keskiviikko 31. joulukuuta 2014

Vuosi 2014

Niin on taas yksi vuosi tullut päätökseen. Koiraharrastusten osalta vuoteen on mahtunut sekä iloa että "surua". Itselle vuosi on ollut töiden ja opiskeluiden osalta melko raskas eikä siksi ihan kauheasti ole ollut intoa treenaamiseen. Sen lisäksi, että vuosi sitten työkuormani nousi melko reippaasti, meillä oli töissä yt:t loppuvuodesta. Ei ollut kovin mukava miettiä onko kohta enää töitä tai kuulla huhuja siitä, ketkä joutuvat lähtemään tai se, että yhtäkkiä joku, jota näki aikaisemmin töissä päivittäin, vain katoaa työpaikalta. Onneksi työt jatkuvat.

Vuodenvaihde vietetään meillä jälleen kotona. Heti joulun jälkeen alkoi satunnainen rakettien ampuminen, mutta onneksi sillä ei ole ollut vaikutusta meidän lenkkeilyyn. Joihinkin kovempiin pamauksiin Miko on reagoinut nostamalla hetkeksi pään ylös, mutta nopeasti se on taas uppoutunut hajujen maailmaan. Kovimmat pamaukset tulivat eilen päivälenkillä. Ensimmäistä säikähdin itsekin, kun ääni oli niin kova ja kaikui talojen välissä. Nopeasti kuitenkin kokosin itseni ja sanoin Mikolle "mennään" ja niin lenkki jatkui normaalisti. Lenkin loppuvaiheessa pari paukkua sai hetkeksi Mikon hännän laskeutumaan selkälinjan alapuolelle, mutta ei kuitenkaan ihan alas, ja haistelun loppumaan. Hetken päästä häntä kuitenkin nousi normaaliin korkeuteen ja pää painui maahan. Olin niin iloinen, ettei Miko reagoinut sen kummemmin pamauksiin. Aikaisemmin isommat pamaukset ovat saaneet Mikon kääntymään takaisin kotiin. Tänään kävimme aamulla pidemmän lenkin, joten voimme viiden aikaan ja joskus puoli kahden maissa yöllä käydä lyhyemmät lenkit.

Ja sitten vielä perinteinen tavoitekatsaus. Tavoitteet kokonaisuudessaan löytyvät täältä, mutta tässä lyhyesti.

Agility
Tavoitteena oli aloittaa kisaaminen. Tuloksilla ei niin väliä, kunhan meillä on kivaa.
Tavoite saavutettiin eli meidän ensimmäinen startti ykkösissä oli 4.6.2014 Purinalla. Mikolla ainakin oli kivaa ja hyllytimme aika monessa kohtaa :) Meidän toinen startti oli 9.6.2014 myöskin Purinalla ja hyppyradalla. Tällä kertaa meno ei ollut yhtä hyvää, mutta teimme silti ratavirheettömän suorituksen 7,74 s yliajalla... Yliaika ei johtunut Mikon hitaudesta vaan jonkun etsimisestä radanreunalta. Jatkoimme kisaamista elokuussa kolmen startin verran, joissa kaksi oli agilityratoja. Ensimmäinen kolmesta startissa oli meidän oman seuran kisoissa ja meillä oli kaikkea muuta kuin kivaa. Kaksi seuraavaa starttia olivat Nummelassa, joista ensimmäisessä Mikolla oli alkuun kivaa, mutta lentokeinun jälkeen ei enää ollut. Sen verran huono fiilis jäi, että saa nähdä miten meidän agilityn käy. Kisojen saldona HYL, 7.74, HYL, HYL, HYL.

Toko
Tavoitteena oli osallistua pariin möllitokokokeeseen ja mahdollisesti viralliseen kokeeseen sekä saada varmuutta paikalla makaamiseen, luoksepäästävyyteen ja seuraamiseen.
Tavoitteet täyttyivät osittain. Osallistuimme kahteen möllitokokeeseen, joissa molemmissa oli sekä erittäin hyvin menneitä liikkeitä että niitä vähemmän hyviä. Viralliseen kokeeseen ilmoittautuminen oli lähellä. Liikkeissä varmuutta vielä tarvitsee, vaikka erityisesti paikalla makaamisessa on ollut erittäin onnistuneita treenejä.

Rally-toko
Tavoitteena oli käydä ainakin kerran möllikokeessa ja saada virallisesta kokeesta hyväksytty tulos.
Tavoitteet saavutettu. Osallistuimme kolmeen möllikokeeseen, joista yhdestä tuli 99 p. ja voitto! Ilmoitin Mikon myös kolmeen viralliseen kokeeseen, joista ensimmäinen piti peruuttaa Mikon loukattua jalkansa, toisessa meidät suljettiin kokeesta ja kolmannessa pääsimme vihdoin radalla asti ja teimme hienon 91 pisteen arvoisen suorituksen.

Mejä
Tavoitteena oli lisätä Mikon jäljestysmotivaatiota ja jälkiuskollisuutta.
Tavoite ei täyttynyt, sillä emme tehneet yhtään ainoata kertaa mejää tänä vuonna. Ei ollut tarkoituksellista.

Näyttelyt
Tavoitteena oli osallistua muutamaan näyttelyyn ja saada niistä EH tai ERI.
Tavoite saavutettiin. Ilmoitin Mikon vuoden aikana kolmeen näyttelyyn, joista tuloksena toukokuun Helsinki KV:stä ERI ja vara-cacib ja kesäkuun spanielierkkarista EH. Kolmas näyttelyreissu peruuntui Mikon tassuvaivojen vuoksi.

Muina tavoitteina oli osallistua dobon jatkokurssille, nostaa meidän molempien kuntoa ja saada ohitukset kuntoon. Joop... ehkä nuo on meidän tavoitteet myös ensi vuonna :p

Tähän vuoteen mahtui aika vähän blogikirjoituksia, tämä on vuoden 66. kirjoitus ja vuonna 2013 kirjoittelin 114 postauksen verran. Melkein puolet vähemmän. Kauhean aktiivinen vuosi ei ollut, mutta kivoja asioita kuitenkin tapahtui ja saimme kivoja tuloksiakin. Esimerkiksi mätsäreissä kävimme kaksi kertaa ja sijoituimme kaksi kertaa! Huhtikuussa tulos oli SIN2 ja toukokuussa PUN3. Toukokuussa Miko pääsi myös juoksemaan vieheen perään ja meillä oli kivat treenit pieneksi kutistuneen porukan kanssa. Kesäkuussa osallistuimme RotuRaceen ja joukkueemme sijoitus oli hienosti 5. ja jäimme 3. tulleesta joukkueesta vain 0,02 s päähän! Heinäkuussa Agirotu oli kuun päätapahtuma ja mukavaa meillä olikin, vaikka tuloksilla ei juhlittu. Vuoden jälkimmäinen puolikas oli treenien suhteen melko hiljainen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti