maanantai 6. helmikuuta 2017

Leikkitreffit ja rallytokokoulutus

Päivitysväli on näköjään hieman venähtänyt. Tässä välissä Rio on käynyt Jackin ja Hetjan luona, pojat ovat käyneet fyssarilla (tai siis fyssari meillä), Mikolle on tullut hot spot tms. ja Miko on käynyt rallytokokoulutuksessa. Jotta ei tule liian pitkää kirjoitusta, niin tässä nyt ensin reilun viikon takaisista treffeistä ja viime viikonlopun koulutuksesta.

Toissa viikon lauantaina kävimme Rion kanssa pitkästä aikaa Jackin ja Hetjan luona. Rio oli selvästi iloinen nähdessään tuttuja, vaikka vähän varautuneesti kävi tervehtimässä. Alkuun Rio ja Jack leikkivät, mutta Jackin vähän murahdettua Riolle, Rio ei enää innostunut leikistä. Jonkin aikaa Rio vältteli Jackiä ja Hetjaa, mutta sain sen sitten innostettua leikkimään kepillä. Pojat leikkivät kepillä sopuisasti hyvän aikaa, kunnes tapahtui jotain, joka sai Jackin ärähtämään Riolle. Sen jälkeen Rio haki välillä minusta turvaa ja yritti parhaansa vältellä Jackiä, mutta silti Jack oli kovin ärhäkkänä Rioa kohtaan. Emme ihan ymmärtäneet, mistä tämä johtui, mutta ehkä oli resursseista kyse. Minä ainakin tunnuin aiheuttavan mustasukkaisuutta. Riokin kerran ärähti Jackille, kun se tuli liian lähelle Rion ollessa minun luona. Jack pistettiin hetkeksi sisälle. Rio oli myös Hetjan kanssa välttelevä, mutta kun Hetjalle oli jonkin aikaa heitelty frisbeetä, alkoi Riokin juosta mukana. Välillä Rio haukkui Hetjalle, joten sitä ehkä hieman hermostutti Hetjan juokseminen. Rio kuitenkin alkoi juosta mukana ja näytti vähän siltä, että se olisi jopa halunnut tulla jahdatuksi. Frisbeestä Rio ei ollut kiinnostunut, mutta juoksi mukana, kun sitä heitettiin. Jack pääsi vielä hetkeksi pihalle ja silloin kaikki meni ok. Myöskään sisällä pojilla ei ollut mitään kränää. Täytyy ensi kerralla ottaa Miko mukaan ja nähdä vähän nopeammin uudestaan. Voihan olla, että pitkä väli tapaamisten välillä aiheutti kitkaa. Tai sitten se on tämä ikä.

Rio & JackRio & Hetja


Lauantaina osallistuimme Mikon kanssa rotuyhdistyksen järjestämään rallytokokoulutukseen Lahdessa. Kouluttajana oli rt-tuomari Kirsi Petäjä. Koulutuksessa keskityttiin ongelmakohtiin eli meillä takapään käyttöön ja käännöksiin. Miko oli ihan hyvässä vireessä, joten käännökset vasemmalle onnistuivat melko hyvin. Teimme erilaisia käännöksiä oikealle ja vasemmalle. Kouluttaja sanoi, että minun pitäisi käskyn antamisen jälkeen odottaa hetki, että Miko lähtee liikkeelle, jotta se ehtii liikkeeseen mukaan. Välillä Miko keräsi vähän painetta ja kouluttaja pyysi vapauttamaan sen hetkeksi ihan muihin hommiin. Heitin Mikolle vinkupalloa ja se toimi hyvin ”nollaajana”. Eteen istumisiin sain vinkiksi harjoitella sitä kotona vadin kanssa. Aikaa per koirakko oli noin 20 minuuttia ja se oli hieman liikaa Mikolle, sillä sen vire alkoi laskea loppua kohden. Kaiken kaikkiaan koulutus meni oikein hyvin ja sain uusia ideoita. Koulutuksen jälkeen hallitus kokousti hallin kerhohuoneessa. Sen aikaa Miko odotteli häkissä. Koulutuksen aikana pääsin kokeilemaan Sannan kameraa, jossa oli sellainen objektiivi, josta olen vähän haaveillut. Kivalta se vaikutti :) Alla olevat kuvat ovat Sannan kameralla otettuja, kuvaaja Tanja K.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti