena oli treenata estehakuisuutta antamalla koiran tarjota hyppäämistä. Tiesin jo heti, ettei meillä varmaan toimi, koska Mikolla menee nenä maahan, jos muutakaan ei tehdä. Ja niinhän siinä kävi, että nenä lähti hajujen perään ja sitten Miko tuli perusasentoon ja istui siinä kontaktissa.  Päätin lopulta, että nyt riittää, sillä Miko vaan alkaisi paineistumaan, jos se ei tiedä mitä pitää tehdä ja se oli jo jonkin aikaa istunut vierelläni. Persjättörata alkoi hepuloinnilla, mutta sitten pääsimme asiaan. Persjätöt menivät välillä hyvin ja välillä vähemmän hyvin, välillä tahtoi tulla valssia. Kouluttaja ei antanut lopettaa sitten kuin halusin, sillä hän halusi lopettaa parempaan toistoon. Teimme sitten vielä kerran, mutta jos joutuu jo kovasti innostamaan koiraa, niin ollaan tehty liikaa. Saatiin kuitenkin parempi toisto tehtyä. On toki hyvä, että kouluttaja vaatii onnistuneita suorituksia, mutta en halua tehdä sitä Mikon vireen kustannuksella. Sivussa rallytokoilimme mm. eteen istumisia ja käännöksiä.

Saimme peruutuspaikan helatorstain rallytokokokeeseen Vihtiin. Kylläpäs jännitti paljon, kun edellisestä kokeesta oli jo yli puoli vuotta. Radan suurimmalta haasteelta vaikutti juoksemisen jälkeen tullut tempon muutos, joka ei ollutkaan normaalivauhti vaan hitaasti. Treenasimme sitä odotellessa ja aluksi kävi niin, että vauhdin hidastuessa Mikolla meni takapuoli maahan. Treeni tuotti kuitenkin toivotunlaista tulosta. Kentälle mentyämme tapahtui selkeä muutos Mikossa. Sitä varmaan jännitti muut koirat ja ehkä oma jännitys paineisti Mikoa. Vaikka olimme juuri hetki sitten tehneet joitain liikkeitä sivussa hyvällä vireellä, niin radalla meno tuntui tahmealta. Videolla meno ei näyttänyt yhtä laiskalta kuin miltä tuntui. Ihan reippaasti Miko tuli mukana. Mutta varsinkin käännökset tökki ja kumarruin niissä, kun yritin saada Mikoa mukaan. Eteen istumiset oli hankalia, mutta niistä selvittiin. Jälkimmäisessä Miko haukotteli. Tuloksena hienosti ALO 98 p.! Tuomarin kommentit: "Todella hieno suoritus, hyvät vauhdin muutokset." Yksi miinus tuli puutteellisesta yhteistyöstä ja yksi ilmeisesti hitaasta temposta käännöksessä.


Illalla meillä oli vielä tokotreenit. Hyvin Miko jaksoi, vaikka se oli kovin väsynyt kisareissun jälkeen. Teimme paikalla makaamista häiriössä ja liikkeestä seisomista. Paikalla makaamisessa keskityimme enemmän siihen, että Miko makaisi suorassa, sillä se usein menee vinoon asentoon. Liikkeestä seisominen on jäävistä liikkeistä epävarmempi ja saimme siihen kouluttajalta vinkkejä.

Miko olisi halunnut leikkiä rallytokokokeen ja tokotreenien välillä, mutta väsy iski

Perjantain ja lauantain Miko huilasi. Sunnuntaina oli taas koe- ja treenipäivä. Meillä oli oman seuran rallytokokoe, jossa yritimme viimeistä hyväksyttyä tulosta alokasluokasta. Rata oli ihan ok ja siinäkään ei onneksi ollut kuin kaksi eteen istumista. Radalla taas tapahtui vireen muutos ja meno tuntui vieläkin tahmeammalta kuin torstaina. Taaskaan videolta ei näyttänyt yhtä huonolta kuin tuntui. Normaalisti Miko istuu perusasentoon, kun pysähdyn ja paineistuessa se jää seisomaan. Ja niin kävi nyt ja jouduin siksi joka kerta erikseen käskeä Mikon istumaan. Toisessa eteen istumisessa Miko nousi seisomaan ja istui sitten uudestaan, joten uusin kyltin. Jännä, miten Mikon olemus muuttui heti maali-kyltin jälkeen. Kai se johtuu minusta eli kun jännitys laukeaa. Tai voi olla, etten tajua radalla kehua Mikoa. Paikalla oli useampikin tuttu ja heiltä tuli ihan hyvää palautetta. Tuloksena ALO 96 p. ja meidän ensimmäinen koulari RTK1! Pisteitä meni uusimisen lisäksi vinosta asennosta yhdessä käännöksessä. Mitali koulutustunnuksesta jäi saamatta, sillä alokasluokassa tuli useita koulareita eikä mitaleja riittänyt kaikille. Meidän seuralaiset jäi sitten ilman, sillä meille on helpompi toimittaa mitali jälkikäteen. Olen tosi tyytyväinen tulokseemme, vaikka meno olisi saanut tuntua sujuvammalta. Ylemmissä luokissa Mikon paineistuminen tulee tuottamaan vaikeuksia, mutta ehkä vielä avoimesta luokasta selviämme. Nyt ensin kuitenkin vielä lisää treeniä ja liikkeiden hiomista.


Illalla oli hyppytekniikkatreenit. Ehdimme olla kotona alle tunnin kisareissulta palaamisen jälkeen, kun piti jo lähteä. Miko kuitenkin lähti reippaasti mukaan. Teimme ensin etäisyyksiä (9-12-15) ja sitten perussarjaa. Etäisyydet Miko suoritti varsin vauhdikkaasti eikä turkkikaan meinannut pysyä päällä. Mikolta jäi karvatuppo harjoituksen keskelle :D Palkkasin viimeisen toiston jälkeen Mikon vinkupallolla ja Miko juoksi pallon kanssa täysiä kierroksen. Perussarja meni myös vauhdikkaasti ja lopuksi vielä löytyi intoa vinkupallon kanssa juoksemiseen. Nyt sitten levätään pari päivää.

En muista olenko asiasta aikaisemmin maininnut, mutta uskoisin ruokavalionmuutoksen vaikuttaneen Mikon aktiivisuuteen. Nykyään Mikolla tuntuu olevan ihan kauheasti energiaa ja se voisi leikkiä vaikka koko ajan. Hyvin poika tuntui jaksaneen, vaikka viime viikolla olikin treeniä ja koetta.

Viime viikolla Mikosta löytyi kauden ensimmäiset punkit ja niitä löytyikin sitten kuusi kappaletta, kolme kiinnittynyttä ja kolme vaeltelevaa. Aamulla löytyi vielä yksi kiinnittynyt.  Bayvantic on odottanut kaapissa varmaan jo yli kuukauden, joten eiköhän ollut aika pistää liuokset tänään niskaan...

3 kommenttia: