maanantai 25. maaliskuuta 2013

Lisää treeniä

Sunnuntaina kävimme taas tuuraamassa tokotreeneissä. Treeneissä oli tarjolla oikein hyvää vadelmasuklaakakkua, joten kannatti mennä :p Treenaajia oli tällä kertaa vähemmän ja paikalla makuun teimme kolmen koiran voimin. Myöhemmin paikalle tuli vielä yksi treenaaja. Kaksi kertaa Miko pysyi hienosti maassa kun olin 2-3 metrin päässä, aikaa ehkä 20 sekuntia. En käynyt palkkaamassa välissä vaan tehtiin liike loppuun eli palkkasin vasta kun tulin seisomaan Mikon vierelle. Jos Miko nosti pään ylös, niin palkkasin vasta kun pää painui takaisin maahan. Kolmannella yrityksellä Miko tuli melkein saman tien luokseni ja samoin kävi seuraavalla yrityksellä. Tehtiin ilmeisesti liikaa. Kannattaisi ehkä ensin tehdä kotona pidempiä toistoja eikä heti häiriössä...

Muita liikkeitä olivat luoksetulo, tokohyppy, liikkeestä maahan ja seiso sekä seuraaminen. Luoksetuloja tehtiin ensin kaksi ja tunnin lopussa vielä yksi. Kaikki menivät oikein hyvin eikä Miko päästellyt ääniä. Hienosti Miko pysyi paikallaan ennen luoksetulokäskyä, vaikka ympärillä käskytettiin toisia koiria kovalla äänellä. Hieman Miko katseli ympärilleen ja luimisteli. Sivulle tulossa olen huomannut edistystä, Miko ei nimittäin kiinnitä enää huomiota käteeni, johon se aikaisemmin "syöksyi" namin toivossa. Liikkeestä seisominen onnistui joka kerta hyvin, mutta liikkeestä maahan oli ongelmallinen. Ensimmäisellä kerralla Miko meni hyvin maahan, mutta sen jälkeen se jäi seisomaan enkä saanut sitä maahan muuten kuin pysähtymällä ja toistamalla käskyä. Tunnin lopussa vihdoin liike onnistui. Tokohyppy oli paljon parempi kuin viimeksi. Miko osasi jo suoraan seis-käskyllä jäädä seisomaan esteen taakse ja vielä melko suorassa. Seuraamista tehtiin useammissa pienissä pätkissä. Välillä meni tosi kivasti ja välillä sai huhuilla Mikoa mukaan. Kokeista oli hieman puhetta. Muiden liikkeiden ei tarvitse olla ihan kunnossa ennen kokeeseen menoa, mutta paikalla makuun pitää olla. Se on se liike, jossa voi pilata muidenkin suorituksen. Se antoi vähän toivoa, että voidaan jopa joskus kokeeseen mennä :) Paikalla makaamista pitää harjoitella ahkerasti kotona ja kun lumet sulaa, niin tarvitsemme paljon treeniä ulkona muiden kanssa.

Illaksi menimme hyppytekniikkatreeneihin, jossa tehtiin alastulo + etäisyys ja liikkuva hyppy. Ensimmäinen harjoitus meni kai ihan ok, mutta liikkuvassa hypyssä Saaran mukaan Miko hyppäsi kummallisesti. Kokeilimme viimeisen riman laskemista, viimeisen esteen siirtämistä jalan taaksepäin ja rimojen pistämistä vinoon, mutta mikään ei auttanut. Paremman suorituksen sai vasta kun Saara piteli Mikoa ja minä vingutin lelua. Voi olla, että väsymyksen vuoksi Miko ei hypännyt kunnolla. Meillä meni treenireissuihin 6 tuntia, kun tokotreeneihin matkoineen meni 4 h (josta 1 h treeniä) ja hyppytekniikkatreeneihin matkoineen 2 h (josta 0,5 h treeniä). Kyllä sitä joskus tule mietittyä, että onko tässä mitään järkeä :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti