maanantai 27. toukokuuta 2013

Viikonloppu

Yritin saada lauantaiksi kooikertapaamisen järjestettyä, mutta ajankohta oli monelle huono. Pari oli tulossa, mutta peruutti lauantaiaamuna. En uskonut, että kukaan olisi tulossa paikalle, mutta menimme silti kun kaikki eivät tulostaan ilmoita. Haltialaan ilmaantui meidän lisäksi vain yksi rotuuntutustuja oman narttunsa kanssa. Oli harmi, ettei ollut hänelle muita kooikereita näytillä kuin Miko, mutta Miko edusti ihan hyvin rotuaan. Pari kertaa piti jollekin haukkua, mutta muuten Miko antoi hyvän kuvan itsestään. Olin taas valinnut väärät vaatteet päälle, sillä aurinko lämmitti aika lämpimästi. Kävimme rotuuntutustujan kanssa 1,5 tunnin lenkillä. Matkan varrella oli pari puroa, jossa koirat saivat käydä juomassa ja kahlaamassa. Onneksi metsässä oli varjoisaa ja viileämpää. Haltialassa on kyllä todella hienot maisemat, pitäisi käydä siellä useamminkin lenkillä. Uusi tapaaminen paremmalla menestyksellä olisi kiva saada aikaiseksi kesäkuussa, mutta viikonloput on aika varattuja. Seuraava viikonloppu tulee ehkä liian nopeasti, sitten on Roturace, sitten agilityn SM-kisat ja sitten kooikereiden mejämestaruus. Ja sitten heinäkuu.

Sunnuntaina osallistuin ensimmäistä kertaa Naisten Kymppiin. Mikon kanssa hölkkääminen on odotettavasti jäänyt, toukokuussa emme ole käynyt kertaakaan juoksulenkillä. Kunto ei siis ole vielä niin hyvä, että olisin kyennyt hölkkäämään 10 km, joten kävelin. Olipas kiva kävellä reippaasti ilman pysähdyksiä. Innostuin taas juoksemisesta ja tekisi melkein mieli käydä ilman Mikoa. Mutta juokseminen on hyvää kunnon kohotusta Mikollekin, joten raahaan sen edelleen mukaan. Koirat-lehden numerossa 2/2013 oli vinkkejä juoksuharrastuksen aloittamiseen, mm. miten koiran saa vetämään valjaissa. Olen suunnitellut uusien valjaiden ostamista mejää varten ja ehkä omat pitää olla juoksemista vartenkin. Nykyiset Hurtan valjaat on ehkä vähän huonot vetämiseen ja vetämistä tulee juoksemisen lisäksi mejässä, kun Mikon menoa pitää jarruttaa. Kunhan opinnot tämän kevään osalta päättyvät, niin voin taas aktivoitua Mikon kanssa.

Sunnuntai-iltana kävimme Purinalla hyppytekniikkatreeneissä. Purina on sijainniltaan täydellinen, joten on kiva että päästään siellä kesäkausi tekemään hyppytekniikkaa. Teimme ensin pingistä ja sitten perussarjaa. Pingis meni ok eikä Miko kiertänyt toista ponnaria niin kuin aikaisemmin. Huugon tehdessä perussarjaa katselin huolestuneena kentän yllä lenteleviä lintuja. Onneksi kenttä on aidattu. Linnuista ei kuitenkin ollut haittaa Mikon perussarjalla. Tyttökauden ja lintujen sekä innostamisen vuoksi Saara piti Mikosta kiinni ja minä menin namikipolle kutsumaan Mikoa. Perussarja meni ok ja Miko tuli joka kerta reippaasti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti