tiistai 27. tammikuuta 2015

Tuloksia ja jatkosuunnitelmat

Maanantaina töiden jälkeen lähdimme lenkille Mikon ja pissanäytettä varten hankitun kipon kanssa. Mittasin ennen lähtöä kippoon 2 tl vettä, jotta osaisin arvioida milloin näytettä on riittävästi. Pari ensimmäistä koivennostoa meni ohi, mutta melko pian onnisti ja pissaa näytti olevan juuri sopivasti. Teki mieli yrittää varmuuden vuoksi saada vielä vähän lisää, mutta en halunnut ottaa sitä riskiä, että kuppi kaatuisi. Näytettä oli kuitenkin ainakin kolme kertaa enemmän kuin viimeksi. Sitten lähdin kupin kanssa Kamppiin.

Tänä aamuna sain eläinlääkäriltä sähköpostia. Mikon veriarvot olivat viiterajoissa, borreliatesti oli negatiivinen eikä virtsassa havaittu verta, bakteerikasvua tai liiallista laimeutta. Ell suositteli seuraavaksi ortopedin ja/tai neurologin tutkimuksia. Ja siitä seuraakin vaikea kysymys: kenelle Mikon vien? Koko ajan on ollut mielessä kenen haluan tutkivan ja kuvaavan Mikon selän, mutta en tiedä onko hän kuitenkaan paras vaihtoehto. Fyssari suositteli Aistin ortopedia ja neurologeja ja pikaisen googlailun perusteella he olisivat hyviä vaihtoehtoja. Jatkan vielä tutkimista ja todennäköisesti edessä on kaksi eri eläinlääkärikäyntiä, koska hyvä ortopedi ja neurologi eivät todennäköisesti ole sama henkilö.

Olen toisaalta tyytyväinen, ettei mitään vielä löytynyt, vaikka toisaalta olisi varmaan ollut helpompaa hoitaa esim. borrelioosi. Hetken jo kauhistelin, jos Mikolla vaikka olisikin polymyosiitti. Kun veriarvot olivat normaalit, niin sitä huolta ei enää liene. Tai en tiedä voiko sitä pelkillä verikokeilla sulkea pois. En edes tiedä onko sairautta Mikon suvussa. Ainakin ortopedillä haluan vielä Mikoa käyttää ja todennäköisesti neurologilla. Jos kummassakaan tutkimuksessa ei löydy mitään poikkeavaa, niin sitten Mikon jumien aiheuttaja jäänee mysteeriksi. En halua käyttää Mikoa eläinlääkärissä vain tutkimisen ilosta, mutta jos on epäilystä, että jotain voi olla vialla, haluan tietenkin yrittää selvittää mistä on kyse. Mikon epätavalliset jumit haittaa harrastamista ja tauko treeneistä on venynyt jo turhan pitkäksi. Miko on ihan normaalin oloinen, joten lihaskireydet eivät päällepäin näytä haittaavaan, mutta toisaalta leikit on välillä normaalia vaisumpia.

Vaivojen syitä selvitellessä Miko jumppaa aikaisempaa useammin, olen lisännyt hieman vettä Mikon nappuloihin, jotta se joisi enemmän ja pistän ruokaan B-vitamiinia. Lisäksi yöksi pitäisi pistää BoT Mikolle, mutta se on jotenkin vaikeaa muistaa... Jos lihaskireyksille ei ole mitään sisäistä aiheuttajaa, niin näiden toimien pitäisi helpottaa kireyksiä. Opin muuten ensimmäisen (nestemäisen) B-vitamiinin lisäyksen jälkeen, ettei sitä voi vaan lorauttaa nappuloille niin kuin Nutrolinia. Ei tainnut maistua hyvältä. Miko sylkäisi nappulat lattialle, mutta söi ne kuitenkin ja kupin pohjalle jäi keltainen läikkä. Sittemmin olen lisännyt B-vitamiinin iltaruokaan, johon pistän myös Nutrolinia sekä välillä jotain muuta kuten jauhelihaa tai viiliä. Kuppi on sen jälkeen nuoltu puhtaaksi.

Ja tulipahan julkaistua Mikon näyttely- ja koetulokset. Onhan nuo sivut tullut tehtyä jo loka-marraskuussa...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti