perjantai 10. toukokuuta 2013

Tokotreeneissä

Miko ja viehe © Paula Ylänne
Helatorstaina olisi ollut meidän lähellä möllitoko, jonka nakkiluokka kovasti houkutti. Harmittavasti vain havahduin etsimään siitä tietoa vasta edellisenä iltana lähes puolen yön aikoihin, vaikka Saara oli tapahtumasta aikaisemmin maininnut. Paikan päällä olisi vielä voinut ilmoittautua, mutta kun en löytänyt tarkempaa aikataulua, enkä olisi jaksanut herätä tarpeeksi aikaisin ja ilmomaksukin oli melko tyyris, niin jäin kotiin. Myöhemmin kävin katsomassa, miten Saara ja Huugo selviytyivät VOI-luokan liikkeistä. Me jatketaan harjoituksia ja käydään siellä nakkiluokassa joku toinen kerta.

Tänään alkoi meidän tokotreenit. Ensimmäisellä treenikerralla oli meille ennestään tuttu vieraileva kouluttaja. Toiveestani kaikki treenikerrat aloitetaan luoksepäästävyydellä. Siispä aloitimme sillä. Miko nousi ylös ja meni kouluttajaa vastaan, johon kouluttaja sanoi, että varautuneelle koiralle on parempi, että se menee tuomaria vastaan kuin pakittaa. Kouluttaja teki vielä toisen kierroksen, jolloin Miko pysyi hienosti sivulla. Kaikissa treeneissä tehdään myös paikalla makuu, joka oli seuraavana. Jouduin toistamaan down-käskyä muutaman kerran ennen kuin Mikon pää pysyi maassa. Sen jälkeen otin muutaman askeleen etäisyyden ja kävin palkkaamassa Mikon 10-15 sekunnin välein. Ongelma tässä on se, että Miko nostaa pään ylös heti kun lähden kävelemään kohti. Ensi kerralla pitää muistaa tehdä liike joka kerta loppuun asti, jotta pää pysyy maassa kunnes vapautan.

Miko liitää vieheen perässä © Paula Ylänne
Treenien muut liikkeet olivat seuraaminen ja hyppy. Seuraamisessa Miko näytti varmaan huonointa seuraamistaan, mikä toisaalta oli ihan hyvä. Kouluttaja sanoi, että perusasennossa Miko pitää hyvin kontaktia, mutta heti liikkeelle lähdön jälkeen se lopahtaa. Hän uskoi sen johtuvan liian aikaisin tehdyistä liian pitkistä seuraamisista. Kokeiltiin mitä Miko tekee kun sanon "seuraa" sen ollessa sivulla, mutta pysyn paikallani. Ensimmäisestä käskystä Miko meni maahan, johon kouluttaja kommentoi, ettei olisi osannut arvata niin käyvän :D Toisella kerralla Miko pysyi sivulla ja sai palkan (kouluttaja naksutteli, minä palkkasin). Kolmannella kerralla se meni taas maahan, jolloin kouluttaja sanoi, että olemme varmaan sitä paikkamaakuuta treenanneet... :) Ohjeeksi sain naksutella Mikolle kontaktin pitämistä perusasennossa kun sanon "seuraa".

Meidän ryhmässä oli yksi narttu, jolla oli juoksut ja se teki liikkeet juuri ennen Mikoa. Seuraamisessa se ei aiheuttanut ongelmia, mutta hyppyä se häiritsi. Mikolla painui nenä maahan siinä kohtaa, jossa tyttö oli juoksupöksyt jalassaan istunut enkä meinannut saada siihen kontaktia. Kun sain Mikon sivulle, niin heti palkan jälkeen se lähti taas haistelemaan. Siirsimme hyppyä eteenpäin, mutta edelleen Miko lähti hajuille. Siirsimme hyppyä vielä vähän, jonka jälkeen Miko pystyi keskittymään. Hyppy meni ihan ok kaikki kolme kertaa, mutta seisomiset hypyn takana olivat vinoja. Meidän seurassa tehtiin kuukausi sitten kevätkokouksessa päätös, että juoksuisen nartun kanssa saa treenata juoksupöksyt jalassa (kentällä saa olla vain oman vuoron ajan), mutta suosituksena on, että pidetään silloin taukoa. Me ollaan kerran treenattu agilitya juoksuisen nartun jälkeen kooikereiden kesäpäivillä ja se kerta meni ihan haisteluksi. En siis ole kovin innoissani juoksuisten treenimahdollisuudesta. En usko sen olevan ongelma, että meidän kanssa samassa ryhmässä on juoksuinen narttu, mutta näen ongelmana missä tahansa ryhmässä treenaavien narttujen jättämät hajut kentälle, kun ei ne varmaan kovin nopeasti katoa. Mikolle hajut on suuri häiriötekijä. Mutta oli kuitenkin kivat tokotreenit ja innolla odotan seuraavia treenejä.

Miko on napannut saaliin © Paula Ylänne
Treenien jälkeen tehtiin ehkä viisi toistoa A:ta. Jätin kosketusalustan pois, sillä 2on2off onnistui hyvin ilman alustaa keskiviikon agitreeneissä. Kaikki toistot olivat ihan supereita! Kahdella tai kolmella kerralla jatkoin itse matkaa eikä Miko näyttänyt edes harkitsevan kontaktilta lähtöä. Luvan saatuaan se lähti innokkaasti kontaktilta. Vähänkö olen tyytyväinen!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti