torstai 13. syyskuuta 2012

Orava

Keskiviikkona kävin Mikon kanssa lenkillä läheisessä pikkumetsässä. Olimme jo lähdössä pois kun yhtäkkiä kuului oravan kujerrusta. Miko jähmettyi saman tien paikoilleen ja kuunteli valppaana. Sitten se nousi yhtä isoa mäntyä vasten ja alkoi katsella korkeuksiin. Enimmäkseen Miko istui puun juurella ja katseli ylöspäin, mutta välillä se kiersi puuta ja nousi sitä vasten. Kun orava taas äänteli, Miko alkoi haukkua ja vikistä. Miko on hyvin kiinnostunut oravista eikä tosiaan ollut ensimmäinen kerta kun se katselee puiden latvoihin. Oravaan Mikon suhtautuminen on positiivisempi kuin vaikka kissaan. Ihan kuin Miko ei haluaisi tehdä oravalle pahaa vaan haluaisi tehdä siihen paremmin tuttavuutta. Kissaan taas Miko suhtautuu tappoasenteella. Olimme puun juurella useita minuutteja eikä oravasta tehty näköhavaintoja, mutta välillä kuului kujerrusta ja pari kertaa maahan tippui syöty männynkäpy. Miko ei olisi millään halunnut jatkaa matkaa.

Kuvasin muutaman pätkän videolle ja haluan videon jakaa muidenkin kanssa siitä huolimatta, että sen katselu vaatii pään taivuttamista 90 astetta vasemmalle :) Voihan toki myös vinoa kuvaa katsella. Ja joo, opin ettei kännykän kameralla voi kuvata kuin vaakatasossa.... Äänet päälle!


5 kommenttia:

  1. Laulava oravakoira :) Hauska Miko!
    t.Taina ja Leevi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kaikkein hassuin ääni tulee kohdassa 0:41 :D

      Poista
  2. Isä Gipi ääntelee metsäkanalinnuille lähes samallalailla, mutta lisäksi tulee myös sellainen vieno haukahdus muutaman minuutin välein.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Miko ei ole linnuille äännellyt, mutta metsäkanalinnut saavat metsästäjän esiin.

      Poista
  3. Vooi, Miko on niin suloinen! Meidänkin koiruli jähmettyy paikalleen ja nostaa häntänsä kiemuralle, korvat hörössä tuijottaa oravaa. Ei hauku koskaan.

    VastaaPoista