torstai 29. elokuuta 2013

Treeniä, treeniä

© E. Kainulainen
Tällä viikolla alkoivat taas opinnot kesätauon jälkeen. Harmittavasti syyskuun loppuun asti agilitytreenit menevät päällekkäin keskiviikon tuntien kanssa. Eipä sitten voi muuta kuin tauon aikana pistää kamat kasaan ja hipsiä kotiin, että ehtii treeneihin :) Miko oli omaa vuoroa odotellessa täynnä intoa ja hyödynsin sen takaakiertotreeniin. Meidän vieressä sattui olemaan siiveke, jota Miko pääsi kiertämään molempiin suuntiin. On harvinaista, että Miko alkaisi treenitilanteessa kuumua, mutta nyt sellaista pääsi vähän käymään: Miko haukahti pari kertaa kiertäessään siivekettä :)

Kouluttaja oli suunnitellut meille kivan radan. Haastavaa oli kepit alun vauhtisuoran jälkeen ja persjättö renkaan jälkeen, kun Miko pitää vielä viedä kepeillä loppuun asti. Seiskahypyn takaakiertoon oli vaihtoehtona myös kierrättää koira hypyn oikealta puolelta eli ulkokautta. Mikon kanssa teimme ensin alkusuoraa 1-4. Kouluttaja oli palkkaamassa pussin jälkeen. Huomasin ottaessani Mikolta pantaa pois, että se meinaa lähteä ja vaikka kuinka yritin saada namien avulla kontaktia, niin heti irti päästyään Miko pinkaisi kouluttajan luo. Palloa ei herunut ja kutsuin Mikon takaisin. Miko juoksi ihan täysiä ja teki komean jarrutuksen juuri edessäni. Hiekka vain lensi :) Uudella yrityksellä Miko pysyi lähdössä ja teimme suoran vielä toistamiseen. Seuraavaksi jatkoimme kepeiltä. Sain hypyn 7 takaakierron jotenkin onnistumaan ja hypyn 8 jälkeen hieno persjättö. Putken jälkeen palkkasin, sillä olin putken väärällä puolella kun persjättöä ei vielä olisi pitänyt tehdä... Uudella yrityksellä en saanut takaakiertoa millään onnistumaan, joten tehtiin hyppy suoraan, mutta en kertaakaan ollut ajoissa ohjaamassa hypylle 8. Lähdin renkaalta Mikon kanssa samaan aikaan, joten jäin heti alkuun jälkeen.

Toisella kierroksella aloitimme putkelta 2, jotta saisin enemmän etumatkaa. Jos olisin aloittanut hypyltä ja ottanut reilusti etumatkaa, niin Miko olisi hyvin todennäköisesti ohittanut jonkun esteen. Kepeille Miko haki hyvin. Taidettiin tehdä koko rata loppuun. Muuten meni hyvin, mutta seiskahypyllä oli varmaan jotain ongelmaa. Teimme vielä toisen kierroksen koko rataa, jolloin Miko alkoi jo hieman hyytyä. Hypylle 7 sain tehtyä takaakierron, mutta Miko pysähtyi esteen taakse. Rata pääsi kuitenkin jatkumaan sen jälkeen. Myös hypyn 10 eteen Miko pysähtyi ja sain hetken sitä kutsua ennen kuin se hyppäsi. Loppurata meni ok.

Tänään kävimme rally-tokotreeneissä. Meidän seurassa osa rally-tokoilee nyt omatoimisesti kun ohjattua koulutusta ei tällä hetkellä ole. Mikolla oli taas kivasti intoa ja se otti usein kontaktia. Olen hyvin iloinen siitä, että viime aikoina Mikolla on alkanut olla intoa yhdessä tekemisessä. Ehkä meidän harrastuksista vielä joskus tulee jotain :) Itseäni välillä kovasti harmittaa kun harrastukset ei etene mihinkään kun kuitenkin arvostan paljon enemmän muissa lajeissa saatua menestystä kuin näyttelyissä. Mutta ei sitä menestystä voi tulla jos ei sen eteen tee mitään ja se on meidän suurin ongelma. En vaan saa mistään kaivettua motivaatiota treenaamiseen. Asetin tokossa tavoitteeksi meidän seuran toko-kokeen, joka on 2 viikon päästä. Edes selkeä tavoite ei motivoinut emmekä ole treenannut tokoa juuri ollenkaan. Turhauttavaa olla näin saamaton.

© M. Nummi
(kylteissä 3, 4 ja 9 toinen on VOI-luokan liike, jota me ei tehty)
Mutta asiaan. Ensimmäinen kierros meni oikein hyvin. Alussa Miko haisteli, mutta melko pian se taisi tajuta, että nyt tehdäänkin jotain muuta. Kontakti oli hyvä koko ajan. Hieman hankaluuksia aiheutti eteen istuminen, koska sitä me ei olla juurikaan harjoiteltu. Ensimmäisen kerran jälkeen oli tosi hyvä fiilis, koska viime kerralla joskus keväällä vasta kolmannella yrityksellä Miko alkoi pitää kontaktia. Tuntui siltä, että meillä molemmilla oli kivaa :) Toisella kerralla Miko veti kovasti jotain hajua päin ja ajattelin sen olevan tyttöhajuja, koska nyt on taas sellainen aika vuodesta (lenkillä menee hermot...). Toista kylttiä eli houkutusta yritin monta kertaa kun koko ajan Miko vaan ryntäili hajuja kohden. Lopulta sitten tajusin, että kyse olikin houkutuksessa olevista namipurkeista. Niissä oli oikein hyvältä tuoksuvaa kanaa, mutta Miko ei ollut sitä ensimmäisellä kerralla tajunnut. Houkutuksessa me sitten pyörittiin jonkin aikaa ennen kuin sain Mikon ohittamaan herkkupurkit. Muuten meni taas tosi hienosti. Teimme vielä kolmannen kerran, jolloin houkutus sujui ja eteen istumisetkin meni jo paljon paremmin. Kontakti oli joka kerta tosi hyvä. Ilmoitin meidät pari päivää sitten rally-toko möllikisaan, mutta saa nähdä osallistummeko kuitenkaan kun samana päivänä olisi muutakin mielenkiintoista. Rally-toko on kiva laji ja tuntuu sopivan Mikolle :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti