sunnuntai 13. marraskuuta 2016

Perjantain treenit

Rio ja fasaani
Perjantaina oli treenipäivä. Riolle suunnittelin esteen tarjoamista sekä hypyllä että putkella. Matkalla reitin varrelta löytyi kuollut fasaani. Rio oli siitä kiinnostunut ja päästin sen haistelemaan. Varovasti Rio haisteli lintua ja jatkoi sitten matkaa. Mikoa ei kiinnostanut yhtään, vaikka riistalinnut sitä yleensä kiinnostaa. Yritin ottaa kuvaa, kun Rio haisteli fasaania, mutta onnistuin kahdesti tiputtamaan puhelimen hankeen. Paluumatkalla otin kuvan, mutta silloin ei enää kumpaakaan lintu kiinnostanut. Ilmeisesti kipulääkkeestä on ollut hyötyä, sillä menomatkalla Miko lähti haastamaan Rioa leikkiin kolmesti.

Aloitimme treenit Rion kanssa hypyn tarjoamisella. Se meni hyvin, sillä Rio tiesi mikä on homman nimi. Vaihtelin omaa sijoittumistani esteeseen nähden ja muistin olla molemmilla puolilla estettä.

Mikon kanssa teimme rallytokoa samoin kuin edellisellä kerralla eli kävelimme ympäri hallia tehden erilaisia kylttejä, mitä mieleen tuli. Mikon vire oli hyvä, joten tehtävätkin onnistuivat hyvin. Hitaassa vauhdissa Mikon takapuoli taisi pariin kertaan painua maahan.

Seuraavana Rion kanssa yritin putken tarjoamista lyhyellä putkella. Pari kertaa onnistui, mutta sitten Rio alkoi yrittää kaikkea muuta. Vieressä oli kepit ja niillä Rio yritti jotain tehdä. Ei kuitenkaan pujotella :) Lopulta Rio meni keppien vieressä olleelle hypylle. Siirryin sitten sinne ja jatkoimme hypyn tarjoamista kahdella hypyllä. Rio tajusi nopeasti idean, kun seisoin kahden hypyn välissä. Sitten meni vaikeammaksi, kun siirryin toisen hypyn vierelle. Mutta ei se kauaa vienyt, että Rio lähti hyppäämään myös toista hyppyä. Ensin se yritti mm. läiskiä tassulla rimaa.

Ajattelin lopuksi päästää pojat leikkimään, sillä Miko oli oman vuoron jälkeen yrittänyt Rioa leikkiin. Vähän pojat leikkivätkin, mutta Mikolla olikin hajut enemmän mielessä. Tein sitten vielä Rion kanssa vähän tokoa eli seuraamista ja perusasentoa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti